Luchtbrug om toeristen in Nieuw-Zeeland te bevrijden

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aardbeving Nieuw-Zeeland@twitterOp het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is de reddingsoperatie begonnen van honderden bewoners en toeristen. Die zitten vast in de kustplaats Kaikoura, dat door de zware aardbeving van zondag volledig van de buitenwereld is afgesloten. Onder de toeristen zijn naar verluidt ook 60 Nederlanders.

Kaikoura, op zo’n 180 kilometer ten noorden van Christchurch, is erg populair bij toeristen omdat vanaf deze plek onder meer walvissen en dolfijnen kunnen worden gespot. In totaal zitten er zo’n 1200 toeristen vast in de plaats aan de oostkust. Aardverschuivingen hebben de toegangsweg tot Kaikoura geblokkeerd (foto). 

Met vier helikopters probeert de luchtmacht vandaag ongeveer 200 toeristen te evacueren. De luchtbrug is overigens niet de enige manier om toeristen naar veiliger oorden te brengen. Vanavond wordt ook een marineschip in Kaikoura verwacht, dat via zee mensen gaat evacueren.

De beving had een kracht van 7.8 op de schaal van Richter. Twee mensen zijn om het leven gekomen.

5 Tips voor het maken van mooie reisfoto’s

5 Tips voor het maken van mooie reisfoto’s

Natuurlijk hebben we allemaal onze mobiele telefoon bij de hand voor het maken van foto’s. En die zijn kwalitatief helemaal niet slecht. Maar foto’s met een digitale fotocamera hebben nét wat meer. Zeker voor wie wat gedetailleerdere foto’s wil, en niet automatisch fotografeert op standje ‘automatisch’, is een systeemcamera een aanwinst.

Lees verder

Zo ga je goed voorbereid op vakantie in eigen land

Zo ga je goed voorbereid op vakantie in eigen land

Een ontspannen staycation begint bij een goede voorbereiding. Voordat je op reis gaat, moet je vast nog een hoop regelen. Om je op weg te helpen zetten we 4 slimme tips voor je op een rij. Ook lees je wat je in deze tijden precies aan je reisverzekering hebt. Zo ga je heerlijk relaxed op vakantie in Nederland.

Lees verder

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Lange wintermaanden, een coronadip, het gevoel dat veel dagen Blue Monday heten. Gelukkig zijn er manieren om de accu snel weer op te laden. De leukste remedie is het maken van een stedentrip! Inderdaad, zo’n heerlijke minivakantie van een paar dagen, waarin je al het moois van een bestemming kunt bezoeken en bekijken. En daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland!

Lees verder

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

De lockdown in Nederland duurt nog voort, maar uiteindelijk zullen we weer op pad kunnen. Wie staat niet te popelen om weer een gezellig dagje weg te gaan met je partner, je gezin of een vriend of vriendin? Van slenteren door een dorp of stad, een museum bezoeken of lekker actief, we geven 9 tips voor een dagje weg.

Lees verder

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Reizen en vakanties. Hoe 'gewoon' was het in 2019, hoe wachten is het in 2021 op het moment dat het weer kan. En als je dan weer je vakantie hebt gepland, dan zijn daar ook die voorbereidingen. Want...wat mocht je nou ook al niet meer vergeten. Natuurlijk zijn paspoort, pinpas, creditcard, geld en kleding voor de hand liggende zaken. Maar onderstaande tips en accessoires kunnen je reis nog aangenamer maken.

Lees verder

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

Nu buitenlandse vakanties vanwege corona en negatieve reisadviezen voorlopig nog niet mogelijk zijn is er extra veel animo voor vakanties in Nederland. Maar dan wel coronaproof, comfortabel en met voldoende activiteiten voor zowel (groot)ouders als (klein)kinderen. Recreatiepark de Leistert beantwoordt aan al die wensen.

Lees verder