De vele voordelen van een vakantiehuis

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantie met het gezin@askar-abayev-Pexels
Vakantie met het gezin@askar-abayev-Pexels

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Want hoe leuk is het om met familie of vrienden naar een heerlijk vakantiehuis te gaan op zo’n prachtig park in Nederland, België of Duitsland? Voor een midweek aan de Hollandse kust, een lang weekend in de Ardennen of de feestdagen door te brengen in de Duitse natuur. Het aanbod van vakantiehuizen en groepsaccommodaties is inmiddels zodanig, dat iedereen ergens wel een fijn eigen plekje kan vinden.

Met generaties op pad

Een heuse trend willen we je niet onthouden. In de vakantie blijken we meer en meer tijd te willen doorbrengen met familieleden, van jong tot oud. Er bestaat zelfs een eigen naam voor: multigeneration travel. Een vakantie met het eigen gezin, waarbij broers en zussen en/of opa’s en oma’s ook in het vakantiehuis welkom zijn. Om eens ongedwongen bij te praten, de kleinkinderen extra te verwennen en simpelweg samen lekker te genieten van alle faciliteiten van het gehuurde huis of de veelzijdigheid van het vakantiepark.

Zo’n eigentijds vakantiehuis is vandaag de dag van alle gemakken voorzien. Een open haard, gratis internet of een wellness-voorziening als sauna, hottub of jacuzzi zijn al lang geen uitzondering meer. Daarnaast is de variëteit in grootte heel divers: van een tiny house voor een klein gezin tot groepsaccommodaties voor 14 personen, en alles wat daartussen zit. Het is natuurlijk niet voor niets dat steeds meer Nederlanders voor een dergelijke vakantiebeleving kiezen.

Steeds weer iets nieuws

Wie eenmaal het plezier van een huisje op een vakantiepark heeft ontdekt, wil waarschijnlijk ook niets anders meer. En dat maakt deze vorm van vrijetijdsbeleving nog eens extra interessant. Heb je bijvoorbeeld erg genoten van dat mooie vakantiepark in Nederland, dan kun je er zeker van zijn dat de volgende accommodatie ook aan al je vakantiewensen tegemoet zal komen. Op die manier valt er in eigen land, maar ook in België en in Duitsland dus nog heel wat te genieten.

Wij kunnen eerlijk gezegd niet wachten om ons volgende vakantiehuis te kiezen en op dat vakantiepark het zwembad, de winkels en de restaurants te gaan ontdekken. De kleinkinderen staan trouwens ook al in de startblokken. Uiteraard voor het zwembad, maar misschien nog wel meer voor de animatieprogramma’s die hun vakantie vaak tot een doorslaand succes maken.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder