Franse alcoholtest weer uitgesteld

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Alcoholtest Frankrijk uitgesteld
Alcoholtest Frankrijk uitgesteld
Frankrijk slaagt er maar niet in om de nieuwe alcoholtest in het verkeer in te voeren. Pas vanaf 1 maart 2013 gaat de Franse politie automobilisten en motorrijders bekeuren, die zo’n test niet bij zich hebben. Het is de tweede keer dat de handhaving van de nieuwe wet door de Franse overheid moet worden uitgesteld. Lees ook de UPDATE 24 januari 2012.


Iedere automobilist en motorrijder die in Frankrijk rijdt, is sinds 1 juli van dit jaar verplicht een zogeheten éthylotest bij zich hebben. Omdat de productie van de testen achterbleef, besloot de regering niet te beboeten tot 1 november 2012. Automobilisten kregen alleen een waarschuwing als ze de test niet konden tonen.
Nu is de handhaving met nog eens vier maanden uitgesteld, omdat de productie nog altijd onvoldoende is en de testen moeilijk verkrijgbaar zijn. De ANWB had afgelopen zomer 200.000 testen besteld, maar die werden ook niet op tijd geleverd. Jaarlijks gaan 2,9 miljoen Nederlanders op vakantie naar Frankrijk, de meesten met eigen vervoer.

Naar Frankrijk?

Met de eigen auto of motorfiets naar Frankrijk of een ander Europees land? Bekijk hier enkele mogelijkheden. Toch liever op de fiets langs de westkust van Frankrijk? Alle andere reizen naar Frankrijk op een rijtje?

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder