Griekse eilanden in de verhuur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eiland Griekenland
Eiland Griekenland
Op zoek naar een bijzondere vakantieplek in het zuiden van Europa? Wat denk je van het huren van een onbewoond eiland voor de kust van Griekenland. De krant Kathimerini meldt vandaag dat de Griekse overheid 40 van dergelijke eilanden heeft uitgekozen die voor periodes van mogelijk 50 jaar in de verhuur gaan. De opbrengst is bedoeld om de Griekse schuldenlast te verlichten.


Er is voor verhuur van de eilanden gekozen, omdat de huidige wetgeving verkoop niet toestaat. Volgens de Griekse krant gaat het ‘goede terreinen, die dichtbij het vasteland liggen, een goede infrastructuur hebben en geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid’.

3x naar Griekenland

Samos Griekenland
Samos Griekenland
Toch liever op vakantie naar een bewoond Grieks eiland? Op Samos ligt het Doryssa Seaside Resort, een bekend en geliefd hotel op het toeristische eiland. De accommodatie met uitgebreide wellnessvoorzieningen ligt direct aan het strand en op slechts 800 meter van het centrum van Pythagorion. Een relaxvakantie kun je al boeken vanaf € 509.

Voor nog minder geld kun je liefst 11 dagen naar Lesbos. De vliegreis inclusief appartement in de badplaats Anaxos kun je al boeken vanaf € 409. Lesbos, het ‘eiland van het feest’, ligt in de Egeïsche Zee, niet ver van de kust van Turkije.

Wil je tijdens je vakantie liever meer eilanden zien, dan is wellicht een zeilreis voor singles een mooi alternatief. Je kunt Ithaka, het eiland van Odysseus, bezoeken, het gezellige eiland Kefalonia, het bruisende Mykonos of Lefkas, Kastos en Kalamos.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder