Toetanchamon komt naar Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Toetanchamon
Puuropreis:toetanchamon
Precies 90 jaar na het ontdekken van de graftombe van de Egyptische farao Toetanchamon kunnen ook Nederlandse bezoekers en buitenlandse toeristen in Amsterdam kennismaken met de schatten uit de tijd van deze heerser over het oude Egypte. In de expositie, die al te zien was in onder meer Parijs, Zürich, Barcelona, Brussel en Seoul, zie je in drie identiek nagebouwde grafkamers hoe ontdekker Howard Carter de tombe aantrof.

De kamers bevatten replica’s van de meest opvallende voorwerpen zoals juwelen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, een sensationele strijdwagen in goud en het beroemde dodenmasker. De tentoonstelling is van 29 november tot en met 6 mei 2013 te zien in de tentoonstellingsruimte Amsterdam EXPO.

Meer Egypte

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kun je tot 17 maart 2013 het oude Egypte bekijken door de ogen van Hollywood. De beroemdste en mooiste ‘Egyptische’ filmfragmenten uit klassieke en moderne kaskrakers, talrijke kostuums uit de filmstudio's van Hollywood, rekwisieten en filmposters prijken dan in de tentoonstelling ‘Het Egypte van Hollywood’. Door de combinatie met de duizenden jaren oude Egyptische museumcollectie ontdek je wat in de films écht Egyptisch is, en wat is verzonnen door de filmmakers. Blikvangers zijn de filmjuwelen waarmee Liz Taylor in 1963 schitterde als Cleopatra. Voor kinderen is er tot en met de zomervakantie de tentoonstelling ‘Het Egypte van Hollywood KIDS’.

Naar Egypte

Piramide

Met haar zonzekere badplaatsen en eeuwenoude culturele hoogtepunten is een goedkope vakantie naar Egypte de perfecte bestemming voor de echte zonaanbidders en cultuurliefhebbers onder ons. Het land kent een lange geschiedenis en spreekt velen tot de verbeelding. Overal langs de Nijl en in de oasen zijn in de loop van de vorige twee eeuwen tal van tempels ontdekt en gerestaureerd. Luxor is daarbij een van de hoogtepunten. Deze stad wordt beschouwd als misschien wel het grootste openluchtmuseum van de wereld. Kijk voor alle Egypte-aanbiedingen bij Corendon...

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder