Doordeweeks rijden populairder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vakantieverkeer
Vakantieverkeer
Het weekeinde is bij de Nederlander niet langer heilig als vertrekmoment voor de vakantie. Om files te vermijden, gaan vakantiegangers steeds vaker op een doordeweekse dag rijden naar de bestemming in het buitenland, concludeert de ANWB. De organisatie baseert zich hierbij op de tienduizenden hulpverzoeken die in de afgelopen weken zijn binnengekomen.


Volgens een woordvoerder moeten de medewerkers van de ANWB steeds vaker doordeweeks hulp bieden. “Bij de steunpunten in Lyon, München en Barcelona is het drukker buiten de weekends om”, zegt hij in het AD.

Verhuur van accommodaties

De Nederlandse vakantieganger hield tot nu toe vast aan vertrek in het weekend; vooral op zaterdag, maar ook wel op vrijdagmiddag en -avond en op zondag. De oorzaak hiervan ligt voor een belangrijk deel in de verhuurperiode van vakantieaccommodaties, die dikwijls op zaterdag begint.

De hulpdienst van de ANWB Alarmcentrale moest vorige week 6000  keer uitrukken, een record voor de vakantieperiode. In de drukste week tot nu toe, gemeten in 2009, waren er 5750 pechgevallen.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder