‘Oorlogswandeling’ door Nepal

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nepal Pokhara
Nepal Pokhara
Dwars door een voormalig oorlogsgebied in Nepal is een wandelroute ontwikkeld, die meer toeristen naar het armste deel van het land moet lokken. De route ligt in de gebieden waar tijdens de burgeroorlog van 1996-2006 het hevigst is gevochten. Het enorme traject – er zijn routes uitgezet van 14 tot liefst 27 dagen – is samengesteld door voormalige rebellenleider van de Maoïsten en oud-premier Pushpa Kamal Dahal, beter bekend als Prachanda, in samenwerking met de landelijke toeristische dienst.

Prachanda vindt dat Nepal nu economische vooruitgang moet boeken, omdat de 10-jarige oorlog anders voor niets is geweest. De route begint in Pokhara en voert door bergachtige gebieden. In de kleine dorpen in de bergen zijn de sporen van de burgeroorlog nog altijd te zien. Een lokale gids gaat mee als begeleider en geeft tekst en uitleg over de jongste geschiedenis van de plaatsen langs de route.


Naar Nepal

Nepal Kathmandu
Nepal Kathmandu
De Kathmandu Vallei staat bekend als de schatkamer van Nepal. Maak eens een reis met SNP langs de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan en langs tempels, pagodes en stoepa’s, met altijd de fenomenale Himalaya op de achtergrond. SNP


Wandelen door het gebied van de Annapurna, de gigant van 8091 meter in de Nepalese Himalaya? Of een reis naar Nepal combineren met het koninkrijk Mustang of Tibet? Dat kan bij de rondreizen van Sawadee.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder