Bonaire bezorgd over toerisme

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Windenergie
Windenergie
Het bestuur van Bonaire vreest dat het toerisme op het eiland fors gaat teruglopen. Directe aanleiding voor deze sombere voorspelling is de bekendmaking dat de stroomprijs op Bonaire binnenkort met meer dan 50 procent gaat stijgen. Het eilandbestuur voorspelt dat hoteliers en restauranthouders die verhoging gaan doorberekenen in hun prijzen.

 

De verhoging van de stroomprijs is het gevolg van een arbitrage-uitspraak in een langslepend conflict tussen de plaatselijke elektriciteitsmaatschappij en de eigenaar van een windmolenpark. De uitspraak is bindend.
Water- en elektriciteitsleverancier WEB weigert al jaren een volledige vergoeding te betalen voor de stroom die het windmolenpark levert. Volgens WEB zijn de kosten van windenergie veel hoger dan was voorzien.
Een arbitragecommissie heeft exploitant Ecopower van het windmolenpark in het gelijk gesteld. Ecopower mag de volledige kosten van de opgewekte stroom bij WEB in rekening brengen. En dat met terugwerkende kracht.

'Desastreus voor de samenleving'

Eilandbestuurder Burney el Hage zegt in het Antilliaans Dagblad dat een tariefsverhoging van zeker 50 procent nodig is om de exploitatie van WEB kostendekkend te laten zijn. “Dit is natuurlijk desastreus voor de samenleving. De meeste burgers kunnen dat niet opbrengen.” Bovendien gaan volgens hem winkeliers de verhoging doorberekenen aan hun klanten, wat ook negatieve gevolgen kan hebben voor het toerisme op het eiland.

Zonnig Bonaire ontdekken of misschien een andere zonlocatie? Dat kan met de voordelige aanbiedingen van D-reizen.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder