Griekse eilanden in de verhuur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eiland Griekenland
Eiland Griekenland
Op zoek naar een bijzondere vakantieplek in het zuiden van Europa? Wat denk je van het huren van een onbewoond eiland voor de kust van Griekenland. De krant Kathimerini meldt vandaag dat de Griekse overheid 40 van dergelijke eilanden heeft uitgekozen die voor periodes van mogelijk 50 jaar in de verhuur gaan. De opbrengst is bedoeld om de Griekse schuldenlast te verlichten.


Er is voor verhuur van de eilanden gekozen, omdat de huidige wetgeving verkoop niet toestaat. Volgens de Griekse krant gaat het ‘goede terreinen, die dichtbij het vasteland liggen, een goede infrastructuur hebben en geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid’.

3x naar Griekenland

Samos Griekenland
Samos Griekenland
Toch liever op vakantie naar een bewoond Grieks eiland? Op Samos ligt het Doryssa Seaside Resort, een bekend en geliefd hotel op het toeristische eiland. De accommodatie met uitgebreide wellnessvoorzieningen ligt direct aan het strand en op slechts 800 meter van het centrum van Pythagorion. Een relaxvakantie kun je al boeken vanaf € 509.

Voor nog minder geld kun je liefst 11 dagen naar Lesbos. De vliegreis inclusief appartement in de badplaats Anaxos kun je al boeken vanaf € 409. Lesbos, het ‘eiland van het feest’, ligt in de Egeïsche Zee, niet ver van de kust van Turkije.

Wil je tijdens je vakantie liever meer eilanden zien, dan is wellicht een zeilreis voor singles een mooi alternatief. Je kunt Ithaka, het eiland van Odysseus, bezoeken, het gezellige eiland Kefalonia, het bruisende Mykonos of Lefkas, Kastos en Kalamos.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder