Toetanchamon komt naar Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Toetanchamon
Puuropreis:toetanchamon
Precies 90 jaar na het ontdekken van de graftombe van de Egyptische farao Toetanchamon kunnen ook Nederlandse bezoekers en buitenlandse toeristen in Amsterdam kennismaken met de schatten uit de tijd van deze heerser over het oude Egypte. In de expositie, die al te zien was in onder meer Parijs, Zürich, Barcelona, Brussel en Seoul, zie je in drie identiek nagebouwde grafkamers hoe ontdekker Howard Carter de tombe aantrof.

De kamers bevatten replica’s van de meest opvallende voorwerpen zoals juwelen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, een sensationele strijdwagen in goud en het beroemde dodenmasker. De tentoonstelling is van 29 november tot en met 6 mei 2013 te zien in de tentoonstellingsruimte Amsterdam EXPO.

Meer Egypte

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kun je tot 17 maart 2013 het oude Egypte bekijken door de ogen van Hollywood. De beroemdste en mooiste ‘Egyptische’ filmfragmenten uit klassieke en moderne kaskrakers, talrijke kostuums uit de filmstudio's van Hollywood, rekwisieten en filmposters prijken dan in de tentoonstelling ‘Het Egypte van Hollywood’. Door de combinatie met de duizenden jaren oude Egyptische museumcollectie ontdek je wat in de films écht Egyptisch is, en wat is verzonnen door de filmmakers. Blikvangers zijn de filmjuwelen waarmee Liz Taylor in 1963 schitterde als Cleopatra. Voor kinderen is er tot en met de zomervakantie de tentoonstelling ‘Het Egypte van Hollywood KIDS’.

Naar Egypte

Piramide

Met haar zonzekere badplaatsen en eeuwenoude culturele hoogtepunten is een goedkope vakantie naar Egypte de perfecte bestemming voor de echte zonaanbidders en cultuurliefhebbers onder ons. Het land kent een lange geschiedenis en spreekt velen tot de verbeelding. Overal langs de Nijl en in de oasen zijn in de loop van de vorige twee eeuwen tal van tempels ontdekt en gerestaureerd. Luxor is daarbij een van de hoogtepunten. Deze stad wordt beschouwd als misschien wel het grootste openluchtmuseum van de wereld. Kijk voor alle Egypte-aanbiedingen bij Corendon...

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder