Griekenland uit de gratie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Santorini Griekenland
Santorini Griekenland
Nederlandse vakantiegangers hebben het gehad met Griekenland. Het aantal boekingen naar het Zuid-Europese land blijft 13% achter vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vertaald naar het aantal reizen betekent dit volgens brancheorganisatie ANVR een daling van 35.000.

 


Tot medio mei 2011 hadden Nederlanders al ongeveer 265.000 boekingen gedaan, aldus ANVR-directeur Frank Oostdam. Hij spreekt van ‘uitwijkgedrag’ als gevolg van de politieke en economische situatie in Griekenland. “Nederlanders hebben waarschijnlijk geen zin in gedoe tijdens hun vakantie en zoeken alternatieven.” Andere zonnige oorden profiteren, zoals Turkije. Dat land is, met 11,6% meer boekingen dan een jaar geleden, een stuk populairder geworden.

Griekse eilanden

Nederlanders die wel naar Griekenland gaan, laten de hoofdstad Athene vaker links liggen en boeken liever een strandvakantie op een van de eilanden, aldus de ANVR. Griekenland staat overigens nog steeds in de top 10 van meest populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders.

Toch naar Griekenland? Overweeg eens een rondreis van 15 dagen over de bekende Cycladen-eilanden Syros, Mykonos, Naxos en Santorini, met als sluitstuk een bezoek aan Kreta!

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder