‘Oorlogswandeling’ door Nepal

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nepal Pokhara
Nepal Pokhara
Dwars door een voormalig oorlogsgebied in Nepal is een wandelroute ontwikkeld, die meer toeristen naar het armste deel van het land moet lokken. De route ligt in de gebieden waar tijdens de burgeroorlog van 1996-2006 het hevigst is gevochten. Het enorme traject – er zijn routes uitgezet van 14 tot liefst 27 dagen – is samengesteld door voormalige rebellenleider van de Maoïsten en oud-premier Pushpa Kamal Dahal, beter bekend als Prachanda, in samenwerking met de landelijke toeristische dienst.

Prachanda vindt dat Nepal nu economische vooruitgang moet boeken, omdat de 10-jarige oorlog anders voor niets is geweest. De route begint in Pokhara en voert door bergachtige gebieden. In de kleine dorpen in de bergen zijn de sporen van de burgeroorlog nog altijd te zien. Een lokale gids gaat mee als begeleider en geeft tekst en uitleg over de jongste geschiedenis van de plaatsen langs de route.


Naar Nepal

Nepal Kathmandu
Nepal Kathmandu
De Kathmandu Vallei staat bekend als de schatkamer van Nepal. Maak eens een reis met SNP langs de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan en langs tempels, pagodes en stoepa’s, met altijd de fenomenale Himalaya op de achtergrond. SNP


Wandelen door het gebied van de Annapurna, de gigant van 8091 meter in de Nepalese Himalaya? Of een reis naar Nepal combineren met het koninkrijk Mustang of Tibet? Dat kan bij de rondreizen van Sawadee.

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder