Volop genieten in luxe en natuur

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
De Leistert
Buitenhof de Leistert - PR de Leistert

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Want hier vind je recreatiepark de Leistert. Een vakantiepark waar afwisselende accommodaties, leuke faciliteiten en veel vertier en vermaak voor kinderen de basis vormen voor een super gezellige en relaxte vakantie voor jong en oud. Want zeggen ze niet altijd: ‘als de (klein)kinderen het naar hun zin hebben dan hebben de (groot)ouders het ook naar hun zin’.

Tent, bungalow of avontuur

Ik hou van kamperen, maar vind het ook erg prettig om te slapen in een luxe en gezellig vakantiehuisje. Wat ik kies is ook een beetje afhankelijk van het seizoen. Gelukkig kun je in de Leistert alle kanten uit: er zijn fantastische kampeerplaatsen, maar ook comfortabele en compleet ingerichte bungalows of, speciaal voor de (klein)kinderen, allerlei avontuurlijke verblijfsaccommodaties zoals lodges en safaritenten. En had ik al gezegd dat al die accommodaties zeker geen ‘eenheidsworst’ zijn? Dat maakt het allemaal heel gezellig, ook om over het park te wandelen. En die natuur? Stap op de fiets en ontdek de omgeving van de Leistert, zoals het Natuurgebied Leudal.

Wat kun je er doen?

Of het nu mooi weer is, of een regenachtige dag. Zomer of winter, in vakantiepark Limburg de Leistert is altijd iets te doen. Voor jong, maar ook voor oud. Zoals een potje bowlen op de bowlingbanen in de overdekte Plaza. En ik weet zeker dat de kleinkinderen zich helemaal kunnen uitleven in de indoor speeljungle en het subtropisch zwembad want wij waren er in de winter en iedereen heeft zich prima vermaakt. Een verblijf in de zomer staat dan ook zeker nog op de agenda. Want adventuregolf, biljartvoetbal en hyperbowling willen we zeker nog uitproberen.

Uit en thuis eten

Net als thuis zul je ook tijdens je vakantie moeten eten. Kan boodschappen doen in je eigen supermarkt soms saai zijn, dat is het niet in de supermarkt van de Leistert waar je naast je dagelijkse boodschappen ook allerlei andere leuke gadgets vindt. En wil je lekker uit eten dan is dat ook geen probleem. Wij probeerden de pizza’s en pasta’s in restaurant Via Verde en haalden een frietje bij Mr. Friet. Volgende keer gaan we Grillo proberen: op je eigen grill maak je naar keuze vis, vlees of vegahapjes klaar.
De restaurants hebben net als de accommodaties en alle faciliteiten: voor elk wat wils! Laat die vakantie maar komen!

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder