Onderzoek naar Vuelingvlucht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vueling Schiphol
Vueling Schiphol
De luchtvaartpolitie begint op korte termijn met het onderzoek naar de gebeurtenissen rond vlucht VY8366, die gistermiddag onder begeleiding van twee F16’s landde op de luchthaven Schiphol. De Airbus van Vueling, met aan boord zeker 180 passagiers, werd in het Nederlandse luchtruim opgevangen, omdat radiocontact met de cockpit onmogelijk bleek. Hierdoor ontstond de indruk dat er ernstige problemen aan boord waren, waarbij de mogelijkheid van een gijzeling niet werd uitgesloten.

Al vrij snel na de veilige landing op de Polderbaan van Schiphol bleek van een gijzeling geen sprake. De passagiers mochten daarop het toestel verlaten en werden met bussen naar de aankomsthal overgebracht. Vlucht VY8366 was afkomstig uit het Spaanse Málaga. Zie onze eerdere berichtgeving!

'Verlies aan communicatie' 

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft inmiddels bekendgemaakt dat ‘het verlies aan communicatie’ en ‘en het niet opvolgen van opdrachten van de luchtverkeersleiding’ aanleiding was om het verkeersvliegtuig door F16’s te laten opvangen. Later werd ook bekend dat op enig moment in de cockpit van het toestel op de achtergrond Arabische muziek te horen was geweest, maar dat gegeven is volgens de NCTV ‘geen doorslaggevend argument geweest om op te treden’.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder