Onderzoek naar Vuelingvlucht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vueling Schiphol
Vueling Schiphol
De luchtvaartpolitie begint op korte termijn met het onderzoek naar de gebeurtenissen rond vlucht VY8366, die gistermiddag onder begeleiding van twee F16’s landde op de luchthaven Schiphol. De Airbus van Vueling, met aan boord zeker 180 passagiers, werd in het Nederlandse luchtruim opgevangen, omdat radiocontact met de cockpit onmogelijk bleek. Hierdoor ontstond de indruk dat er ernstige problemen aan boord waren, waarbij de mogelijkheid van een gijzeling niet werd uitgesloten.

Al vrij snel na de veilige landing op de Polderbaan van Schiphol bleek van een gijzeling geen sprake. De passagiers mochten daarop het toestel verlaten en werden met bussen naar de aankomsthal overgebracht. Vlucht VY8366 was afkomstig uit het Spaanse Málaga. Zie onze eerdere berichtgeving!

'Verlies aan communicatie' 

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft inmiddels bekendgemaakt dat ‘het verlies aan communicatie’ en ‘en het niet opvolgen van opdrachten van de luchtverkeersleiding’ aanleiding was om het verkeersvliegtuig door F16’s te laten opvangen. Later werd ook bekend dat op enig moment in de cockpit van het toestel op de achtergrond Arabische muziek te horen was geweest, maar dat gegeven is volgens de NCTV ‘geen doorslaggevend argument geweest om op te treden’.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder