Het meest opvallend coronanieuws deze week:

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Corona- Globe
©Neelam-Pixabay

Wat was er deze week (van 21 tot en met 26 juni 2020) in het nieuws als het gaat om corona en vakantie en reizen? We geven een kort overzicht van de meest opvallende zaken.

Thuisisolatie voor Kroatië

Na een recente stijging van het aantal besmettingen met het Covid-19 virus heeft Kroatië een verplichte thuisisolatie ingevoerd voor reizigers uit Bosnië, Servië, Kosovo en Noord-Macedonië. De verplichting geldt niet voor mensen die op doorreis zijn. Ook stelt Kroatië mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer.

Aanscherping maatregelen Montenegro

Door een opleving van het aantal mensen met corona is, naast het verbieden van sportwedstrijden en politieke- en religieuze bijeenkomsten, in twee steden in het noorden een avondklok ingesteld.

Geen marathon in New York

De organisatie van de marathon van New York heeft het evenement voor dit jaar afgelast. Burgemeester Bill de Blasio ondersteunt het besluit.

Weer alle plaatsen bezet in bussen en taxi’s

Vanaf 1 juli mogen in touringcars en bussen weer alle zitplaatsen in gebruik worden genomen. Dat geldt ook voor taxi’s. Er is een verplichting voor het dragen van mondkapjes.

FlixBus

Vakantie naar Turkije afgeraden

“Doe geen vakantiereizen naar Turkije”, zo liet premier Rutte deze week weten. De vluchten die Corendon naar het land aanbiedt noemde hij ‘onverstandig en onverantwoord’.  De coronatest die de reisorganisatie aanbiedt geld niet als alternatief voor de quarantaine. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zegt daarover: 'Het reisadvies naar Turkije is nog steeds oranje. Nederlanders die  met Corendon naar Turkije op vakantie gaan, moeten na thuiskomst gewoon twee weken in quarantaine.'

Wat zijn de reisadviezen van de overheid?

Minder nachtvluchten Schiphol

KLM krijgt voor miljarden aan financiële steun, zo maakten de ministersvan Financiën en Infrastructuur. In de persconferentie werd ook gezegd dat het aantal nachtvluchten op Schiphol omlaag gaat. Om te beginnen van 32.000 naar 29.000. En daar zullen KLM en dochtermaatschappij Transavia aan bijdragen. Als op een gegeven moment Lelystad Airport geopend wordt zou het aantal nachtvluchten gereduceerd kunnen worden naar 25.000.
Boek je vliegtickets bij KLM

Lezers bekeken ook:

TUI vanaf juli weer naar ABC-eilanden

Flixbus gaat Europa weer doorkruisen

Spanje al 21 juni open voor toeristen

Waarom reizen met een camper leuk is. En handig. En...

 

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder