Lonely Planet eert Amsterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Buiten de Verenigde Staten is Amsterdam in 2013 de beste stad om te bezoeken. Dat vindt althans de redactie van Lonely Planet, de eigenzinnige uitgever van reisgidsen. LP heeft voor volgend jaar San Francisco op de eerste plaats gezet. Bij de landen voert Sri Lanka de top 10 van Lonely Planet aan. Nederland komt in deze lijst niet voor.


Lonely Planet maakt jaarlijks een ranglijst van steden, landen en regio’s, die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Amsterdam staat voor 2013 dus op twee, en dat heeft alles te maken met een aantal feestjes die de stad viert. Zo viert de Nederlandse hoofdstad volgend jaar 400 jaar grachtengordel en gaat het Rijksmuseum na een verbouwing van tien jaar weer open.
 
De weinig traditionele keuzes van Lonely Planet komen ook dit keer weer naar voren. De uitgever zet bijvoorbeeld ook Christchurch in de top-10. De stad in Nieuws-Zeeland werd twee jaar geleden getroffen door een aardbeving. De uitgever is onder de indruk hoe de stad zich herstelt.

Steden top 10:

 1. San Francisco (VS)
 2. Amsterdam
 3. Hyderabad (India)
 4. Derry/Londonderry (Noord-Ierland)
 5. Beijing (China)
 6. Christchurch (Nieuw-Zeeland)
 7. Hobart (Australië)
 8. Montreal (Canada)
 9. Addis Abeba (Ethiopië)
 10. Puerto Iguazu (Argentinië) 

Landen top 10:

 1. Sri Lanka
 2. Montenegro
 3. Zuid-Korea
 4. Ecuador
 5. Slowakije
 6. Solomon Eilanden
 7. IJsland
 8. Turkije
 9. Dominicaanse Republiek
 10. Madagascar

Regio’s top 10:

 1. Corsica (Frankrijk)
 2. Negev-woestijn (Israël)
 3. Mustang (Nepal)
 4. Yukon (Canada)
 5. Chachapoyas en Kuelap (Peru)
 6. Golfkust (VS)
 7. Karinthië (Oostenrijk)
 8. Palawan (Filipijnen)
 9. Inland Sea (Japan)
 10. Campanië (Italië)

Naar een van deze landen, steden of regio's? Bekijk ons uitgebreide reisaanbod!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder