Koninklijk kuren in SHA

1.5416666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artikelindex

Spanje is zonneklaar een van Europa’s zorgenkindjes, al merk je daar als bezoeker soms helemaal niets van. Neem nu ons verblijf van 48 uur in SHA Wellness Clinic, het mondaine kuurcentrum bij Benidorm. Het luxe resort komt inmiddels bijna muren tekort om alle internationale onderscheidingen een plekje te geven.


Woensdag 09:15 uur

De vermoeidheid van de vroege vogelvlucht van Schiphol naar Alicante is onmiddellijk verdwenen als de privéchauffeur de zescilinder Mercedes serieus aan het werk zet. Binnen 40 minuten ligt rechts Benidorm, een paar minuten later parkeren we in de heuvels van El Albir bij SHA Wellness Clinic.

10:00 uur

SHA Wellness Clinic, SpanjeAls begroeting wacht een klein ontvangstcomité, zoals het in een exclusieve accommodatie als deze betaamt. Ik krijg eerst uitleg over mijn tweedaagse programma, gevolgd door een wandeling langs behandelkamers, binnen- en buitenzwembaden, het restaurant en veel, heel veel, vooral mooi personeel. Alles passend bij de gedroomde wereld van grondlegger Alfredo Bataller Parietti en architect Carlos Gilardi.

11:30 uur

Badjas en /slippers, SHA Wellness Clinic, SpanjeDe kennismaking met de kamer is eveneens aangenaam. De glazen afscheiding tussen privéterras en woonkamer laat volop licht binnen en biedt naar buiten toe ook nog eens zeezicht. De inrichting is strak modern, in overwegend wit en donkerbruin, met als stevig contrast de hardblauwe flessen met water die we elders in SHA ook zullen aantreffen. Badjas en slippers, hier de dagelijkse plunje, liggen als een keurig pakketje op het tweepersoonsbed. Een weldoordacht element is het centrale open tv-meubel. De televisie is zo te draaien, dat je naar believen vanuit de zithoek of het bed kunt kijken.


13:30 uur

De eerste echte activiteit: lunchen in restaurant Shamadi. Aangezien ik niet op dieet sta of een meerdaagse kuur volg, val ik in de categorie SHA-menu. Ook heel gezond, want net als de zwaardere programma’s macrobiotisch. Even geen vlees, eieren, suiker, zuivelproducten, aardappelen of tomaten; wel tonijn, gegrilde oesters, wilde paddenstoelen, pasta’s, fruit en granen. Het middagmaal blijkt model te staan voor alle eetmomenten in SHA: prachtige gerechten, vaak fenomenaal van smaak. Je merkt aan alles dat hier een topchef aan het werk is: Pablo Montoro. De jonge Spanjaard werkte onder meer zes jaar in elBulli, het wereldberoemde restaurant van Ferràn Adrià in Catalonië. En dat proef je, drie keer per dag.

14:45 uur

Om de tijd tot de shiatsu een beetje te doden, klim ik in de fitnesszaal op een fietstrainer. In een kwartiertje trap ik virtueel acht kilometer weg en raak ik volgens de meetapparatuur ook nog eens een paar honderd calorieën kwijt. Een prettig begin van een gezondheidssessie, die nog meer dan 40 uur mag duren.

15:30 uur

Interieur SHA Wellness Clinic, SpanjeFris gedoucht ga ik naar de zaal, waar in de middag traditioneel thee wordt geschonken à 6 euro per potje. Ik tref er een eerste gast: een IT-directrice uit Rusland, die een weekje SHA heeft geboekt om van haar stressklachten af te komen. Ze oogt nog behoorlijk gespannen, maar na twee dagen mag je natuurlijk ook geen wonderen verwachten. De buitenlandse therapie kost haar Amerikaanse werkgever zo´n 5000 euro, maar dat geld heeft het bedrijf er graag voor over, zegt ze, om haar maandag weer gezond op kantoor te mogen begroeten.

18:00 uur

Naar zaal Oriente voor de shiatsu. Ik krijg van de therapeut een ruimzittend shirt en dito broek aangereikt, die me het komende uur niet kunnen hinderen in mijn bewegingen. De behandeling op de mat, omgeven door sfeerrijke verlichting, is van topniveau. Elke beweging voelt natuurlijk, geen enkele strekking overschrijdt het maximum van mijn kunnen.

19:15 uur

Op visite bij dr. Vicente Mera, internal medicine and antiaging specialist, ook in te schakelen bij slaapproblemen en pogingen om van het roken af te komen. De bondige conclusie van zijn lange relaas: waarom zou je niet wat vaker stilstaan bij wat je eet, drinkt en doet? “Roken kost je gemiddeld tien jaar van je leven, ongezond eten idem dito. Onze filosofie? SHA is meer dan relaxen, het is een startpunt voor een gezonder leven”, aldus de dokter.

20:30 uur

Het diner, met elementen als tonijntartaar, een salade van zeewier, knapperige kabeljauw en geroosterde pompoen, dingt mee naar de hoofdprijs. Ik zie af van wijn, en hou het net als de andere gasten bij water.

22:00 uur

Op de kamer nog even het magazine Condé Nast Traveler inkijken, dat het vijfsterrenresort in de afgelopen jaren betitelde als ‘de beste spa van Spanje’ en ‘de favoriete medische spa internationaal’, en dan naar bed.


SHA Wellness Clinic zelf ervaren?
?c=2188&m=85546&a=73339&r=&t=html
De nummer 1 reisorganisatie in wellness- en kuurreizen wereldwijd, heeft speciale arrangementen naar de luxe accommodatie aan de Spaanse oostkust.

Ook interessant...

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder