Over vliegen en schoonmaken

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Stoelen in een vliegtuig
Stoelen in een vliegtuig
Turbulentie, lange rijen bij de douane, vieze vliegtuigen en smerige hotelkamers. Je zou bijna niet meer op vakantie gaan. Maar als je uitkijkt met wat je doet en met een aantal zaken rekening houdt kun je gelukkig nog prima op reis. Want zeg nou zelf: reizen is té leuk om je te laten weerhouden door een vies kussentje in een vliegtuig of een vuil knopje in de badkamer van je hotel.

 

Vliegen
Ben je gevoelig voor beweging vraag dan, als dat kan, om een plaatsje bij de vleugels. Daar heb je het minste last van turbulentie.
Schoonmaken in een vliegtuig gebeurt niet echt grondig. Schoonmaakbedrijf Coverall deed onlangs een boekje open over de vieste plekken in een vliegtuig. Wil je verkoudheden en besmettingen een beetje voorkomen houdt dan rekening met waar de meeste bacteriën voorkomen:
  • Knopjes boven je stoel en het uitklapblad van je stoel.
  • Inflight magazines en kaarten met veiligheidsvoorschriften.
  • Stoelriemen.
  • Wastafels in vliegtuigtoiletten bevatten een vorm van de coliformbacterie. Deze bacterie komt voor in menselijke uitwerpselen.
  • Waterkranen in toiletten, ook op vliegvelden.
  • Dekens en kussentjes worden meerdere vluchten achter elkaar gebruikt. Je weet niet wie de vorige gebruiker was. Neem voor de zekerheid een eigen kussentje mee of een grote zakdoek je je op het vliegtuigkussentje kunt leggen. Ook een lang vest meenemen is handig: vaak is het wat fris in een vliegtuig en dan kun je jezelf bedekken met iets van jezelf.
  • Wie graag schoenen uittrekt in het vliegtuig en op kousenvoeten naar het toilet gaat loopt risico op heel vieze sokken. Zorg voor een 'vers' paar in je handbagage en stop de sokken die je aanhad in een plastic zakje.
  • Moet je je schoenen uitdoen bij de douane? Loop dan het liefst niet op blote voeten door de poortjes maar trek een paar sokken aan.
In je hotel
dweil
dweil
Ook je in je hotelkamer vind je nogal wat besmette items.
Het beruchtst is de afstandsbediening van de televisie. Deze wordt zelden of nooit  schoongemaakt en bevat dan ook de meeste bacteriën. Ook de lichtschakelaars zijn niet bacterievrij. En, opmerkelijk, uit een studie van een Amerikaans schoonmaakbedrijf komt naar voren dat de spullen waarmee de kamer schoongemaakt worden, vol bacteriën zitten. Zo dweilt en sponst het personeel goedbedoeld de vuiligheid van de ene kamer naar de andere.
 
 
Geld
We realiseren het ons niet, maar geld bevat enorm veel bacteriën.
 
Tips
Echt helemaal voorkomen dat je besmet wordt kun je niet. En dat is ook niet nodig want we kunnen gelukkig best tegen een stootje. Maar extra risico vermijden kan eenvoudig.
Zorg dat je altijd desinfecterende handgel of -doekjes bij je hebt.
Was je handen voor het eten en na gebruik van het toilet. Doe de kraan dicht met een tissue en open ook de toiletdeur met een tissue (die kun je in de afvalbox werpen).

Heb je ook tips?
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder