Nieuwe Bovenwindse veerdienst

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Voyager 1 St. Maarten
Voyager 1 St. Maarten
Zin in een ontspannen boottochtje in het Caribisch gebied? Probeer dan eens de nieuwe veerdienst tussen St. Maarten en St. Eustatius. De ferryverbinding tussen de Bovenwindse Eilanden is een initiatief van Blue Reef Charter. Met uitzondering van zaterdag wordt dagelijks met de Voyager I gevaren tussen Great Bay op St. Maarten en de haven van St. Eustatius in Lower Town bij de hoofdstad Oranjestad.


De Voyager I kan per oversteek 113 passagiers en 22 ton vracht meenemen. Op het open bovendek heb je een panoramisch uitzicht, benedendeks is een bar waar je de lekkerste drankjes en andere versnaperingen kunt kopen. De overtocht neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Island hopping

Volgens de initiatiefnemers voorziet de ferry in een groeiende behoefte van vakantiegangers om tijdens één reis verscheidene eilanden te bezoeken. Bovendien sluit de veerdienst naadloos aan bij de strategie van St. Maarten om zich in de Caribbean te profileren als uitvalsbasis voor island hopping. Na Anguilla, Saba en St. Barths is St. Eustatius het vierde eiland dat vanaf St. Maarten bereikbaar wordt per reguliere ferry.

Alternatief voor het vliegtuig

Daarnaast is de ferry een alternatief voor de vaak dure vliegverbinding en de beperkte capaciteit van die vluchten. Ook voor duikers is het de ideale verbinding om een dagje te gaan duiken rondom St. Eustatius en nog dezelfde dag terug te keren naar St. Maarten. Kendall Dupersoy, operation manager van Blue Reef Charter, verwacht dat de nieuwe verbinding ook zal aanslaan bij de lokale bevolking en zal uitgroeien tot een blijvend alternatief voor het vervoer tussen St. Maarten en St. Eustatius.

Zeilen combineren met wandelen op de Bovenwindse Eilanden? Dan kan met deze reizen van SNP.

Lezen over een bijzondere zeilreis in het Caribisch gebied?

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder