Spanje in trek bij toerist

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Spanje
Vlag Spanje
De economische crisis weerhoudt toeristen er niet van om Spanje te bezoeken. Sterker nog, in juli brachten 7,7 miljoen buitenlanders in dat land de vakantie door en dat is een heus record. Volgens het ministerie van Toerisme nam de toeristenstroom in vergelijking met juli 2011 met 4,4 procent toe.

 


In de eerste zeven maanden van dit jaar bezochten in totaal 33 miljoen buitenlandse toeristen Spanje, een toename van 3,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De meeste toeristen kwamen uit Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Nederland staat op de 6de plaats en neemt 5,6 procent van het aantal toeristen voor zijn rekening. De regio Catalonië was het populairst, voor de Balearen en de Canarische Eilanden.

Ook op vakantie naar Spanje?

Strand Calpe, Spanje
Strand Calpe, Spanje
De Catalaanse hoofdstad Barcelona bezoeken of op vakantie naar Tenerife of Gran Canaria? Corendon maakt het mogelijk met speciale pakketreizen. Voor je het weet geniet je in Spanje van de zon, de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten.

Gaat je voorkeur uit naar een echte strandvakantie, bekijk dan het uitgebreide aanbod van Sunweb. Ga heerlijk relaxen met Jiba aan een van de costa’s, op een van de Balearen-eilanden of op een van de Canarische Eilanden.

Andalusië staat hoog op het verlanglijstje van veel vakantiegangers. Met Eliza was here kun je onbezorgd naar de zuidelijkste streek van Spanje, met de bekende steden Granada, Sevilla en Cordoba. Liefhebbers van natuur en strand komen in Andalusië echter ook erg aan hun trekken. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder