Hans Brinker hotel per ongeluk ecovriendelijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hans Brinker hotel
Puuropreis: Hans Brinker hotel @googlestreetview
Het Hans Brinker hotel in Amsterdam. Volgens de reviews het slechtste hotel ter wereld. Maar volgens het hotel zelf daarbij ook nog eens 'per ongeluk' ecovriendelijk omdat het alle comfort voor de hotelgasten achterwege laat. 'We wassen zelfs de handdoeken niet', zo meldt het hotel. Dat het Amsterdamse hotel toch razend populair is komt omdat het management in een ludieke campagne de negatieve kanten als troeven uitbuit. Ze benadrukken in humoristische spots en reclames alle ellende die je als reiziger in het hotel tegenkomt.

Met hilarische slogans als 'We doen al jaren ons best om reizigers teleur te stellen', en 'het kan eigenlijk niet meer erger, maar we doen gewoon ons best', bereikt het management dat toeristen het hotel niet mijden maar dat backpackers juist vechten om een plaatsje in het hotel om zelf eens te kijken of het nu echt zo erg is.
Volgens manager Tijmen Receveur houden de bezoekers wel van de humor en het sarcasme waarmee het hotel zichzelf tot het bot toe afkraakt. "Ze bereiden zich op het slechtste en het ergste voor en zijn dan aangenaam verrast dat het eigenlijk nog wel meevalt."

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder