Nederlander met mes in vliegtuig

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Messen
Puur op reis: messen
Een mes dat uit een stuk krantenpapier viel is de reden dat een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Vueling niet doorvloog naar Amsterdam, maar rechtsomkeer maakte naar La Coruña (Spanje), de plaats van vertrek. Volgens Spaanse media viel het mes per ongeluk uit de krant toen de man iets in zijn bagage zocht. Stewardessen zagen het mes vallen en vertelden het aan de gezagvoerder. Die besloot geen risico te nemen en direct terug te keren.

De Nederlander is bij aankomst op het vliegveld Alvredo in het noordoosten van Spanje aan de politie overgedragen. Hij was niet agressief en bedreigde niemand. Het vliegtuig is twee uur later alsnog richting Amsterdam vertrokken, zonder de Nederlander. De man is in ieder geval in overtreding omdat het niet is toegestaan scherpe voorwerpen in het vliegtuig mee te nemen. Dat wordt op alle internationale luchthavens duidelijk kenbaar gemaakt. Er wordt onderzocht hoe het mogelijk was dat de Nederlander met het mes in zijn tas langs de beveiliging kon komen.
Eerder deze week kwam ook al een toestel van Vueling in het nieuws.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder