Vanaf 1 juli Europa in met Covid-reiscertificaat

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
naar Frankrijk met Covid-reiscertificaat
Eiffeltoren ©puuropreis

Vanaf 1 juli kan worden gereisd met een Europees Covid-reiscertificaat. Daarover zijn de landen, het Europees Parlement en de Europese Commissie het na lang onderhandelen eens geworden, schrijft de NOS. Wie op pad gaat, kan straks met een QR-code aantonen dat hij of zij is ingeënt tegen het coronavirus, negatief is getest of een besmetting achter de rug heeft en zodoende is beschermd.

Een belangrijk element is dat ook mensen die nog slechts één vaccinatie hebben gehad, een dergelijk certificaat kunnen aanvragen. Het is uiteindelijk aan de landen zelf of zij één prik voldoende vinden om iemand toe te laten of dat zij vaccinprikken eisen. Vakantiegangers moeten straks dus goed controleren of hun vakantieland genoegen neemt met één prik of meer. Daar worden nog onderhandelingen over gevoerd. De verwachting is dat de meeste landen dit zullen accepteren. 

Lees hier de actuele reisadviezen van de Nederlandse overheid

De EU-landen houden, ondanks het hebben van een Covid-reiscertificaat, overigens de mogelijkheid om reizigers te vragen in quarantaine te gaan. Maar daar zijn voorwaarden aan verbonden. Een land moet in zo’n geval bij de Europese Commissie aantonen dat deze maatregelen noodzakelijk zijn om verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn als het land van de betreffende reiziger veel hogere besmettingscijfers heeft of omdat zich een nieuwe variant van het virus dreigt te verspreiden.

Landen mogen ook zelf bepalen, zo schrijft de NOS, of ze reizigers toelaten die zijn ingeënt met een vaccin dat nog niet is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Het gaat om bijvoorbeeld Hongaren die zijn ingeënt met het Russische Spoetnik. Het kan zijn dat straks Nederland de reizigers met Spoetnik niet accepteert en België wel.

Prijzen van vakanties stijgen snel

Boek je reis nog voor een goede prijs

Wees er dus snel bij om je (vlieg)vakantie voor een goede prijs te boeken. Kijk op onze algemene 'zoek en boek' pagina om uit het aanbod te kiezen.

TIME TO SMILE

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Lange wintermaanden, een coronadip, het gevoel dat veel dagen Blue Monday heten. Gelukkig zijn er manieren om de accu snel weer op te laden. De leukste remedie is het maken van een stedentrip! Inderdaad, zo’n heerlijke minivakantie van een paar dagen, waarin je al het moois van een bestemming kunt bezoeken en bekijken. En daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland!

Lees verder

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

De lockdown in Nederland duurt nog voort, maar uiteindelijk zullen we weer op pad kunnen. Wie staat niet te popelen om weer een gezellig dagje weg te gaan met je partner, je gezin of een vriend of vriendin? Van slenteren door een dorp of stad, een museum bezoeken of lekker actief, we geven 9 tips voor een dagje weg.

Lees verder

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Reizen en vakanties. Hoe 'gewoon' was het in 2019, hoe wachten is het in 2021 op het moment dat het weer kan. En als je dan weer je vakantie hebt gepland, dan zijn daar ook die voorbereidingen. Want...wat mocht je nou ook al niet meer vergeten. Natuurlijk zijn paspoort, pinpas, creditcard, geld en kleding voor de hand liggende zaken. Maar onderstaande tips en accessoires kunnen je reis nog aangenamer maken.

Lees verder

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

Nu buitenlandse vakanties vanwege corona en negatieve reisadviezen voorlopig nog niet mogelijk zijn is er extra veel animo voor vakanties in Nederland. Maar dan wel coronaproof, comfortabel en met voldoende activiteiten voor zowel (groot)ouders als (klein)kinderen. Recreatiepark de Leistert beantwoordt aan al die wensen.

Lees verder

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Heel voorzichtig gloort weer enig vooruitzicht op een zomer- of najaarsvakantie. En heb je een hond of kat dan wil je die wellicht meenemen. Ga je op reis met je eigen accommodatie zoals tent, caravan of camper kijk dan vooraf of je huisdier op de door jouw gewenste camping welkom is. Huur je een accommodatie dan kun je steeds vaker terecht op plekken waar dieren welkom zijn. Waar moet je rekening mee houden?

Lees verder

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Ben je ook zo klaar met de kou? Heb je de neiging om je spullen te pakken en te vertrekken naar een warm eiland, om daar de rest van de koude winter uit te zitten? Helaas is dat door de pandemie nu niet mogelijk, maar erover wegdromen kan zeker! Wat inspiratie opdoen kan geen kwaad, toch? Vlak boven Venezuela liggen de Kleine Antillen, ook bekend als de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. 

Lees verder