Noodwetten in Bugarach

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Grote plannen, zoals het maken van die bijzondere reis of het aanschaffen van een droomauto? Stel ze niet te lang uit, want volgens de kalender van de Maya’s kan dat na 21 december 2012 allemaal niet meer. Op die dag is het volgens hun berekeningen over met de wereld. Alhoewel… sommigen denken te worden gespaard als ze op dat moment op de Pic de Bugarach staan, een berg van 1230 meter hoogte in het zuiden van Frankrijk. In de regio is het inmiddels zo’n drukte van belang dat burgemeester Delord van Bugarach heeft besloten om in te grijpen.

De baas van de vlek met 200 inwoners in het departement Aude laat van 19 tot 23 december de grenzen van het dorp bewaken door tientallen agenten en brandweerlieden. Zij moeten ervoor zorgen dat de inwoners niet worden lastiggevallen door de pelgrims, die massaal op deze veilige plek zullen afkomen. Momenteel is in een straal van 30 kilometer rond Bugarach geen hotelkamer meer vrij. Hoeveel aanhangers van de New Age-beweging, journalisten en ramptoeristen naar de Pic de Bugarach zullen komen, is overigens nog onduidelijk.

Heilige Berg

De Pic wordt gezien als een Heilige Berg en diende onder meer als inspiratie voor de film Close Encounters of the Third Kind van Steven Spielberg en het boek A Journey to the Center of the Earth van Jules Verne. Sommigen geloven dat op 21 december buitenaardse ruimteschepen uit de berg komen en dat iedereen die dan op de berg staat wordt gered.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder