Onderzoek naar Vuelingvlucht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vueling Schiphol
Vueling Schiphol
De luchtvaartpolitie begint op korte termijn met het onderzoek naar de gebeurtenissen rond vlucht VY8366, die gistermiddag onder begeleiding van twee F16’s landde op de luchthaven Schiphol. De Airbus van Vueling, met aan boord zeker 180 passagiers, werd in het Nederlandse luchtruim opgevangen, omdat radiocontact met de cockpit onmogelijk bleek. Hierdoor ontstond de indruk dat er ernstige problemen aan boord waren, waarbij de mogelijkheid van een gijzeling niet werd uitgesloten.

Al vrij snel na de veilige landing op de Polderbaan van Schiphol bleek van een gijzeling geen sprake. De passagiers mochten daarop het toestel verlaten en werden met bussen naar de aankomsthal overgebracht. Vlucht VY8366 was afkomstig uit het Spaanse Málaga. Zie onze eerdere berichtgeving!

'Verlies aan communicatie' 

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft inmiddels bekendgemaakt dat ‘het verlies aan communicatie’ en ‘en het niet opvolgen van opdrachten van de luchtverkeersleiding’ aanleiding was om het verkeersvliegtuig door F16’s te laten opvangen. Later werd ook bekend dat op enig moment in de cockpit van het toestel op de achtergrond Arabische muziek te horen was geweest, maar dat gegeven is volgens de NCTV ‘geen doorslaggevend argument geweest om op te treden’.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder