‘Oorlogswandeling’ door Nepal

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nepal Pokhara
Nepal Pokhara
Dwars door een voormalig oorlogsgebied in Nepal is een wandelroute ontwikkeld, die meer toeristen naar het armste deel van het land moet lokken. De route ligt in de gebieden waar tijdens de burgeroorlog van 1996-2006 het hevigst is gevochten. Het enorme traject – er zijn routes uitgezet van 14 tot liefst 27 dagen – is samengesteld door voormalige rebellenleider van de Maoïsten en oud-premier Pushpa Kamal Dahal, beter bekend als Prachanda, in samenwerking met de landelijke toeristische dienst.

Prachanda vindt dat Nepal nu economische vooruitgang moet boeken, omdat de 10-jarige oorlog anders voor niets is geweest. De route begint in Pokhara en voert door bergachtige gebieden. In de kleine dorpen in de bergen zijn de sporen van de burgeroorlog nog altijd te zien. Een lokale gids gaat mee als begeleider en geeft tekst en uitleg over de jongste geschiedenis van de plaatsen langs de route.


Naar Nepal

Nepal Kathmandu
Nepal Kathmandu
De Kathmandu Vallei staat bekend als de schatkamer van Nepal. Maak eens een reis met SNP langs de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan en langs tempels, pagodes en stoepa’s, met altijd de fenomenale Himalaya op de achtergrond. SNP


Wandelen door het gebied van de Annapurna, de gigant van 8091 meter in de Nepalese Himalaya? Of een reis naar Nepal combineren met het koninkrijk Mustang of Tibet? Dat kan bij de rondreizen van Sawadee.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder