Nederlandse Kip gaat naar China

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kip
Kip
In Nederland is de caravan, ook wel ‘sleurhut’ genoemd, een populair vakantiemiddel. Maar ook in China krijgen steeds meer mensen belangstelling voor kamperen en caravans. Kip Caravans grijpt deze toenemende interesse aan en gaat caravans naar China exporteren. De enige Nederlandse caravanfabriek ondertekent daartoe maandag in Hoogeveen een intentieverklaring voor de export met het bedrijf Camping China, zo meldt het Nederlands Dagblad vandaag.

Komende weken worden de eerste caravans vanuit Rotterdam naar China verscheept en het is de bedoeling om de eerste maanden 6 tot 10 caravans richting China te sturen. Directeur Henk Gunnink zegt in de krant dat China een belangrijke markt kan worden voor Kip en verwacht dat het aantal te leveren caravans snel meer zal worden. “Kamperen, caravans en campings zijn vrij nieuwe verschijnselen in China, maar sterk in opkomst.''

Op korte termijn opent Camping China in hoofdstad Beijing een showroom met Kip-modellen. Kip Caravans gaat de Chinezen helpen met het opzetten van een eigen caravanindustrie en dealernetwerken. Ook krijgen de Chinese dealers trainingen.

Bij Kip Caravans werken circa 55 mensen. Het bedrijf bestaat sinds 1934. Meer dan 70% van de caravans, die de fabriek ooit hebben verlaten, rijdt nog rond. In 2007 en 2010 ging Kip Caravans failliet. Na het laatste bankroet nam Gunnink met enkele andere investeerders de fabriek over. Sinds de doorstart in 2011 verkocht het bedrijf circa 500 caravans.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder