Rotterdam VII van de HAL gedoopt in Rotterdam

2.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Rotterdam VII
Rotterdam aan de kade in Rotterdam©MvdW
Rotterdam VII, het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line is, geheel toepasselijk, op 30 mei 2022 gedoopt in Rotterdam. De doopvrouwe van het schip, Prinses Margriet der Nederlanden, verrichte de handeling door binnen aan een bel te trekken waardoor buiten een fles champagne tegen de scheepsromp knalde.
 
Tijdens de doopceremonie, voegden Arnold Donald, President en CEO van Carnival Corporation, Jan Swartz, President van Holland America Group, kapitein Werner Timmers, burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en Mariner Ambassadors David en Gisela Gere zich bij prinses Margriet om Rotterdam officieel welkom te heten in de vloot. David en Gisela Gere waren geselecteerd als Mariner Ambassadors voor Rotterdam. Holland America Line spreekt hiermee de waardering uit voor haar trouwe gasten die al lange tijd cruisers zijn. Sinds de eerste afvaart in 1988 aan boord van Rotterdam V, hebben de Gere’s bijna 2500 dagen gevaren met Holland America Line, waaronder verschillende cruises op Rotterdam VI.  

Familiegevoel bij Holland America Line

Margriet en Holland America Line
Gus Antorcha, president van de Holland America Line kon niet bij de plechtigheid aanwezig zijn. Via een videoverbinding liet hij weten: "Ons erfgoed ligt hier in Nederland en we zijn zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet opnieuw als doopvrouwe optreedt van haar vijfde schip van Holland America Line. Toen Rotterdam in 2021 werd opgeleverd, hebben we de doopceremonie uitgesteld zodat we het in Rotterdam konden vieren. Er is geen betere plek om een schip een naam te geven dan in de stad waarnaar het is vernoemd. Na een paar uitdagende jaren zijn we verheugd om dit gedenkwaardige moment in de geschiedenis van ons bedrijf te vieren.” 
 
Uit alle toespraken kwam één ding duidelijk naar voren: zowel voor de medewerkers als de gasten is de Holland America Line niet alleen een cruiseline, maar vooral ook een familie. De theaterzaal was tijdens de doopceremonie gevuld met genodigden zoals Stein Kruse, senior adviseur van de voorzitter en CEO, Carnival Corporation; Keith Taylor xecutive ice resident Fleet Operations Holland America Group; Randy Weisenburger, bestuurslid, Carnival Corporation; Nico Bleichrodt, ice-resident nternational ales Holland America Line; Jaap Smit, commissaris van de Koning en Boudewijn Siemons, COO, Havenbedrijf Rotterdam en voorzitter van de Cruise Policy Board. Ook mocht een aantal geselecteerde cruisereizigers bij de ceremonie en later de dooplunch aanwezig zijn.

De Rotterdam: eten, drinken, slapen en vermaak

Entertainment HAL
De Rotterdam VII is het derde schip in de Pinnacle klasse-serie en het zevende schip dat de naam Rotterdam draagt in de vloot van Holland America Line. Er is plaats voor 2.668 gasten en beschikt over zeer succesvolle voorzieningen en noviteiten die je ook kunt vinden op de zusterschepen Koningsdam  en Nieuw Statendam. Door de typische Holland America Line-kenmerken, waaronder de zeer persoonlijke en vriendelijke service, komen de gastenn steeds terug. Eten is een feestje in de vele restaurants aan boord. Naast de Dining Room zijn er de specialiteitenrestaurants als Rudi's Sel de Mer, een Franse zeevruchtenbrasserie; de Tamarind, een restaurant dat de tradities van Zuidoost-Azië, China en Japan verkent; Nami Sushi met heerlijke sushi en Aziatische spirits; Pinnacle Grill, stijlvol en intiem dineren in het ultieme Steakhouse op zee; Canaletto met Italiaans dineren in familiestijl en Club Orange, exclusief voor gasten van het Club Orange-programma. 

Zin in een snack: dan kun je terecht in het Grand Dutch Café met traditionele Nederlandse koffie, lekkernijen en Europees bier; de Dive-In, waar gastronomische hamburgers en frietjes aan het zwembad worden geserveerd; New York Deli and Pizza, met op bestelling gemaakte sandwiches en pizza’s en de buffetten in de Lido Market. Slapen is een genot in de prachtig ingerichte hutten en suites, inclusief familie- en eenpersoonshutten.
 
De Rotterdam levert de beste livemuziek op zee met optredens van wereldklasse. In Rolling Stone Rock Room klinken iedere avond klassieke rockhits; Lincoln Center Stage biedt ontspannende kamermuziek aan; bij Billboard Onboard, vermaken muzikanten de gasten live met bekende nummers uit de hitlijsten en de populaire B.B. King's Blues Club brengt het beste van Memphis-muziek ten gehore op zee. Met de 270 graden LED-schermen op de World Stage dompelt Rotterdam de gasten onder in panoramische visuele en geluidseffecten.

zwembad HAL

b_355_267_16777215_00_images_stories_CruiseHAL_Hal_bedje.jpg

Vaarroutes Rotterdam

De speciale zevendaagse ‘Rotterdam Naming Celebration’-cruise van Rotterdam vertrok op 29 mei en vaart vanuit Amsterdam, Nederland, waarbij ook Kristiansand, Stavanger en Flåm, Noorwegen worden aangedaan, met schilderachtige cruises in de Sognefjord. Na de cruise zal het schip vanuit de thuishaven van Amsterdam het seizoen doorbrengen met 7- en 14-daagse cruises naar Noorwegen, evenals verkenningen naar Scandinavië, IJsland en de Britse Eilanden. 

Na de ruim twee jaar durende pauze vanwege de coronapandemie zijn vanaf midden juni 2022 alle schepen van de Holland America Line weer in de vaart. Andere vaarroutes van HAL zijn ondermeer naar Alaska en Griekenland.

Speciale cruise van de Rotterdam

Op 15 oktober 1872 begon het eerste schip van Holland America Line, Rotterdam I, aan haar eerste reis van Rotterdam naar New York. Precies 150 jaar later, op 15 oktober 2022, maakt Rotterdam VII opnieuw deze historische oversteek en meert het aan in Plymouth, Engeland; New York en Fort Lauderdale, Florida. Het schip brengt daarna het seizoen door in de Caraïben en vaart het tropische routes vanuit Fort Lauderdale.

Boek je cruise op de Rotterdam of een van de andere schepen van Holland America Line

Ontdek het ruime aanbod bij Cruisereizen

Cruise slim en zoek de cruise die bij je past

Voor alle cruises, ver of dichtbij, ga je naar TUI.nl

 
 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder