Boetes in het buitenland

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
autosleutels

Andere landen, andere boetes: keer op keer verrassen hoge boetes automobilisten in het buitenland. Toeristen informeren zich op voorhand namelijk amper over de verkeersregels van hun vakantiebestemming. Niet in je zwembroek achter het stuur zitten, voorrang geven aan dieren en zo zijn er nog meer gekke regels. Toch kunnen deze overtredingen soms prijziger zijn dan je zou denken. Een aantal dure en bizarre boetes op een rijtje, samengesteld door autohuurspecialist Sunny Cars .

Australië: boete verdubbeld op een feestdag

Een vastgeklikte veiligheidsgordel is een van de belangrijkste regels voor verkeersveiligheid. Wereldwijd kan een ritje zonder gordel je dan ook duur komen te staan. Zeker in Australië lopen de boetes hoog op. Afhankelijk van de staat betaal je tussen de 250 en 300 euro. Niet alleen als autobestuurder gelden die bedragen, ook als passagier let je maar beter goed op. Heb je net op een feestdag je gordel niet om? Dan betaal je dubbel zo veel. 

Groot-Brittannië: voetgangers niet nat maken

Groot-Brittannië wordt regelmatig geassocieerd met regenachtig weer. Ben je tijdens een plensbui blij dat je aan het toeren bent in je huurauto, pas dan wel op dat je niet te enthousiast door plassen water scheurt. Als je mensen op de stoep nat maakt, kan dit je wel 5000 pond kosten. 

Duitsland: naakt uitstappen kan geld kosten

Wereldwijd staat Duitsland bekend als een land met strikte regels en wetten. In sommige gevallen is er echter een hoge tolerantie. Rijd je naakt in een auto dan is dat geen probleem zolang er niemand hinder van ondervindt. Als de naakte automobilist echter uitstapt en mensen er last van hebben, wordt een boete van 5 tot 1000 euro in rekening gebracht.

Spanje: doolhof van parkeerregels

Zomaar ergens je auto parkeren is in Spanje niet aan de orde. De lokale regels zijn niet heel eenvoudig, maar zorg dat je ze kent! Het kan je anders nog weleens duur komen te staan. Zo mogen auto’s op sommige plekken alleen aan de rechterkant van de weg worden geparkeerd. In straten met eenrichtingsverkeer geldt vaak een parkeerverbod voor één kant en kan het zijn dat je er juist alleen aan de linkerkant van de weg mag parkeren. Het is soms zelfs zo dat er om de 15 dagen van kant gewisseld wordt. Hoe weet je dan wanneer je aan de linker- of rechterkant mag parkeren? Dit is te lezen op de blauw met rode borden die langs de weg staan. Deze borden zijn genummerd met 1 tot en met 15 voor het eerste deel van de maand en 16 tot en met 31 voor het tweede deel van de maand. Overigens: met strandoutfit achter het stuur zitten kan een flinke boete opleveren.

Italië: niet rijden op bepaalde tijden

Ga je naar Italië? Onthoud deze woorden dan goed: zona traffico limitato. Letterlijk vertaald: ‘beperkt verkeersgebied’. Veel mensen gaan hiermee de mist in en nog erger is dat de kosten écht kunnen oplopen. Zo’n bord zie je meestal in een historisch stadscentrum. Je mag hier niet of soms alleen tijdens bepaalde uren rijden, dit staat dan ook duidelijk aangegeven. Pas ook op: elke keer dat je langs dit bord rijdt, krijg je weer een boete, dus pas op met rondjes rijden! 

Boete met huurauto extra duur

Rijd je in het buitenland met een huurauto en word je bekeurd, dan zijn de kosten hoger dan je waarschijnlijk verwacht. Bovenop de boete komen namelijk ook nog de administratiekosten van de lokale autoverhuurder. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de verkeersregels in je vakantieland.   Sunny Cars bundelde de belangrijkste regels voor de populairste autohuurlanden in een aantal praktische Sunny Guides. 

Auto huren?

Kijk op Rentalcars.com naar alle aanbieders. 
Sunny Cars
Alamo

 

 

 

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder