Spanje in trek bij toerist

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Spanje
Vlag Spanje
De economische crisis weerhoudt toeristen er niet van om Spanje te bezoeken. Sterker nog, in juli brachten 7,7 miljoen buitenlanders in dat land de vakantie door en dat is een heus record. Volgens het ministerie van Toerisme nam de toeristenstroom in vergelijking met juli 2011 met 4,4 procent toe.

 


In de eerste zeven maanden van dit jaar bezochten in totaal 33 miljoen buitenlandse toeristen Spanje, een toename van 3,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De meeste toeristen kwamen uit Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Nederland staat op de 6de plaats en neemt 5,6 procent van het aantal toeristen voor zijn rekening. De regio Catalonië was het populairst, voor de Balearen en de Canarische Eilanden.

Ook op vakantie naar Spanje?

Strand Calpe, Spanje
Strand Calpe, Spanje
De Catalaanse hoofdstad Barcelona bezoeken of op vakantie naar Tenerife of Gran Canaria? Corendon maakt het mogelijk met speciale pakketreizen. Voor je het weet geniet je in Spanje van de zon, de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten.

Gaat je voorkeur uit naar een echte strandvakantie, bekijk dan het uitgebreide aanbod van Sunweb. Ga heerlijk relaxen met Jiba aan een van de costa’s, op een van de Balearen-eilanden of op een van de Canarische Eilanden.

Andalusië staat hoog op het verlanglijstje van veel vakantiegangers. Met Eliza was here kun je onbezorgd naar de zuidelijkste streek van Spanje, met de bekende steden Granada, Sevilla en Cordoba. Liefhebbers van natuur en strand komen in Andalusië echter ook erg aan hun trekken. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder