Noodwetten in Bugarach

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Grote plannen, zoals het maken van die bijzondere reis of het aanschaffen van een droomauto? Stel ze niet te lang uit, want volgens de kalender van de Maya’s kan dat na 21 december 2012 allemaal niet meer. Op die dag is het volgens hun berekeningen over met de wereld. Alhoewel… sommigen denken te worden gespaard als ze op dat moment op de Pic de Bugarach staan, een berg van 1230 meter hoogte in het zuiden van Frankrijk. In de regio is het inmiddels zo’n drukte van belang dat burgemeester Delord van Bugarach heeft besloten om in te grijpen.

De baas van de vlek met 200 inwoners in het departement Aude laat van 19 tot 23 december de grenzen van het dorp bewaken door tientallen agenten en brandweerlieden. Zij moeten ervoor zorgen dat de inwoners niet worden lastiggevallen door de pelgrims, die massaal op deze veilige plek zullen afkomen. Momenteel is in een straal van 30 kilometer rond Bugarach geen hotelkamer meer vrij. Hoeveel aanhangers van de New Age-beweging, journalisten en ramptoeristen naar de Pic de Bugarach zullen komen, is overigens nog onduidelijk.

Heilige Berg

De Pic wordt gezien als een Heilige Berg en diende onder meer als inspiratie voor de film Close Encounters of the Third Kind van Steven Spielberg en het boek A Journey to the Center of the Earth van Jules Verne. Sommigen geloven dat op 21 december buitenaardse ruimteschepen uit de berg komen en dat iedereen die dan op de berg staat wordt gered.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder