Spanje in trek bij toerist

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Spanje
Vlag Spanje
De economische crisis weerhoudt toeristen er niet van om Spanje te bezoeken. Sterker nog, in juli brachten 7,7 miljoen buitenlanders in dat land de vakantie door en dat is een heus record. Volgens het ministerie van Toerisme nam de toeristenstroom in vergelijking met juli 2011 met 4,4 procent toe.

 


In de eerste zeven maanden van dit jaar bezochten in totaal 33 miljoen buitenlandse toeristen Spanje, een toename van 3,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De meeste toeristen kwamen uit Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Nederland staat op de 6de plaats en neemt 5,6 procent van het aantal toeristen voor zijn rekening. De regio Catalonië was het populairst, voor de Balearen en de Canarische Eilanden.

Ook op vakantie naar Spanje?

Strand Calpe, Spanje
Strand Calpe, Spanje
De Catalaanse hoofdstad Barcelona bezoeken of op vakantie naar Tenerife of Gran Canaria? Corendon maakt het mogelijk met speciale pakketreizen. Voor je het weet geniet je in Spanje van de zon, de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten.

Gaat je voorkeur uit naar een echte strandvakantie, bekijk dan het uitgebreide aanbod van Sunweb. Ga heerlijk relaxen met Jiba aan een van de costa’s, op een van de Balearen-eilanden of op een van de Canarische Eilanden.

Andalusië staat hoog op het verlanglijstje van veel vakantiegangers. Met Eliza was here kun je onbezorgd naar de zuidelijkste streek van Spanje, met de bekende steden Granada, Sevilla en Cordoba. Liefhebbers van natuur en strand komen in Andalusië echter ook erg aan hun trekken. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder