Extra grote Taj Mahal in Dubai

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Taj Mahal Agra India
Taj Mahal Agra India
In Dubai denken ze vooral groot, heel groot. Het jongste megalomane plan in de steenrijke woestijnstaat is om de Taj Mahal, het wereldberoemde monument uit India, na te bouwen. Alhoewel, nabouwen… het bouwwerk in Dubai moet vele malen groter worden dan het 17de-eeuwse origineel in Agra, dat met een hoogte van 58 meter en een breedte van 56 meter toch al fors mag worden genoemd.


In de Taj Arabia, zoals het enorme bouwsel gaat heten, komen woningen en winkels, in het bijzonder bruidsmodezaken. Hiermee worden de honderdduizenden Indiase mensen gelokt, die in de Golfstaat leven. De bouw moet in 2014 klaar zijn, zo heeft het bouwconcern Falconcity of Wonders gezegd.

‘Paleis van de kroon’

De Taj Mahal, het pronkjuweel van de stad Agra in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh, is een mausoleum, dat tussen 1631 en 1648 werd gebouwd in opdracht van de Indiase grootmogol Shah Jahan. Het grafmonument was bedoeld voor zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed overleed. Later werd ook het lichaam van Jahan zelf in de Taj Mahal bijgezet.
De naam stamt uit het Perzisch en betekent ‘Paleis van de kroon’. Het gebouw is het hoogtepunt van de Mogol-architectuur, een mengvorm van islamitische en hindoe-architectuur.

Ultieme symmetrie

De Taj Mahal is 58 meter hoog en 56 meter breed en staat op een marmeren platform van 10.000 m². Voor het gebouw ligt een uitgestrekte tuin, met een langgerekt waterbekken. Het volkomen symmetrische gebouw bestaat uit wit marmer en is rijk versierd met ingelegde stenen. De vier minaretten op de hoeken zijn van een latere datum en zijn licht gebogen, zodat ze bij een aardbeving niet op het hoofdgebouw vallen. Aan de naar Mekka gerichte westzijde is een moskee en aan de oostkant als tegenhanger ervan een gastenverblijf

3x naar Dubai

Dubai
Dubai
Staat een reis naar Dubai op je verlanglijstje? Aarzel dan niet langer en bekijk ons uitgebreide aanbod aan vakanties naar deze bijzondere staat aan de Perzische Golf!
Ontdek bijvoorbeeld het *****-hotel Atlantis The Palm, gelegen aan de kop van het palmeiland The Palm Jumeirah. Het luxueuze resort is via een monorail verbonden met het vasteland.

Op zoek naar een ander indrukwekkend hotel in Dubai? Bekijk dan hier een gevarieerd aanbod aan accommodaties.

Zoek je een geweldige uitvalsbasis voor een stedentrip naar Dubai, waarin winkelen, strand en plezier centraal staan? Hotel City Max Al Barsha ligt op een steenworp afstand van de Mall of the Emirates en met de metro ben je in een mum van tijd in het oude centrum met de Dubai Creek en de vele souks.

4x naar India

India paleis
India paleis
Toch liever naar India voor de echte Taj Mahal of om een van de andere hoogtepunten in dit fascinerende land te zien?
Tijdens deze rondreis van 27 dagen krijg je niet alleen gelegenheid om in Agra de Taj Mahal uitgebreid op beeld vast te leggen, maar leer je ook heel veel facetten kennen van het leven in het noordelijk deel van India.

Overdag genieten van wildleven en ‘s avonds overnachten in de vroegere jacht-lodge van een maharadja, dat is zo ongeveer het summum van een safari in India. Tijdens deze reis van 15 dagen kom je onder meer in de steden Delhi, Agra en Jaipur en in de natuurparken Ranthambore, Keoladeo en Bandhavgarh.

Het noorden van India leent zich ook goed voor een ontdekkingsreis langs de Indiase keuken. Tijdens deze kookrondreis van 14 dagen maak je kennis met Indiase eetstijlen en leer je verscheidene gerechten te bereiden.

Treed in de voetsporen van de maharadja’s en bezoek tijdens deze groepsreis van 16 dagen hun paleizen, landhuizen en forten in Rajasthan. Je zult versteld staan van de variatie in landschappen, waar het leven onveranderd de seizoenen volgt…

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder