Lonely Planet eert Amsterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Buiten de Verenigde Staten is Amsterdam in 2013 de beste stad om te bezoeken. Dat vindt althans de redactie van Lonely Planet, de eigenzinnige uitgever van reisgidsen. LP heeft voor volgend jaar San Francisco op de eerste plaats gezet. Bij de landen voert Sri Lanka de top 10 van Lonely Planet aan. Nederland komt in deze lijst niet voor.


Lonely Planet maakt jaarlijks een ranglijst van steden, landen en regio’s, die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Amsterdam staat voor 2013 dus op twee, en dat heeft alles te maken met een aantal feestjes die de stad viert. Zo viert de Nederlandse hoofdstad volgend jaar 400 jaar grachtengordel en gaat het Rijksmuseum na een verbouwing van tien jaar weer open.
 
De weinig traditionele keuzes van Lonely Planet komen ook dit keer weer naar voren. De uitgever zet bijvoorbeeld ook Christchurch in de top-10. De stad in Nieuws-Zeeland werd twee jaar geleden getroffen door een aardbeving. De uitgever is onder de indruk hoe de stad zich herstelt.

Steden top 10:

 1. San Francisco (VS)
 2. Amsterdam
 3. Hyderabad (India)
 4. Derry/Londonderry (Noord-Ierland)
 5. Beijing (China)
 6. Christchurch (Nieuw-Zeeland)
 7. Hobart (Australië)
 8. Montreal (Canada)
 9. Addis Abeba (Ethiopië)
 10. Puerto Iguazu (Argentinië) 

Landen top 10:

 1. Sri Lanka
 2. Montenegro
 3. Zuid-Korea
 4. Ecuador
 5. Slowakije
 6. Solomon Eilanden
 7. IJsland
 8. Turkije
 9. Dominicaanse Republiek
 10. Madagascar

Regio’s top 10:

 1. Corsica (Frankrijk)
 2. Negev-woestijn (Israël)
 3. Mustang (Nepal)
 4. Yukon (Canada)
 5. Chachapoyas en Kuelap (Peru)
 6. Golfkust (VS)
 7. Karinthië (Oostenrijk)
 8. Palawan (Filipijnen)
 9. Inland Sea (Japan)
 10. Campanië (Italië)

Naar een van deze landen, steden of regio's? Bekijk ons uitgebreide reisaanbod!

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder