Vanaf 1 juli Europa in met Covid-reiscertificaat

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
naar Frankrijk met Covid-reiscertificaat
Eiffeltoren ©puuropreis

Vanaf 1 juli kan worden gereisd met een Europees Covid-reiscertificaat. Daarover zijn de landen, het Europees Parlement en de Europese Commissie het na lang onderhandelen eens geworden, schrijft de NOS. Wie op pad gaat, kan straks met een QR-code aantonen dat hij of zij is ingeënt tegen het coronavirus, negatief is getest of een besmetting achter de rug heeft en zodoende is beschermd.

Een belangrijk element is dat ook mensen die nog slechts één vaccinatie hebben gehad, een dergelijk certificaat kunnen aanvragen. Het is uiteindelijk aan de landen zelf of zij één prik voldoende vinden om iemand toe te laten of dat zij vaccinprikken eisen. Vakantiegangers moeten straks dus goed controleren of hun vakantieland genoegen neemt met één prik of meer. Daar worden nog onderhandelingen over gevoerd. De verwachting is dat de meeste landen dit zullen accepteren. 

Lees hier de actuele reisadviezen van de Nederlandse overheid

De EU-landen houden, ondanks het hebben van een Covid-reiscertificaat, overigens de mogelijkheid om reizigers te vragen in quarantaine te gaan. Maar daar zijn voorwaarden aan verbonden. Een land moet in zo’n geval bij de Europese Commissie aantonen dat deze maatregelen noodzakelijk zijn om verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn als het land van de betreffende reiziger veel hogere besmettingscijfers heeft of omdat zich een nieuwe variant van het virus dreigt te verspreiden.

Landen mogen ook zelf bepalen, zo schrijft de NOS, of ze reizigers toelaten die zijn ingeënt met een vaccin dat nog niet is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Het gaat om bijvoorbeeld Hongaren die zijn ingeënt met het Russische Spoetnik. Het kan zijn dat straks Nederland de reizigers met Spoetnik niet accepteert en België wel.

Prijzen van vakanties stijgen snel

Boek je reis nog voor een goede prijs

Wees er dus snel bij om je (vlieg)vakantie voor een goede prijs te boeken. Kijk op onze algemene 'zoek en boek' pagina om uit het aanbod te kiezen.

TIME TO SMILE

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Top 10 Europese steden voor een 'workation'

Top 10 Europese steden voor een 'workation'

Workations, het is een ideale combinatie van op reis gaan én werken op bestemming die steeds populairder wordt. De hoogste tijd dus om uit te zoeken in welke Europese steden je werk en plezier het beste kunt combineren. 

Lees verder

Op de fiets mis je niets!

Op de fiets mis je niets!

We stappen graag op de fiets. Nederland telde begin 2021 liefst 23 miljoen fietsen, waarvan bijna 2,5 miljoen elektrische exemplaren. De coronacrisis droeg een fors steentje bij aan de stijging van ruim 30 procent in de verkoop van e-bikes, zo blijkt uit jaarcijfers van onderzoeksbureau GfK in opdracht van RAI Vereniging en BOVAG. 

Lees verder

Ongewone logeerplekken: vuurtorens, treinen en meer

Ongewone logeerplekken: vuurtorens, treinen en meer

Je kunt tijdens een vakantie of weekendje weg prima overnachten in een hotel, tent of camper. Maar wil je iets bijzonders? Kijk dan eens naar een nachtje slapen in een vuurtoren of trein. Die bijzondere onderkomens vind je meer en meer, overal ter wereld. Puur op reis zet ze voor je op een rijtje, al weten we dat deze opsomming verre van compleet is. Ken jij er ook één? Laat het ons even weten dan vullen we de lijst direct aan! Update van dit artikel: 21 augustus 2021.

Lees verder

Natuuractiviteiten in Friesland: 5 tips

Natuuractiviteiten in Friesland: 5 tips

Wat gaat er boven een dag in de natuur afsluiten met een overnachting in een uniek natuurhuisje? Deze vijf natuuractiviteiten in Friesland mag je eigenlijk niet missen. En wil je een weekendje weg, en natuur en stad combineren? Dan raden we je aan de Friese hoofdstad Leeuwarden zeker niet over te slaan.

Lees verder

Wie past op je huis tijdens de vakantie?

Wie past op je huis tijdens de vakantie?

Zodra we op vakantie gaan, of het nu een kortere of langere vakantie is, willen we graag dat iemand op ons huis past. Hiervoor kloppen we het vaakst aan bij onze buren, zo blijkt uit een onderzoek onder 5700 mensen. 

Lees verder

5 Tips voor het maken van mooie reisfoto’s

5 Tips voor het maken van mooie reisfoto’s

Natuurlijk hebben we allemaal onze mobiele telefoon bij de hand voor het maken van foto’s. En die zijn kwalitatief helemaal niet slecht. Maar foto’s met een digitale fotocamera hebben nét wat meer. Zeker voor wie wat gedetailleerdere foto’s wil, en niet automatisch fotografeert op standje ‘automatisch’, is een systeemcamera een aanwinst.

Lees verder