Griekse eilanden in de verhuur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eiland Griekenland
Eiland Griekenland
Op zoek naar een bijzondere vakantieplek in het zuiden van Europa? Wat denk je van het huren van een onbewoond eiland voor de kust van Griekenland. De krant Kathimerini meldt vandaag dat de Griekse overheid 40 van dergelijke eilanden heeft uitgekozen die voor periodes van mogelijk 50 jaar in de verhuur gaan. De opbrengst is bedoeld om de Griekse schuldenlast te verlichten.


Er is voor verhuur van de eilanden gekozen, omdat de huidige wetgeving verkoop niet toestaat. Volgens de Griekse krant gaat het ‘goede terreinen, die dichtbij het vasteland liggen, een goede infrastructuur hebben en geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid’.

3x naar Griekenland

Samos Griekenland
Samos Griekenland
Toch liever op vakantie naar een bewoond Grieks eiland? Op Samos ligt het Doryssa Seaside Resort, een bekend en geliefd hotel op het toeristische eiland. De accommodatie met uitgebreide wellnessvoorzieningen ligt direct aan het strand en op slechts 800 meter van het centrum van Pythagorion. Een relaxvakantie kun je al boeken vanaf € 509.

Voor nog minder geld kun je liefst 11 dagen naar Lesbos. De vliegreis inclusief appartement in de badplaats Anaxos kun je al boeken vanaf € 409. Lesbos, het ‘eiland van het feest’, ligt in de Egeïsche Zee, niet ver van de kust van Turkije.

Wil je tijdens je vakantie liever meer eilanden zien, dan is wellicht een zeilreis voor singles een mooi alternatief. Je kunt Ithaka, het eiland van Odysseus, bezoeken, het gezellige eiland Kefalonia, het bruisende Mykonos of Lefkas, Kastos en Kalamos.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder