Lonely Planet eert Amsterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Buiten de Verenigde Staten is Amsterdam in 2013 de beste stad om te bezoeken. Dat vindt althans de redactie van Lonely Planet, de eigenzinnige uitgever van reisgidsen. LP heeft voor volgend jaar San Francisco op de eerste plaats gezet. Bij de landen voert Sri Lanka de top 10 van Lonely Planet aan. Nederland komt in deze lijst niet voor.


Lonely Planet maakt jaarlijks een ranglijst van steden, landen en regio’s, die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Amsterdam staat voor 2013 dus op twee, en dat heeft alles te maken met een aantal feestjes die de stad viert. Zo viert de Nederlandse hoofdstad volgend jaar 400 jaar grachtengordel en gaat het Rijksmuseum na een verbouwing van tien jaar weer open.
 
De weinig traditionele keuzes van Lonely Planet komen ook dit keer weer naar voren. De uitgever zet bijvoorbeeld ook Christchurch in de top-10. De stad in Nieuws-Zeeland werd twee jaar geleden getroffen door een aardbeving. De uitgever is onder de indruk hoe de stad zich herstelt.

Steden top 10:

 1. San Francisco (VS)
 2. Amsterdam
 3. Hyderabad (India)
 4. Derry/Londonderry (Noord-Ierland)
 5. Beijing (China)
 6. Christchurch (Nieuw-Zeeland)
 7. Hobart (Australië)
 8. Montreal (Canada)
 9. Addis Abeba (Ethiopië)
 10. Puerto Iguazu (Argentinië) 

Landen top 10:

 1. Sri Lanka
 2. Montenegro
 3. Zuid-Korea
 4. Ecuador
 5. Slowakije
 6. Solomon Eilanden
 7. IJsland
 8. Turkije
 9. Dominicaanse Republiek
 10. Madagascar

Regio’s top 10:

 1. Corsica (Frankrijk)
 2. Negev-woestijn (Israël)
 3. Mustang (Nepal)
 4. Yukon (Canada)
 5. Chachapoyas en Kuelap (Peru)
 6. Golfkust (VS)
 7. Karinthië (Oostenrijk)
 8. Palawan (Filipijnen)
 9. Inland Sea (Japan)
 10. Campanië (Italië)

Naar een van deze landen, steden of regio's? Bekijk ons uitgebreide reisaanbod!

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder