Volop genieten in luxe en natuur

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
De Leistert
Buitenhof de Leistert - PR de Leistert

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Want hier vind je recreatiepark de Leistert. Een vakantiepark waar afwisselende accommodaties, leuke faciliteiten en veel vertier en vermaak voor kinderen de basis vormen voor een super gezellige en relaxte vakantie voor jong en oud. Want zeggen ze niet altijd: ‘als de (klein)kinderen het naar hun zin hebben dan hebben de (groot)ouders het ook naar hun zin’.

Tent, bungalow of avontuur

Ik hou van kamperen, maar vind het ook erg prettig om te slapen in een luxe en gezellig vakantiehuisje. Wat ik kies is ook een beetje afhankelijk van het seizoen. Gelukkig kun je in de Leistert alle kanten uit: er zijn fantastische kampeerplaatsen, maar ook comfortabele en compleet ingerichte bungalows of, speciaal voor de (klein)kinderen, allerlei avontuurlijke verblijfsaccommodaties zoals lodges en safaritenten. En had ik al gezegd dat al die accommodaties zeker geen ‘eenheidsworst’ zijn? Dat maakt het allemaal heel gezellig, ook om over het park te wandelen. En die natuur? Stap op de fiets en ontdek de omgeving van de Leistert, zoals het Natuurgebied Leudal.

Wat kun je er doen?

Of het nu mooi weer is, of een regenachtige dag. Zomer of winter, in vakantiepark Limburg de Leistert is altijd iets te doen. Voor jong, maar ook voor oud. Zoals een potje bowlen op de bowlingbanen in de overdekte Plaza. En ik weet zeker dat de kleinkinderen zich helemaal kunnen uitleven in de indoor speeljungle en het subtropisch zwembad want wij waren er in de winter en iedereen heeft zich prima vermaakt. Een verblijf in de zomer staat dan ook zeker nog op de agenda. Want adventuregolf, biljartvoetbal en hyperbowling willen we zeker nog uitproberen.

Uit en thuis eten

Net als thuis zul je ook tijdens je vakantie moeten eten. Kan boodschappen doen in je eigen supermarkt soms saai zijn, dat is het niet in de supermarkt van de Leistert waar je naast je dagelijkse boodschappen ook allerlei andere leuke gadgets vindt. En wil je lekker uit eten dan is dat ook geen probleem. Wij probeerden de pizza’s en pasta’s in restaurant Via Verde en haalden een frietje bij Mr. Friet. Volgende keer gaan we Grillo proberen: op je eigen grill maak je naar keuze vis, vlees of vegahapjes klaar.
De restaurants hebben net als de accommodaties en alle faciliteiten: voor elk wat wils! Laat die vakantie maar komen!

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder