• Puuropreis
  • Nieuws
  • Wat is de grootste bezorgdheid van ouders tijdens een vliegreis?

Wat is de grootste bezorgdheid van ouders tijdens een vliegreis?

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: kinderen in het vliegtuigMeer dan de helft (53 procent) van de Nederlandse ouders zijn het meest bezorgd dat hun kinderen gaan huilen tijdens de vlucht, blijkt uit nieuw onderzoek van British Airways en website mammaenzo.nl. Voor het onderzoek werden 375 Nederlandse ouders met kinderen tot 7 jaar oud bevraagd.

 


Ook al zou je het soms niet denken als je sommige kinderen bezig ziet, hoort of voelt tijdens de reis, maar naast huilende kinderen zijn ouders ook bezorgd dat hun kinderen niet in hun stoel blijven zitten en andere passagiers lastigvallen (11 procent). Andere, kleine zorgen zijn bijvoorbeeld pijn in de oortjes door drukverschil in de cabine, dat zich vooral voordoet bij het opstijgen en landen van het vliegtuig. In mindere mate maken ouders zich druk dat hun kinderen een rotzooi in en rond hun stoel maken. Meer dan twee derde (67 procent) van de ouders vindt vliegen met kinderen een uitdaging – maar desondanks weerhoudt het Nederlandse families niet om te vliegen: bijna 40% van de ondervraagde ouders die ooit eerder met kinderen hebben gevlogen, geven de voorkeur aan vliegen boven andere vervoersmiddelen. Ook bevelen zij andere ouders aan om te vliegen met kinderen. De kinderen zelf geven ook aan het liefst met het vliegtuig te vliegen, liever dan bijvoorbeeld de trein of de auto.

Irritatie voor huilende kinderen aan boord

Kinderen huilen tijdens de vlucht meestal omdat ze niet in slaap kunnen vallen, geeft 43 procent van de ouders aan. Zo'n 43 procent van de ouders geeft aan dat ze zich soms erg schamen voor het gedrag van hun kinderen tijdens de vlucht. Maar hoe zit het dan met andere kinderen die de rust verstoren? Opmerkelijk genoeg raakt 80 procent van de ondervraagde ouders geïrriteerd door onrustige kinderen van anderen wanneer ze vliegen. Behulpzame cabinemedewerkers nemen veelal de stress van ouders met kinderen weg: 76 procent van de respondenten zegt dat de toewijding en oplettendheid van het personeel zeker helpt bij het vliegen met kinderen. Het stelt ze gerust en dat maakt de reis een stuk comfortabeler.

Keuze voor luchtvaartmaatschappij

Het onderzoek toont aan dat ouders hun keuze laten beïnvloeden door de faciliteiten en het personeel aan boord wanneer ze voor een luchtvaartmaatschappij kiezen. Ze lezen bijvoorbeeld zorgvuldig de kleine lettertjes die gaan over bagagelimieten.

Top tips voor vliegen met kinderen

British Airways geeft ouders die gaan vliegen met jonge kinderen een aantal tips om de vlucht zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen:

  1. Neem een rugzakje mee met bijvoorbeeld kleurpotloden, kleurboekjes, kleine spelletjes, een iPad of nieuw speelgoed. Zo kun je gedurende de vlucht telkens je kind verrassen met wat nieuws en vermaakt het zich uren.
  2. Bestel het kindermenu van tevoren als je iets specifieks wenst, dan kan de luchtvaartmaatschappij daar rekening mee houden. Je kunt zelfs aangeven in welke volgorde je het eten geserveerd wilt zien.
  3. Op Heathrow Terminal 5 zijn er speciale familiepaden bij security die het makkelijker maken om met kinderen de checks te doorlopen. Er zijn ook speelplekken in de vertrekhal.
  4. Dit wordt vaak vergeten: neem frisdoekjes mee.
  5. Warme kleren. Voor kinderen is het vaak net een tikkeltje te fris in de cabine.
  6. Neem een kleine, opvouwbare buggy mee. Indien nodig kan het cabinepersoneel deze voor je het klaarzetten nadat het vliegtuig geland is.
  7. Neem zuigsnoepjes mee voor opstijgen en landen. Dit kan pijn in de oortjes voorkomen bij het opstijgen en landen.
  8. Neem een kleine verschoondoek mee die je op de verschoontafel in het toilet kunt leggen.

Meer reistips

1. Wat neem je mee aan boord?

2. Reis- en vakantietips

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder