Nederlands beste wellness is Fontana Bad Nieuweschans

0.85714285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Baden bij Fontana ©prfontanabadnieuweschans
Baden bij Fontana ©prfontanabadnieuweschans

Fontana Resort Bad Nieuweschans is Netherlands’ Best Wellness Retreat 2017. De accommodatie in het oosten van Groningen heeft gisteren de bijbehorende World Spa Award in ontvangst mogen nemen. De prijzen voor ’s werelds beste voorzieningen op het gebied van wellness werden uitgereikt tijdens de 3rd Annual World Spa Awards Winners in JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay in Vietnam.

Nederland mocht nog een mooie prijs in ontvangst nemen. Designhotel Conservatorium, gelegen in het Museumkwartier in Amsterdam, werd bekroond met de titel Netherlands’ Best Hotel Spa 2017. Gasten kunnen er in het hart van de hoofdstad onder meer genieten van het 1000 vierkante meter grote Akasha Holistic Wellbeing Centre.

Fontana-directeur Jos Keizer noemt het ‘een cadeautje om aan het eind van een succesvol jaar ook nog een Award in ontvangst te mogen nemen’, zo zei hij tegen het Dagblad van het Noorden. Naast Fontana waren Thermae 2000 en Thermen Bussloo, grote namen in de Nederlandse wellnesswereld, genomineerd. Volgens Keizer is een belangrijke reden voor het succes dat er in Bad Nieuweschans almaar wordt geïnvesteerd in dienstverlening en faciliteiten. In de zomer van 2018 neemt Fontana bijvoorbeeld een derde thermaal bad in gebruik. Het resort trekt jaarlijks ruim 200.000 bezoekers.

Bekende en minder bekende winnaars

Tijdens de ceremonie in Vietnam werden nog vele tientallen accommodaties en ondernemingen onderscheiden. Zo werd ook SHA, waarover Puur op reis enkele jaren geleden een reportage mocht maken, opnieuw gekroond als Spain’s Best Wellness Retreat 2017. De eer op dit gebied als wereldleider ging overigens naar Mriya Resort & Spa (Rusland).

Andere onderscheidingen gingen onder meer naar The Spa in Beverly Wilshire (Beverly Hills, Californië, VS) voor World’s Best Hotel Spa 2017, Talise Ottoman Spa in Jumeirah Zabeel Saray (Dubai) voor World’s Best Resort Spa 2017, Marokko voor World’s Best Spa Destination 2017 en Mandara Spa van Norwegian Cruise Line voor World’s Best Cruise Spa 2017.

Engeland scoorde twee keer met The Spa & Bath House in The Royal Crescent Hotel & Spa voor World’s Best Country House Hotel Spa 2017 en met The Lanesborough Club & Spa in The Lanesborough London voor World’s Best New Hotel Spa 2017. Lanserhof Tegernsee in de Duitse deelstaat Beieren ging trouwens aan de haal met de felbegeerde titel World’s Best Medical Spa 2017.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder