Bonaire bezorgd over toerisme

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Windenergie
Windenergie
Het bestuur van Bonaire vreest dat het toerisme op het eiland fors gaat teruglopen. Directe aanleiding voor deze sombere voorspelling is de bekendmaking dat de stroomprijs op Bonaire binnenkort met meer dan 50 procent gaat stijgen. Het eilandbestuur voorspelt dat hoteliers en restauranthouders die verhoging gaan doorberekenen in hun prijzen.

 

De verhoging van de stroomprijs is het gevolg van een arbitrage-uitspraak in een langslepend conflict tussen de plaatselijke elektriciteitsmaatschappij en de eigenaar van een windmolenpark. De uitspraak is bindend.
Water- en elektriciteitsleverancier WEB weigert al jaren een volledige vergoeding te betalen voor de stroom die het windmolenpark levert. Volgens WEB zijn de kosten van windenergie veel hoger dan was voorzien.
Een arbitragecommissie heeft exploitant Ecopower van het windmolenpark in het gelijk gesteld. Ecopower mag de volledige kosten van de opgewekte stroom bij WEB in rekening brengen. En dat met terugwerkende kracht.

'Desastreus voor de samenleving'

Eilandbestuurder Burney el Hage zegt in het Antilliaans Dagblad dat een tariefsverhoging van zeker 50 procent nodig is om de exploitatie van WEB kostendekkend te laten zijn. “Dit is natuurlijk desastreus voor de samenleving. De meeste burgers kunnen dat niet opbrengen.” Bovendien gaan volgens hem winkeliers de verhoging doorberekenen aan hun klanten, wat ook negatieve gevolgen kan hebben voor het toerisme op het eiland.

Zonnig Bonaire ontdekken of misschien een andere zonlocatie? Dat kan met de voordelige aanbiedingen van D-reizen.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder