Toetanchamon komt naar Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Toetanchamon
Puuropreis:toetanchamon
Precies 90 jaar na het ontdekken van de graftombe van de Egyptische farao Toetanchamon kunnen ook Nederlandse bezoekers en buitenlandse toeristen in Amsterdam kennismaken met de schatten uit de tijd van deze heerser over het oude Egypte. In de expositie, die al te zien was in onder meer Parijs, Zürich, Barcelona, Brussel en Seoul, zie je in drie identiek nagebouwde grafkamers hoe ontdekker Howard Carter de tombe aantrof.

De kamers bevatten replica’s van de meest opvallende voorwerpen zoals juwelen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, een sensationele strijdwagen in goud en het beroemde dodenmasker. De tentoonstelling is van 29 november tot en met 6 mei 2013 te zien in de tentoonstellingsruimte Amsterdam EXPO.

Meer Egypte

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kun je tot 17 maart 2013 het oude Egypte bekijken door de ogen van Hollywood. De beroemdste en mooiste ‘Egyptische’ filmfragmenten uit klassieke en moderne kaskrakers, talrijke kostuums uit de filmstudio's van Hollywood, rekwisieten en filmposters prijken dan in de tentoonstelling ‘Het Egypte van Hollywood’. Door de combinatie met de duizenden jaren oude Egyptische museumcollectie ontdek je wat in de films écht Egyptisch is, en wat is verzonnen door de filmmakers. Blikvangers zijn de filmjuwelen waarmee Liz Taylor in 1963 schitterde als Cleopatra. Voor kinderen is er tot en met de zomervakantie de tentoonstelling ‘Het Egypte van Hollywood KIDS’.

Naar Egypte

Piramide

Met haar zonzekere badplaatsen en eeuwenoude culturele hoogtepunten is een goedkope vakantie naar Egypte de perfecte bestemming voor de echte zonaanbidders en cultuurliefhebbers onder ons. Het land kent een lange geschiedenis en spreekt velen tot de verbeelding. Overal langs de Nijl en in de oasen zijn in de loop van de vorige twee eeuwen tal van tempels ontdekt en gerestaureerd. Luxor is daarbij een van de hoogtepunten. Deze stad wordt beschouwd als misschien wel het grootste openluchtmuseum van de wereld. Kijk voor alle Egypte-aanbiedingen bij Corendon...

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder