Rotterdam VII van de HAL gedoopt in Rotterdam

2.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Rotterdam VII
Rotterdam aan de kade in Rotterdam©MvdW
Rotterdam VII, het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line is, geheel toepasselijk, op 30 mei 2022 gedoopt in Rotterdam. De doopvrouwe van het schip, Prinses Margriet der Nederlanden, verrichte de handeling door binnen aan een bel te trekken waardoor buiten een fles champagne tegen de scheepsromp knalde.
 
Tijdens de doopceremonie, voegden Arnold Donald, President en CEO van Carnival Corporation, Jan Swartz, President van Holland America Group, kapitein Werner Timmers, burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en Mariner Ambassadors David en Gisela Gere zich bij prinses Margriet om Rotterdam officieel welkom te heten in de vloot. David en Gisela Gere waren geselecteerd als Mariner Ambassadors voor Rotterdam. Holland America Line spreekt hiermee de waardering uit voor haar trouwe gasten die al lange tijd cruisers zijn. Sinds de eerste afvaart in 1988 aan boord van Rotterdam V, hebben de Gere’s bijna 2500 dagen gevaren met Holland America Line, waaronder verschillende cruises op Rotterdam VI.  

Familiegevoel bij Holland America Line

Margriet en Holland America Line
Gus Antorcha, president van de Holland America Line kon niet bij de plechtigheid aanwezig zijn. Via een videoverbinding liet hij weten: "Ons erfgoed ligt hier in Nederland en we zijn zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet opnieuw als doopvrouwe optreedt van haar vijfde schip van Holland America Line. Toen Rotterdam in 2021 werd opgeleverd, hebben we de doopceremonie uitgesteld zodat we het in Rotterdam konden vieren. Er is geen betere plek om een schip een naam te geven dan in de stad waarnaar het is vernoemd. Na een paar uitdagende jaren zijn we verheugd om dit gedenkwaardige moment in de geschiedenis van ons bedrijf te vieren.” 
 
Uit alle toespraken kwam één ding duidelijk naar voren: zowel voor de medewerkers als de gasten is de Holland America Line niet alleen een cruiseline, maar vooral ook een familie. De theaterzaal was tijdens de doopceremonie gevuld met genodigden zoals Stein Kruse, senior adviseur van de voorzitter en CEO, Carnival Corporation; Keith Taylor xecutive ice resident Fleet Operations Holland America Group; Randy Weisenburger, bestuurslid, Carnival Corporation; Nico Bleichrodt, ice-resident nternational ales Holland America Line; Jaap Smit, commissaris van de Koning en Boudewijn Siemons, COO, Havenbedrijf Rotterdam en voorzitter van de Cruise Policy Board. Ook mocht een aantal geselecteerde cruisereizigers bij de ceremonie en later de dooplunch aanwezig zijn.

De Rotterdam: eten, drinken, slapen en vermaak

Entertainment HAL
De Rotterdam VII is het derde schip in de Pinnacle klasse-serie en het zevende schip dat de naam Rotterdam draagt in de vloot van Holland America Line. Er is plaats voor 2.668 gasten en beschikt over zeer succesvolle voorzieningen en noviteiten die je ook kunt vinden op de zusterschepen Koningsdam  en Nieuw Statendam. Door de typische Holland America Line-kenmerken, waaronder de zeer persoonlijke en vriendelijke service, komen de gastenn steeds terug. Eten is een feestje in de vele restaurants aan boord. Naast de Dining Room zijn er de specialiteitenrestaurants als Rudi's Sel de Mer, een Franse zeevruchtenbrasserie; de Tamarind, een restaurant dat de tradities van Zuidoost-Azië, China en Japan verkent; Nami Sushi met heerlijke sushi en Aziatische spirits; Pinnacle Grill, stijlvol en intiem dineren in het ultieme Steakhouse op zee; Canaletto met Italiaans dineren in familiestijl en Club Orange, exclusief voor gasten van het Club Orange-programma. 

Zin in een snack: dan kun je terecht in het Grand Dutch Café met traditionele Nederlandse koffie, lekkernijen en Europees bier; de Dive-In, waar gastronomische hamburgers en frietjes aan het zwembad worden geserveerd; New York Deli and Pizza, met op bestelling gemaakte sandwiches en pizza’s en de buffetten in de Lido Market. Slapen is een genot in de prachtig ingerichte hutten en suites, inclusief familie- en eenpersoonshutten.
 
De Rotterdam levert de beste livemuziek op zee met optredens van wereldklasse. In Rolling Stone Rock Room klinken iedere avond klassieke rockhits; Lincoln Center Stage biedt ontspannende kamermuziek aan; bij Billboard Onboard, vermaken muzikanten de gasten live met bekende nummers uit de hitlijsten en de populaire B.B. King's Blues Club brengt het beste van Memphis-muziek ten gehore op zee. Met de 270 graden LED-schermen op de World Stage dompelt Rotterdam de gasten onder in panoramische visuele en geluidseffecten.

zwembad HAL

b_355_267_16777215_00_images_stories_CruiseHAL_Hal_bedje.jpg

Vaarroutes Rotterdam

De speciale zevendaagse ‘Rotterdam Naming Celebration’-cruise van Rotterdam vertrok op 29 mei en vaart vanuit Amsterdam, Nederland, waarbij ook Kristiansand, Stavanger en Flåm, Noorwegen worden aangedaan, met schilderachtige cruises in de Sognefjord. Na de cruise zal het schip vanuit de thuishaven van Amsterdam het seizoen doorbrengen met 7- en 14-daagse cruises naar Noorwegen, evenals verkenningen naar Scandinavië, IJsland en de Britse Eilanden. 

Na de ruim twee jaar durende pauze vanwege de coronapandemie zijn vanaf midden juni 2022 alle schepen van de Holland America Line weer in de vaart. Andere vaarroutes van HAL zijn ondermeer naar Alaska en Griekenland.

Speciale cruise van de Rotterdam

Op 15 oktober 1872 begon het eerste schip van Holland America Line, Rotterdam I, aan haar eerste reis van Rotterdam naar New York. Precies 150 jaar later, op 15 oktober 2022, maakt Rotterdam VII opnieuw deze historische oversteek en meert het aan in Plymouth, Engeland; New York en Fort Lauderdale, Florida. Het schip brengt daarna het seizoen door in de Caraïben en vaart het tropische routes vanuit Fort Lauderdale.

Boek je cruise op de Rotterdam of een van de andere schepen van Holland America Line

Ontdek het ruime aanbod bij Cruisereizen

Cruise slim en zoek de cruise die bij je past

Voor alle cruises, ver of dichtbij, ga je naar TUI.nl

 
 

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder