Boete Franse alcoholtest weer uitgesteld

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

blaastest
Blaastest
De Fransen zitten in hun maag met de op 1 juli 2012 ingestelde verplichting voor automobilisten en motorrijders om een alcoholtester bij zich te hebben. In eerste instantie zou tot 1 november 2012 worden gecontroleerd op de aanwezigheid van de blaastest, zonder een boete op te leggen bij het ontbreken ervan. Die datum werd vooruit geschoven naar 1 maart 2013 en vandaag maakte minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls bekend dat het uitschrijven van boetes weer is uitgesteld.

Echt hoog was het boetebedrag van € 11 niet, maar de maatregel zorgde in binnen- en buitenland voor veel onrust. Naar het er nu uitziet, wordt de verplichting mogelijk niet alleen uitgesteld, maar zelfs helemaal geschrapt. Valls wacht op de conclusies van de CNSR (Conseil national de la sécurité routière), die in een studie het gebruik van alcohol achter het stuur onderzocht. De definitieve beslissing over de maatregel volgt waarschijnlijk op 13 februari tijdens de plenaire zitting van het Franse parlement.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder