Reisbeurs Amsterdam scoort

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tweede editie van Amsterdamse reisbeurs een succesDe tweede editie van de Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen is beter bezocht dan de primeur in 2012. Zaterdag 5 en zondag 6 januari kwamen meer dan 6000 bezoekers naar de Beurs van Berlage, een groei van 35 procent in vergelijking met vorig jaar. Uitgeverij Byblos, organisator van de beurs, is dan ook heel tevreden over het verloop van het reisevenement.


De organisatie is vooral blij dat afgelopen weekeinde ‘het juiste doelpubliek’ naar de hoofdstad is gekomen: 'geen mensen die vrijblijvend op zoek waren naar koopjes, maar mensen die goed voorbereid op zoek gingen naar hun actieve droomreis'. “Verder zorgden de goed bezochte presentaties en het culturele programma met onder meer wereldmuziek en schrijvers voor een inhoudelijke verdieping, die door het beurspubliek enorm werd gewaardeerd”, aldus Boudewijn Richel van Uitgeverij Byblos.

Beurs in Antwerpen

Richel kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de Antwerpse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen, die op zaterdag 19 en zondag 20 januari in de Waagnatie in de Scheldestad wordt gehouden. De beurs is op zaterdag open van 11 tot 21 uur en op zondag van 10 tot 19 uur.


Met de trein naar de bijzondere reisbeurs in Antwerpen? Boek hier!

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder