Nederlandse Kip gaat naar China

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kip
Kip
In Nederland is de caravan, ook wel ‘sleurhut’ genoemd, een populair vakantiemiddel. Maar ook in China krijgen steeds meer mensen belangstelling voor kamperen en caravans. Kip Caravans grijpt deze toenemende interesse aan en gaat caravans naar China exporteren. De enige Nederlandse caravanfabriek ondertekent daartoe maandag in Hoogeveen een intentieverklaring voor de export met het bedrijf Camping China, zo meldt het Nederlands Dagblad vandaag.

Komende weken worden de eerste caravans vanuit Rotterdam naar China verscheept en het is de bedoeling om de eerste maanden 6 tot 10 caravans richting China te sturen. Directeur Henk Gunnink zegt in de krant dat China een belangrijke markt kan worden voor Kip en verwacht dat het aantal te leveren caravans snel meer zal worden. “Kamperen, caravans en campings zijn vrij nieuwe verschijnselen in China, maar sterk in opkomst.''

Op korte termijn opent Camping China in hoofdstad Beijing een showroom met Kip-modellen. Kip Caravans gaat de Chinezen helpen met het opzetten van een eigen caravanindustrie en dealernetwerken. Ook krijgen de Chinese dealers trainingen.

Bij Kip Caravans werken circa 55 mensen. Het bedrijf bestaat sinds 1934. Meer dan 70% van de caravans, die de fabriek ooit hebben verlaten, rijdt nog rond. In 2007 en 2010 ging Kip Caravans failliet. Na het laatste bankroet nam Gunnink met enkele andere investeerders de fabriek over. Sinds de doorstart in 2011 verkocht het bedrijf circa 500 caravans.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder