Center Parcs: nieuwe en vernieuwde parken

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
vakantiebungalow
©CenterParcs
Je vakantie doorbrengen in een vakantiebungalow op een vakantiepark? Ja, maar dan wel met luxe en comfort. Center Parcs ligt op schema met het vernieuwen en uitbreiden van alle parken in Nederland en Europa. Met dit innovatieprogramma wil Center Parcs haar gasten blijven verrassen en een nieuwe standaard in vakantiebeleving zetten. Dit door nieuwe parken te bouwen en bestaande parken aan te passen met luxere en bijzondere nieuwe accommodaties.
 
Ook wordt ingezet aan meer beleving. Denk daarbij aan themacottages, nieuwe spectaculaire activiteiten als waterglijbanen en binnenspeelparadijzen. Center Parcs is nu halverwege met de vernieuwing van bestaande parken en komt de komende jaren met nieuwe parken. Concreet zijn dit Terhills Resort in België, Pütnitz in Duitsland en Les Landes de Gascogne in Lot & Garonne in Frankrijk. Daarnaast is er verdere uitbreiding gepland in Duitsland en in Denemarken.
 
“Center Parcs wil ook in de komende jaren een nieuwe standaard in de recreatiesector zetten: in beleving, verblijf en samenzijn. Sinds onze oprichting staat de gast bij ons centraal en maken we onvergetelijke herinneringen mogelijk die families en vrienden met elkaar delen. Ook in de komende jaren willen we onze gasten blijven verrassen met nieuwe vormen van beleving en bijzondere innovaties. Dit sluit aan op onze ambitie een nieuwe standaard te zetten in familievakanties. Allemaal om ervoor te zorgen dat onze gasten optimaal en onbezorgd van hun vakantie kunnen genieten en ‘echt even samen’ kunnen zijn”, vertelt Mark Giethoorn, Directeur van Center Parcs Nederland.

Boek een cottage of bungalow op een van de gerenoveerde of nieuwe parken van Center Parcs 

Nederlandse parken

In Nederland zijn Port Zélande, Limburgse Peel en Park Zandvoort al compleet vernieuwd en uitgebreid. De werkzaamheden in De Eemhof en Het Heijderbos zijn nu halverwege en ook in Het  Heijderbos starten binnenkort vernieuwingswerkzaamheden. In de planning staan nog De Kempervennen, Het Meerdal en De Huttenheugte.

Parken in Europa

In België heeft Center Parcs de deuren geopend van twee volledig gerestylede parken: Park De Haan en Les Ardennes. Ook staat dit jaar de opening op het programma van Terhills Resort, vlakbij Maastricht. Dit park gaat het premium label ‘Resorts by Center Parcs’ voeren. Terhills Resort wordt een high-end vakantiepark met 250 luxe cottages en luxe voorzieningen. Daarnaast is Center Parcs halverwege met de innovatie van Erperheide, in 1983 het eerste Center Parcs park in België. In Duitsland is de vernieuwing en uitbreiding van Park Nordseeküste voltooid en is ook het bij Nederlandse gasten zeer populaire Park Hochsauerland volledig vernieuwd.
Naast het vernieuwen van bestaande parken worden ook geïnvesteerd in de bouw van nieuwe vakantieparken. Naast park Terhills Resort (België) zijn dit Pütnitz, vlakbij Rostock, aan de Baltische Zee in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. In de prachtige streek Lot & Garonne (Frankrijk) wordt Center Parcs Les Landes de Gascogne gebouwd. Daarnaast staat de wordt de bouw van een eerste park van Center Parcs in Denemarken gepland en een verdere uitbreiding in Duitsland.

Nieuwe standaard in beleving en luxe

In verschillende parken heeft Center Parcs in de afgelopen jaren bijzondere accommodaties zoals gethematiseerde cottages geïntroduceerd om de beleving te vergroten, denk aan de  ‘Wellness cottages’ in De Eemhof en de ‘Beach Chilla’s’ in Park Zandvoort. Wat wellness betreft heeft Center Parcs in Duitsland Deep Nature Spa geïntroduceerd. Dit wellness-concept uit Frankrijk heeft luxe spa en wellness-faciliteiten. Ook zijn er de nieuwe ‘Exclusive cottages’. Met dit vierde luxe niveau, hoger dan de bestaande VIP-cottages, is dit een nieuwe standaard in luxe waarin de rijk uitgeruste design cottages zowel binnen als buiten meer ruimte bieden. Met als absoluut toppunt van luxe een eigen wellness badkamer.

Digitalisering en flexibiliteit

Door innovaties op het gebied van het digitaliseren van de ‘customer journey’ wordt geleidelijk het hele proces van het boeken, voorbereiden en beleven van de vakantie nog makkelijker door een digitale interface. Met behulp van de Center Parcs-app kunnen gasten snel en eenvoudig activiteiten en services boeken, een tafeltje reserveren en hun weg op de parkplattegrond vinden. Ook krijgen zij een digitale armband waarmee zij het slot van de cottage en de kluisjes in de Aqua Mundo kunnen openen. In steeds meer parken staat een digitale kiosk, om parkactiviteiten en excursies in de omgeving te boeken. Ook speelt Center Parcs in de markt in op de vraag naar meer flexibiliteit en geeft gasten de mogelijkheid zelf te kiezen wanneer ze aankomen en hoe lang ze willen blijven.

Boek een vakantiewoning, vakantiehuis of vakantiebungalow bij:

Aan Zee Vakantiewoningen

Belvilla

BungalowNet

Interhome

Landal GreenParks

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder