Nieuwe Bovenwindse veerdienst

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Voyager 1 St. Maarten
Voyager 1 St. Maarten
Zin in een ontspannen boottochtje in het Caribisch gebied? Probeer dan eens de nieuwe veerdienst tussen St. Maarten en St. Eustatius. De ferryverbinding tussen de Bovenwindse Eilanden is een initiatief van Blue Reef Charter. Met uitzondering van zaterdag wordt dagelijks met de Voyager I gevaren tussen Great Bay op St. Maarten en de haven van St. Eustatius in Lower Town bij de hoofdstad Oranjestad.


De Voyager I kan per oversteek 113 passagiers en 22 ton vracht meenemen. Op het open bovendek heb je een panoramisch uitzicht, benedendeks is een bar waar je de lekkerste drankjes en andere versnaperingen kunt kopen. De overtocht neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Island hopping

Volgens de initiatiefnemers voorziet de ferry in een groeiende behoefte van vakantiegangers om tijdens één reis verscheidene eilanden te bezoeken. Bovendien sluit de veerdienst naadloos aan bij de strategie van St. Maarten om zich in de Caribbean te profileren als uitvalsbasis voor island hopping. Na Anguilla, Saba en St. Barths is St. Eustatius het vierde eiland dat vanaf St. Maarten bereikbaar wordt per reguliere ferry.

Alternatief voor het vliegtuig

Daarnaast is de ferry een alternatief voor de vaak dure vliegverbinding en de beperkte capaciteit van die vluchten. Ook voor duikers is het de ideale verbinding om een dagje te gaan duiken rondom St. Eustatius en nog dezelfde dag terug te keren naar St. Maarten. Kendall Dupersoy, operation manager van Blue Reef Charter, verwacht dat de nieuwe verbinding ook zal aanslaan bij de lokale bevolking en zal uitgroeien tot een blijvend alternatief voor het vervoer tussen St. Maarten en St. Eustatius.

Zeilen combineren met wandelen op de Bovenwindse Eilanden? Dan kan met deze reizen van SNP.

Lezen over een bijzondere zeilreis in het Caribisch gebied?

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder