Spanje in trek bij toerist

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Spanje
Vlag Spanje
De economische crisis weerhoudt toeristen er niet van om Spanje te bezoeken. Sterker nog, in juli brachten 7,7 miljoen buitenlanders in dat land de vakantie door en dat is een heus record. Volgens het ministerie van Toerisme nam de toeristenstroom in vergelijking met juli 2011 met 4,4 procent toe.

 


In de eerste zeven maanden van dit jaar bezochten in totaal 33 miljoen buitenlandse toeristen Spanje, een toename van 3,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De meeste toeristen kwamen uit Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Nederland staat op de 6de plaats en neemt 5,6 procent van het aantal toeristen voor zijn rekening. De regio Catalonië was het populairst, voor de Balearen en de Canarische Eilanden.

Ook op vakantie naar Spanje?

Strand Calpe, Spanje
Strand Calpe, Spanje
De Catalaanse hoofdstad Barcelona bezoeken of op vakantie naar Tenerife of Gran Canaria? Corendon maakt het mogelijk met speciale pakketreizen. Voor je het weet geniet je in Spanje van de zon, de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten.

Gaat je voorkeur uit naar een echte strandvakantie, bekijk dan het uitgebreide aanbod van Sunweb. Ga heerlijk relaxen met Jiba aan een van de costa’s, op een van de Balearen-eilanden of op een van de Canarische Eilanden.

Andalusië staat hoog op het verlanglijstje van veel vakantiegangers. Met Eliza was here kun je onbezorgd naar de zuidelijkste streek van Spanje, met de bekende steden Granada, Sevilla en Cordoba. Liefhebbers van natuur en strand komen in Andalusië echter ook erg aan hun trekken. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder