De vele voordelen van een vakantiehuis

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantie met het gezin@askar-abayev-Pexels
Vakantie met het gezin@askar-abayev-Pexels

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Want hoe leuk is het om met familie of vrienden naar een heerlijk vakantiehuis te gaan op zo’n prachtig park in Nederland, België of Duitsland? Voor een midweek aan de Hollandse kust, een lang weekend in de Ardennen of de feestdagen door te brengen in de Duitse natuur. Het aanbod van vakantiehuizen en groepsaccommodaties is inmiddels zodanig, dat iedereen ergens wel een fijn eigen plekje kan vinden.

Met generaties op pad

Een heuse trend willen we je niet onthouden. In de vakantie blijken we meer en meer tijd te willen doorbrengen met familieleden, van jong tot oud. Er bestaat zelfs een eigen naam voor: multigeneration travel. Een vakantie met het eigen gezin, waarbij broers en zussen en/of opa’s en oma’s ook in het vakantiehuis welkom zijn. Om eens ongedwongen bij te praten, de kleinkinderen extra te verwennen en simpelweg samen lekker te genieten van alle faciliteiten van het gehuurde huis of de veelzijdigheid van het vakantiepark.

Zo’n eigentijds vakantiehuis is vandaag de dag van alle gemakken voorzien. Een open haard, gratis internet of een wellness-voorziening als sauna, hottub of jacuzzi zijn al lang geen uitzondering meer. Daarnaast is de variëteit in grootte heel divers: van een tiny house voor een klein gezin tot groepsaccommodaties voor 14 personen, en alles wat daartussen zit. Het is natuurlijk niet voor niets dat steeds meer Nederlanders voor een dergelijke vakantiebeleving kiezen.

Steeds weer iets nieuws

Wie eenmaal het plezier van een huisje op een vakantiepark heeft ontdekt, wil waarschijnlijk ook niets anders meer. En dat maakt deze vorm van vrijetijdsbeleving nog eens extra interessant. Heb je bijvoorbeeld erg genoten van dat mooie vakantiepark in Nederland, dan kun je er zeker van zijn dat de volgende accommodatie ook aan al je vakantiewensen tegemoet zal komen. Op die manier valt er in eigen land, maar ook in België en in Duitsland dus nog heel wat te genieten.

Wij kunnen eerlijk gezegd niet wachten om ons volgende vakantiehuis te kiezen en op dat vakantiepark het zwembad, de winkels en de restaurants te gaan ontdekken. De kleinkinderen staan trouwens ook al in de startblokken. Uiteraard voor het zwembad, maar misschien nog wel meer voor de animatieprogramma’s die hun vakantie vaak tot een doorslaand succes maken.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder