Vanaf 1 juli Europa in met Covid-reiscertificaat

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
naar Frankrijk met Covid-reiscertificaat
Eiffeltoren ©puuropreis

Vanaf 1 juli kan worden gereisd met een Europees Covid-reiscertificaat. Daarover zijn de landen, het Europees Parlement en de Europese Commissie het na lang onderhandelen eens geworden, schrijft de NOS. Wie op pad gaat, kan straks met een QR-code aantonen dat hij of zij is ingeënt tegen het coronavirus, negatief is getest of een besmetting achter de rug heeft en zodoende is beschermd.

Een belangrijk element is dat ook mensen die nog slechts één vaccinatie hebben gehad, een dergelijk certificaat kunnen aanvragen. Het is uiteindelijk aan de landen zelf of zij één prik voldoende vinden om iemand toe te laten of dat zij vaccinprikken eisen. Vakantiegangers moeten straks dus goed controleren of hun vakantieland genoegen neemt met één prik of meer. Daar worden nog onderhandelingen over gevoerd. De verwachting is dat de meeste landen dit zullen accepteren. 

Lees hier de actuele reisadviezen van de Nederlandse overheid

De EU-landen houden, ondanks het hebben van een Covid-reiscertificaat, overigens de mogelijkheid om reizigers te vragen in quarantaine te gaan. Maar daar zijn voorwaarden aan verbonden. Een land moet in zo’n geval bij de Europese Commissie aantonen dat deze maatregelen noodzakelijk zijn om verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn als het land van de betreffende reiziger veel hogere besmettingscijfers heeft of omdat zich een nieuwe variant van het virus dreigt te verspreiden.

Landen mogen ook zelf bepalen, zo schrijft de NOS, of ze reizigers toelaten die zijn ingeënt met een vaccin dat nog niet is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Het gaat om bijvoorbeeld Hongaren die zijn ingeënt met het Russische Spoetnik. Het kan zijn dat straks Nederland de reizigers met Spoetnik niet accepteert en België wel.

Prijzen van vakanties stijgen snel

Boek je reis nog voor een goede prijs

Wees er dus snel bij om je (vlieg)vakantie voor een goede prijs te boeken. Kijk op onze algemene 'zoek en boek' pagina om uit het aanbod te kiezen.

TIME TO SMILE

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder