Nieuwe Bovenwindse veerdienst

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Voyager 1 St. Maarten
Voyager 1 St. Maarten
Zin in een ontspannen boottochtje in het Caribisch gebied? Probeer dan eens de nieuwe veerdienst tussen St. Maarten en St. Eustatius. De ferryverbinding tussen de Bovenwindse Eilanden is een initiatief van Blue Reef Charter. Met uitzondering van zaterdag wordt dagelijks met de Voyager I gevaren tussen Great Bay op St. Maarten en de haven van St. Eustatius in Lower Town bij de hoofdstad Oranjestad.


De Voyager I kan per oversteek 113 passagiers en 22 ton vracht meenemen. Op het open bovendek heb je een panoramisch uitzicht, benedendeks is een bar waar je de lekkerste drankjes en andere versnaperingen kunt kopen. De overtocht neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Island hopping

Volgens de initiatiefnemers voorziet de ferry in een groeiende behoefte van vakantiegangers om tijdens één reis verscheidene eilanden te bezoeken. Bovendien sluit de veerdienst naadloos aan bij de strategie van St. Maarten om zich in de Caribbean te profileren als uitvalsbasis voor island hopping. Na Anguilla, Saba en St. Barths is St. Eustatius het vierde eiland dat vanaf St. Maarten bereikbaar wordt per reguliere ferry.

Alternatief voor het vliegtuig

Daarnaast is de ferry een alternatief voor de vaak dure vliegverbinding en de beperkte capaciteit van die vluchten. Ook voor duikers is het de ideale verbinding om een dagje te gaan duiken rondom St. Eustatius en nog dezelfde dag terug te keren naar St. Maarten. Kendall Dupersoy, operation manager van Blue Reef Charter, verwacht dat de nieuwe verbinding ook zal aanslaan bij de lokale bevolking en zal uitgroeien tot een blijvend alternatief voor het vervoer tussen St. Maarten en St. Eustatius.

Zeilen combineren met wandelen op de Bovenwindse Eilanden? Dan kan met deze reizen van SNP.

Lezen over een bijzondere zeilreis in het Caribisch gebied?

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder