Vanaf 1 juli Europa in met Covid-reiscertificaat

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
naar Frankrijk met Covid-reiscertificaat
Eiffeltoren ©puuropreis

Vanaf 1 juli kan worden gereisd met een Europees Covid-reiscertificaat. Daarover zijn de landen, het Europees Parlement en de Europese Commissie het na lang onderhandelen eens geworden, schrijft de NOS. Wie op pad gaat, kan straks met een QR-code aantonen dat hij of zij is ingeënt tegen het coronavirus, negatief is getest of een besmetting achter de rug heeft en zodoende is beschermd.

Een belangrijk element is dat ook mensen die nog slechts één vaccinatie hebben gehad, een dergelijk certificaat kunnen aanvragen. Het is uiteindelijk aan de landen zelf of zij één prik voldoende vinden om iemand toe te laten of dat zij vaccinprikken eisen. Vakantiegangers moeten straks dus goed controleren of hun vakantieland genoegen neemt met één prik of meer. Daar worden nog onderhandelingen over gevoerd. De verwachting is dat de meeste landen dit zullen accepteren. 

Lees hier de actuele reisadviezen van de Nederlandse overheid

De EU-landen houden, ondanks het hebben van een Covid-reiscertificaat, overigens de mogelijkheid om reizigers te vragen in quarantaine te gaan. Maar daar zijn voorwaarden aan verbonden. Een land moet in zo’n geval bij de Europese Commissie aantonen dat deze maatregelen noodzakelijk zijn om verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn als het land van de betreffende reiziger veel hogere besmettingscijfers heeft of omdat zich een nieuwe variant van het virus dreigt te verspreiden.

Landen mogen ook zelf bepalen, zo schrijft de NOS, of ze reizigers toelaten die zijn ingeënt met een vaccin dat nog niet is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Het gaat om bijvoorbeeld Hongaren die zijn ingeënt met het Russische Spoetnik. Het kan zijn dat straks Nederland de reizigers met Spoetnik niet accepteert en België wel.

Prijzen van vakanties stijgen snel

Boek je reis nog voor een goede prijs

Wees er dus snel bij om je (vlieg)vakantie voor een goede prijs te boeken. Kijk op onze algemene 'zoek en boek' pagina om uit het aanbod te kiezen.

TIME TO SMILE

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder