Reisbeurs Amsterdam scoort

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tweede editie van Amsterdamse reisbeurs een succesDe tweede editie van de Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen is beter bezocht dan de primeur in 2012. Zaterdag 5 en zondag 6 januari kwamen meer dan 6000 bezoekers naar de Beurs van Berlage, een groei van 35 procent in vergelijking met vorig jaar. Uitgeverij Byblos, organisator van de beurs, is dan ook heel tevreden over het verloop van het reisevenement.


De organisatie is vooral blij dat afgelopen weekeinde ‘het juiste doelpubliek’ naar de hoofdstad is gekomen: 'geen mensen die vrijblijvend op zoek waren naar koopjes, maar mensen die goed voorbereid op zoek gingen naar hun actieve droomreis'. “Verder zorgden de goed bezochte presentaties en het culturele programma met onder meer wereldmuziek en schrijvers voor een inhoudelijke verdieping, die door het beurspubliek enorm werd gewaardeerd”, aldus Boudewijn Richel van Uitgeverij Byblos.

Beurs in Antwerpen

Richel kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de Antwerpse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen, die op zaterdag 19 en zondag 20 januari in de Waagnatie in de Scheldestad wordt gehouden. De beurs is op zaterdag open van 11 tot 21 uur en op zondag van 10 tot 19 uur.


Met de trein naar de bijzondere reisbeurs in Antwerpen? Boek hier!

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder