Voel je beter in Beieren en win een gezonde vakantie

1.1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Wandelen in Beieren. Foto: Bayern Tourismus Marketing
Wandelen in Beieren. Foto: Bayern Tourismus Marketing

Lekker een ochtendje bijtanken in een spa of je gezondheid een heuse opkikker geven? Het kan allemaal in Beieren. Met zo’n 50 thermale baden en kuuroorden biedt de Duitse deelstaat in het zuidoosten de ultieme variatie voor onvergetelijke wellness-ervaringen.

 

Steeds meer mensen uit binnen- en buitenland laten zich in de nummer 1 vakantie- en reisbestemming van Duitsland niet alleen heerlijk verwennen, maar proberen er ook hun gezondheidsklachten te voorkomen of te verminderen. Dat gebeurt via lifestyle kuurreizen, als onderdeel van een gezonde levensstijl, en via medische kuurreizen, gericht op het terugdringen van gezondheidsklachten door (chronische) aandoeningen.

Afslanken, detoxen, ayurveda en yoga- en antistressprogramma’s behoren tot de eerste groep; reumatische aandoeningen, luchtwegproblemen, RSI en revalidatie na bijvoorbeeld een sportblessure tot de tweede. Menig behandeling komt overigens in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars in Nederland.

Win een gezonde vakantie in de Ammergauer Alpen!

Foto: Bayern Tourismus MarketingFoto: Bayern Tourismus MarketingRust en ontspanning: welkom in de Vakantieregio Ammergauer Alpen, midden in het op een na grootste beschermde natuurgebied van Duitsland. Waar hoogveen met dennen, kruidige weiden en schone lucht de garantie vormen voor een mentaal evenwicht en gezond welbevinden. Of je nu gaat voor de rust, de culturele bezienswaardigheden of wandelen in de natuur, de Ammergauer Alpen staan garant voor een heerlijke vakantie.

Wat kun je winnen:

  • 2x overnachting voor 2 personen in de Landhuiskamer van viersterren-superior Parkhotel am Soier See 
  • 2 x Guten-Morgen-ontbijtbuffet
  • 2 x veenpakking op de softpackbank voor rug en gewrichten
  • Gratis WLAN
  • Maak gebruik van de vitaalbron op meer dan 1.500 vierkante meter met panoramazwembad, Afrikaans saunagebied "AmaniSpa" en Technogym-fitnessruimte
  • Badtas met badjas en saunadoek voor de duur van je verblijf
  • Verhuur van fietsen en Nordic Walking-stokken
  • Gratis parkeerplaatsen bij het huis
  • Vervoer van/naar station Saulgrub (vooraf aanmelden)
  • Activiteitenprogramma: Qi Gong, Yoga, Nordic Walking, Actief ontwaken…
  • cadeaubon met waarde van € 25,-voor zeepfabrikant Wurm in het Ammergauer Alpen

Inzenden voor de prijsvraag kan tot 30 november 2017. Klik hier om mee te doen!

Kuuroorden bij de oosterburen

Foto: Bayern Tourismus MarketingDe kuren en kuuroorden bij onze oosterburen zijn grofweg te onderscheiden in drie soorten. Je hebt klimaatkuuroorden; plaatsen met minerale en thermale baden/bronnen en accommodaties waar behandelingen worden gegeven op basis van modderbaden/peloïden. In Beieren is voor iedereen wel een plekje te vinden, en dat al eeuwenlang.

Dat laatste is vooral te danken aan de inspanningen van de Beierse priester Sebastian Anton Kneipp (1821-1897), de geestelijke Leopold Erdmann Emanuel Felke (1856-1926) en de natuurgeneeskundige Johann Schroth (1798-1856). Dit drietal heeft, ieder op zijn eigen wijze, therapieën ontwikkeld waar we tot op de dag van vandaag veel baat bij hebben. Oberstaufen in de Allgäu is bijvoorbeeld al meer dan 60 jaar het centrum van de behandelingen van Schroth en heeft ook de enige Schroth-spa van Duitsland in huis.

Bad Wörishofen is daarentegen de wereldberoemde Kneipp-stad. De stad in de Unterallgäu is een magneet voor mensen die een combinatie zoeken van gezondheidsbehandelingen en ontspanning in de natuur. Maar Beieren kent nog veel meer toppers op wellnessgebied. Zo heeft het zwavelhoudende thermaalwater van Bad Füssing het bekendste en belangrijkste kuuroord van Europa gemaakt. De stad in het hart van Beieren, in de buurt van de drierivierenstad Passau, heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend centrum voor gezondheids- en wellnessvakanties. Het geneeskrachtige bronwater, dat met een temperatuur van 56 °C aan het oppervlakte komt, heeft volgens deskundigen ‘een unieke, natuurlijke helende kracht’. Die helpt naar verluidt in het bijzonder bij artritis, jicht en osteoporose. En zo kent Beieren nog vele tientallen kuuroorden en badplaatsen, waar het leven met pekelbronnen, zwavelbronnen, schone berglucht, moddertherapieën, natuurlijk koolzuur, zoutgrotten en nog veel meer aangenamer wordt gemaakt.

Niet voor niets kent Beieren het keurmerk ‘WellVital’, dat garant staat voor optimale voorwaarden voor een onvergetelijke wellnessvakantie. ‘Kom naar Beieren - kom weer op adem’ is het motto. Kortom, het Beierse ‘badenlandschap’ nodigt je uit voor een (hernieuwde) kennismaking!

Foto's: Bayern Tourismus Marketing

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder