‘Oorlogswandeling’ door Nepal

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nepal Pokhara
Nepal Pokhara
Dwars door een voormalig oorlogsgebied in Nepal is een wandelroute ontwikkeld, die meer toeristen naar het armste deel van het land moet lokken. De route ligt in de gebieden waar tijdens de burgeroorlog van 1996-2006 het hevigst is gevochten. Het enorme traject – er zijn routes uitgezet van 14 tot liefst 27 dagen – is samengesteld door voormalige rebellenleider van de Maoïsten en oud-premier Pushpa Kamal Dahal, beter bekend als Prachanda, in samenwerking met de landelijke toeristische dienst.

Prachanda vindt dat Nepal nu economische vooruitgang moet boeken, omdat de 10-jarige oorlog anders voor niets is geweest. De route begint in Pokhara en voert door bergachtige gebieden. In de kleine dorpen in de bergen zijn de sporen van de burgeroorlog nog altijd te zien. Een lokale gids gaat mee als begeleider en geeft tekst en uitleg over de jongste geschiedenis van de plaatsen langs de route.


Naar Nepal

Nepal Kathmandu
Nepal Kathmandu
De Kathmandu Vallei staat bekend als de schatkamer van Nepal. Maak eens een reis met SNP langs de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan en langs tempels, pagodes en stoepa’s, met altijd de fenomenale Himalaya op de achtergrond. SNP


Wandelen door het gebied van de Annapurna, de gigant van 8091 meter in de Nepalese Himalaya? Of een reis naar Nepal combineren met het koninkrijk Mustang of Tibet? Dat kan bij de rondreizen van Sawadee.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder