Nederlander ergert zich behoorlijk op de piste

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Klagende wintersportersPrettige vakantie! Voor veel Nederlandse wintersporters gaat die wens niet of nauwelijks in vervulling, getuige de uitkomsten van een onderzoek van ANWB Reisverzekering en Multiscope. Liefst 85 procent van de wintersporters geeft toe weleens irritaties te hebben voorafgaand en tijdens de vakantie naar de besneeuwde Alpen of Pyreneeën. De grootste ergernissen? Te drukke pistes, rijen bij de liften en asociaal skigedrag.

De top 5 van ergernissen:

1.   Te drukke pistes en rijen bij de liften en restaurants 27 procent
2.  Asociaal gedrag, bijvoorbeeld van snelheidsduivels 20 procent
3. De hoge prijs van de wintersportvakantie 14 procent
4.   Het slepen met materiaal en natte kleding 7 procent
5.  Onervaren mensen op de piste 7 procent


Meer dan de helft van de ondervraagden (52 procent) zegt onbewust of bewust wel eens een risico te nemen op of naast de piste, valt te lezen in de Telegraaf. Dat laatste geldt nog meer voor jongeren: driekwart neemt het niet zo nauw. Het gaat vooral om skiën met verouderd materiaal of zonder veiligheidsmaatregelen, zoals een helm (21 procent), te moeilijke pistes nemen (19 procent) en zonder begeleiding off-piste skiën (17 procent).

Kies je reisverzekering bij Allianz Global Assistance

Veertien procent van de wintersporters baalt van de hoge prijs van hun geliefde vakantie. Maar duur of niet: wintersport is in trek. De afgelopen vijf jaar vertrok één op de vijf Nederlanders naar de sneeuw, zo blijkt uit het onderzoek. Onderzoek wijst uit dat de helft gemiddeld tussen de 750 en 1500 euro uitgeeft aan wintersport (Dat is inclusief accommodatie, vervoer, materiaal en skipas). Een kleiner deel, 16 procent, geeft iets meer uit: tot 2500 euro. Budgetreizigers zijn er ook onder wintersporters: een derde zegt minder dan 750 euro uit te geven.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder