Griekse eilanden in de verhuur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eiland Griekenland
Eiland Griekenland
Op zoek naar een bijzondere vakantieplek in het zuiden van Europa? Wat denk je van het huren van een onbewoond eiland voor de kust van Griekenland. De krant Kathimerini meldt vandaag dat de Griekse overheid 40 van dergelijke eilanden heeft uitgekozen die voor periodes van mogelijk 50 jaar in de verhuur gaan. De opbrengst is bedoeld om de Griekse schuldenlast te verlichten.


Er is voor verhuur van de eilanden gekozen, omdat de huidige wetgeving verkoop niet toestaat. Volgens de Griekse krant gaat het ‘goede terreinen, die dichtbij het vasteland liggen, een goede infrastructuur hebben en geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid’.

3x naar Griekenland

Samos Griekenland
Samos Griekenland
Toch liever op vakantie naar een bewoond Grieks eiland? Op Samos ligt het Doryssa Seaside Resort, een bekend en geliefd hotel op het toeristische eiland. De accommodatie met uitgebreide wellnessvoorzieningen ligt direct aan het strand en op slechts 800 meter van het centrum van Pythagorion. Een relaxvakantie kun je al boeken vanaf € 509.

Voor nog minder geld kun je liefst 11 dagen naar Lesbos. De vliegreis inclusief appartement in de badplaats Anaxos kun je al boeken vanaf € 409. Lesbos, het ‘eiland van het feest’, ligt in de Egeïsche Zee, niet ver van de kust van Turkije.

Wil je tijdens je vakantie liever meer eilanden zien, dan is wellicht een zeilreis voor singles een mooi alternatief. Je kunt Ithaka, het eiland van Odysseus, bezoeken, het gezellige eiland Kefalonia, het bruisende Mykonos of Lefkas, Kastos en Kalamos.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder