Franse alcoholtest weer uitgesteld

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Alcoholtest Frankrijk uitgesteld
Alcoholtest Frankrijk uitgesteld
Frankrijk slaagt er maar niet in om de nieuwe alcoholtest in het verkeer in te voeren. Pas vanaf 1 maart 2013 gaat de Franse politie automobilisten en motorrijders bekeuren, die zo’n test niet bij zich hebben. Het is de tweede keer dat de handhaving van de nieuwe wet door de Franse overheid moet worden uitgesteld. Lees ook de UPDATE 24 januari 2012.


Iedere automobilist en motorrijder die in Frankrijk rijdt, is sinds 1 juli van dit jaar verplicht een zogeheten éthylotest bij zich hebben. Omdat de productie van de testen achterbleef, besloot de regering niet te beboeten tot 1 november 2012. Automobilisten kregen alleen een waarschuwing als ze de test niet konden tonen.
Nu is de handhaving met nog eens vier maanden uitgesteld, omdat de productie nog altijd onvoldoende is en de testen moeilijk verkrijgbaar zijn. De ANWB had afgelopen zomer 200.000 testen besteld, maar die werden ook niet op tijd geleverd. Jaarlijks gaan 2,9 miljoen Nederlanders op vakantie naar Frankrijk, de meesten met eigen vervoer.

Naar Frankrijk?

Met de eigen auto of motorfiets naar Frankrijk of een ander Europees land? Bekijk hier enkele mogelijkheden. Toch liever op de fiets langs de westkust van Frankrijk? Alle andere reizen naar Frankrijk op een rijtje?

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder