Noodwetten in Bugarach

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Grote plannen, zoals het maken van die bijzondere reis of het aanschaffen van een droomauto? Stel ze niet te lang uit, want volgens de kalender van de Maya’s kan dat na 21 december 2012 allemaal niet meer. Op die dag is het volgens hun berekeningen over met de wereld. Alhoewel… sommigen denken te worden gespaard als ze op dat moment op de Pic de Bugarach staan, een berg van 1230 meter hoogte in het zuiden van Frankrijk. In de regio is het inmiddels zo’n drukte van belang dat burgemeester Delord van Bugarach heeft besloten om in te grijpen.

De baas van de vlek met 200 inwoners in het departement Aude laat van 19 tot 23 december de grenzen van het dorp bewaken door tientallen agenten en brandweerlieden. Zij moeten ervoor zorgen dat de inwoners niet worden lastiggevallen door de pelgrims, die massaal op deze veilige plek zullen afkomen. Momenteel is in een straal van 30 kilometer rond Bugarach geen hotelkamer meer vrij. Hoeveel aanhangers van de New Age-beweging, journalisten en ramptoeristen naar de Pic de Bugarach zullen komen, is overigens nog onduidelijk.

Heilige Berg

De Pic wordt gezien als een Heilige Berg en diende onder meer als inspiratie voor de film Close Encounters of the Third Kind van Steven Spielberg en het boek A Journey to the Center of the Earth van Jules Verne. Sommigen geloven dat op 21 december buitenaardse ruimteschepen uit de berg komen en dat iedereen die dan op de berg staat wordt gered.

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder