Doordeweeks rijden populairder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vakantieverkeer
Vakantieverkeer
Het weekeinde is bij de Nederlander niet langer heilig als vertrekmoment voor de vakantie. Om files te vermijden, gaan vakantiegangers steeds vaker op een doordeweekse dag rijden naar de bestemming in het buitenland, concludeert de ANWB. De organisatie baseert zich hierbij op de tienduizenden hulpverzoeken die in de afgelopen weken zijn binnengekomen.


Volgens een woordvoerder moeten de medewerkers van de ANWB steeds vaker doordeweeks hulp bieden. “Bij de steunpunten in Lyon, München en Barcelona is het drukker buiten de weekends om”, zegt hij in het AD.

Verhuur van accommodaties

De Nederlandse vakantieganger hield tot nu toe vast aan vertrek in het weekend; vooral op zaterdag, maar ook wel op vrijdagmiddag en -avond en op zondag. De oorzaak hiervan ligt voor een belangrijk deel in de verhuurperiode van vakantieaccommodaties, die dikwijls op zaterdag begint.

De hulpdienst van de ANWB Alarmcentrale moest vorige week 6000  keer uitrukken, een record voor de vakantieperiode. In de drukste week tot nu toe, gemeten in 2009, waren er 5750 pechgevallen.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder