Hoe wordt je vliegreis prettiger?

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vliegtuig

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Warme trui tijdens je vliegreis

Neem een warme trui of vest mee. Trek in ieder geval laagjes aan. Je hebt vast wel eens gemerkt dat voor vertrek de temperatuur in het vliegtuig tropisch kan zijn en eenmaal onderweg is de vergelijking met een koelkast niet zo gek. Je krijgt tijdens je vliegreis op de meeste langere vluchten wel een dekentje, maar die zijn helaas niet altijd even fris en we raden dan ook aan om die alleen voor je benen te gebruiken.

Boek hier je goedkope vliegtickets naar alle bestemmingen.

Schoon en fris

Tafeltjes, stoelriemen, zittingen, leuningen en niet te vergeten het vakje van de stoel voor je. Ze zijn een bron van bacteriën. Neem desinfecterende doekjes mee en veeg het even schoon. Kleine moeite, groot plezier. Gebruik de doekjes ook om je handen na toiletbezoek mee schoon te maken.

Riemen vast

Tijdens je vliegreis gaat bij turbulentie het bordje ‘stoelriemen vast’ aan. Dat is niet voor niets. Op internet circuleren tientallen filmpjes waarin te zien is hoe het er aan toe kan gaan tijdens zo’n bumpy ride. Mensen raken zelfs gewond. Ook het cabinepersoneel moet gaan zitten, dus druk tijdens de turbulentie niet op het knopje voor een glaasje water. En nog een tip: houd tijdens de hele vlucht je stoelriem om en zorg dat dit zichtbaar is boven de deken/de trui. Mocht je in slaap vallen dan hoef je bij controle op gesloten stoelriemen niet wakker gemaakt te worden.

Eten en drinken

Ik spreek uit ervaring: er worden op lange afstandsvluchten dieetmaaltijden geserveerd als je dat hebt opgegeven, maar de snacks kan ik meestal niet eten. Om knagende honger te voorkomen zorg ik dat ik altijd wat te eten bij me heb.Heet water aan boord van een vliegtuig is voor veel insiders een gruwel omdat het niet echt schoon is. Wil je tijdens je vlucht een kopje koffie of thee? Neem dan je eigen thermosfles heet water mee en oploskoffie en theezakjes. Heet water kun je meestal wel ergens krijgen nadat je door de veiligheidscontrole bent gegaan. Of koop voor je aan boord gaat koffie of thee en giet dat over in een thermosfles of beker.

Wees aardig

Het cabinepersoneel probeert om het je naar de zin te maken, met alle beperkingen die er zijn en die ze hebben. Uiteraard komt het wel eens voor dat je er een treft die zelf niet al te klantvriendelijk en aardig is, maar dat is gelukkig een uitzondering. Is er iets niet naar wens, probeer dan te overleggen over mogelijke alternatieven. Het zou mooi zijn als je kunt onderhandelen over een upgrade, maar dat bedoelen we hier niet. Tip: heb je je koptelefoon op, doe die dan even af als iemand van het cabinepersoneel met eten en/of drinken langskomt.

En dankjewel zeggen kost geen moeite, net zo min als gedag zeggen bij binnenkomst en vertrek.

Nog meer tips om het tijdens je vlucht wat aangenamer te hebben lees je hier.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder