Bonaire bezorgd over toerisme

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Windenergie
Windenergie
Het bestuur van Bonaire vreest dat het toerisme op het eiland fors gaat teruglopen. Directe aanleiding voor deze sombere voorspelling is de bekendmaking dat de stroomprijs op Bonaire binnenkort met meer dan 50 procent gaat stijgen. Het eilandbestuur voorspelt dat hoteliers en restauranthouders die verhoging gaan doorberekenen in hun prijzen.

 

De verhoging van de stroomprijs is het gevolg van een arbitrage-uitspraak in een langslepend conflict tussen de plaatselijke elektriciteitsmaatschappij en de eigenaar van een windmolenpark. De uitspraak is bindend.
Water- en elektriciteitsleverancier WEB weigert al jaren een volledige vergoeding te betalen voor de stroom die het windmolenpark levert. Volgens WEB zijn de kosten van windenergie veel hoger dan was voorzien.
Een arbitragecommissie heeft exploitant Ecopower van het windmolenpark in het gelijk gesteld. Ecopower mag de volledige kosten van de opgewekte stroom bij WEB in rekening brengen. En dat met terugwerkende kracht.

'Desastreus voor de samenleving'

Eilandbestuurder Burney el Hage zegt in het Antilliaans Dagblad dat een tariefsverhoging van zeker 50 procent nodig is om de exploitatie van WEB kostendekkend te laten zijn. “Dit is natuurlijk desastreus voor de samenleving. De meeste burgers kunnen dat niet opbrengen.” Bovendien gaan volgens hem winkeliers de verhoging doorberekenen aan hun klanten, wat ook negatieve gevolgen kan hebben voor het toerisme op het eiland.

Zonnig Bonaire ontdekken of misschien een andere zonlocatie? Dat kan met de voordelige aanbiedingen van D-reizen.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder