Bonaire bezorgd over toerisme

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Windenergie
Windenergie
Het bestuur van Bonaire vreest dat het toerisme op het eiland fors gaat teruglopen. Directe aanleiding voor deze sombere voorspelling is de bekendmaking dat de stroomprijs op Bonaire binnenkort met meer dan 50 procent gaat stijgen. Het eilandbestuur voorspelt dat hoteliers en restauranthouders die verhoging gaan doorberekenen in hun prijzen.

 

De verhoging van de stroomprijs is het gevolg van een arbitrage-uitspraak in een langslepend conflict tussen de plaatselijke elektriciteitsmaatschappij en de eigenaar van een windmolenpark. De uitspraak is bindend.
Water- en elektriciteitsleverancier WEB weigert al jaren een volledige vergoeding te betalen voor de stroom die het windmolenpark levert. Volgens WEB zijn de kosten van windenergie veel hoger dan was voorzien.
Een arbitragecommissie heeft exploitant Ecopower van het windmolenpark in het gelijk gesteld. Ecopower mag de volledige kosten van de opgewekte stroom bij WEB in rekening brengen. En dat met terugwerkende kracht.

'Desastreus voor de samenleving'

Eilandbestuurder Burney el Hage zegt in het Antilliaans Dagblad dat een tariefsverhoging van zeker 50 procent nodig is om de exploitatie van WEB kostendekkend te laten zijn. “Dit is natuurlijk desastreus voor de samenleving. De meeste burgers kunnen dat niet opbrengen.” Bovendien gaan volgens hem winkeliers de verhoging doorberekenen aan hun klanten, wat ook negatieve gevolgen kan hebben voor het toerisme op het eiland.

Zonnig Bonaire ontdekken of misschien een andere zonlocatie? Dat kan met de voordelige aanbiedingen van D-reizen.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder