• Puuropreis
  • Nieuws
  • Meer hulpvragen van Nederlandse vakantiegangers in het buitenland

Meer hulpvragen van Nederlandse vakantiegangers in het buitenland

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantiegangers
Veel vakantiegangers gingen deze zomer weer naar het buitenland©puuropreis
Het tweede zomerseizoen in de coronapandemie komt tot een einde. Dat Nederlanders dit jaar meer naar het buitenland afreisden dan vorig jaar, merkte ook alarmcentrale Eurocross Assistance aan de stijging van het aantal hulpvragen vanuit het buitenland deze zomer. Er kwamen dit seizoen 37.630 telefoontjes binnen van Nederlandse reizigers in nood. In 2020 waren dat 22.152.
 
Medische hulpvragen kwamen het meest vanuit Spanje (17 procent), Frankrijk (13 procent) en Italië (11 procent). Botbreuken, maagdarminfecties en blindedarmontstekingen vormden de top drie meest voorkomende meldingen. Opvallend is dat coronagerelateerde hulpvragen vooral afkomstig waren van jongeren en ongevaccineerde ouderen. 

Ongevaccineerde vakantiegangers

“We spraken meerdere jongeren die positief getest waren tijdens hun vakantie en daardoor vast kwamen te zitten in een hotel. Bij de gemelde ziekenhuisopnames ging het grotendeels om ongevaccineerde ouderen die met ernstige klachten werden opgenomen en vaak aan de beademing moesten”, aldus Suzan de Wit, woordvoerder van Eurocross. De coronameldingen kwamen vooral uit Europa. In 65 gevallen ging het om een ziekenhuisopname. Vorig jaar waren er 13 corona gerelateerde ziekenhuisopnames. 

Camperpech 

Van de ruim 37.000 telefoongesprekken gingen er 18.639 over hulp bij pech of een ongeval met een voertuig in het buitenland. De meeste meldingen kwamen uit Frankrijk (30 procent), Duitsland (19 procent) en Italië (13 procent). Landen die vakantiegangers dit jaar veel bezochten. Startproblemen, een lekke band en kapotte koppeling staan bovenaan de lijst met autoproblemen.  Bovendien zag Eurocross meer dan een verdubbeling in het aantal meldingen over pech met de camper (76 in 2021 tegen 32 in 2020). De meeste meldingen van pech met de camper gingen over motorische mankementen. 
 
“Deze stijging komt mogelijk door de groeiende populariteit van de camper, die door de mobiliteit en eigen voorzieningen een coronaproof vakantievoertuig is gebleken. Pech met de camper is erg vervelend, omdat dit soort reparaties in het buitenland lang kunnen duren. Bovendien is het aantal vervangende campers om de reis mee te vervolgen schaars. Wij raden een goede motorcheck voor vertrek, met name bij oudere modellen, dan ook ten zeerste aan”, aldus Suzan de Wit. 
 

Boek je camper- of autovakantie

Ook in het najaar zijn camper- en autovakanties populair bij vakantiegangers. Geen camper? Huur er een!  Kijk naar het aanbod van huurcampers bij:

World Wide Campers

Travelhome

Camptoo

Handig voor vakantiegangers

Sluit een goede camperverzekering af bij NKC camperverzekering

Boek je reisverzekering bij Allianz Global Assistance

Voor pech onderweg word je lid van de ANWB Wegenwacht

Voor compleet verzorgde kampeer- en camperreizen kijk je bij het aanbod van ACSI Kampeerreizen

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder