Frankrijk, Spanje en Griekenland scherpen coronaregels aan

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Coronabesmettingen voorkomen door vaccinatie
Vaccinaties verplicht voor toegang ©Daniel Schludi-Unsplash

Zien we in Nederland al een snel stijgend aantal coronabesmettingen, ook in een aantal populaire vakantielanden gaat het de verkeerde kant uit met de besmettingscijfers. Reden voor Frankrijk, Spanje en Griekenland om de coronaregels en maatregelen weer aan te scherpen.

Het snel stijgend aantal coronabesmettingen is ook een zorg voor de reisbranche. Dit zou volgens de koepelorganisatie desastreuze gevolgen kunnen hebben voor Nederlanders die hun vakantie in het buitenland wil doorbrengen.

 

Frankrijk

Wil je vanaf augustus in Frankrijk naar een restaurant, bar of winkelcentrum dan moet je met een gezondheidspas kunnen aantonen dat je geen corona hebt. Dit betekent ofwel gevaccineerd zijn, ofwel negatief getest zijn. De gezondheidspas is ook nodig bij reizen met trein of vliegtuig. Op korte termijn wordt de pas ook verplicht bij bioscopen en theaters.
Daarnaast worden de grenscontroles verscherpt, vooral voor reizigers die uit een risicoland komen. Controles en een verplichte negatieve PCR- of antigeentest als er geen vaccinatiebewijs is gelden ook voor mensen op doorreis.
Volgens de ANWB is het nog niet duidelijk of de CoronaCheck-app in Frankrijk als bewijs wordt gezien. Dat wordt nu onderzocht. Zodra er meer bekend is zullen ook wij dit hier melden. 

Spanje

Het verhoogde aantal coronabesmettingen in de Spaanse regio's Catalonië en Valencia leiden tot verdere maatregelen. Zo moeten de openbare activiteiten om  0.30 uur beëindigd zijn en mag je maar met tien mensen bijeenkomen. Ook is er in de regio Valencia en de stad weer een avondklok van 01.00 tot 06.00 uur.

Griekenland

Lekker een hapje eten in een Grieks restaurant? Dat kan vanaf vrijdag alleen nog maar als je aan kunt tonen volledig gevaccineerd te zijn.Die verplichting geldt ook voor cafés, bioscopen en theaters en is voor zowel inwoners van Griekenland als toeristen. Niet gevaccineerd? Dan mag je wel op een buitenterras eten of drinken.

Malta

Al eerder maakte Malta bekend alleen nog maar toeristen toe te laten die volledig ingeënt zijn tegen COVID-19.

Lees ook deze artikelen:

Boek je reis

Wees er snel bij om je (vlieg)vakantie voor een goede prijs te boeken. Kijk op onze algemene 'zoek en boek' pagina om uit het aanbod te kiezen.

TIME TO SMILE

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder