Nederlander ergert zich behoorlijk op de piste

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Klagende wintersportersPrettige vakantie! Voor veel Nederlandse wintersporters gaat die wens niet of nauwelijks in vervulling, getuige de uitkomsten van een onderzoek van ANWB Reisverzekering en Multiscope. Liefst 85 procent van de wintersporters geeft toe weleens irritaties te hebben voorafgaand en tijdens de vakantie naar de besneeuwde Alpen of Pyreneeën. De grootste ergernissen? Te drukke pistes, rijen bij de liften en asociaal skigedrag.

De top 5 van ergernissen:

1.   Te drukke pistes en rijen bij de liften en restaurants 27 procent
2.  Asociaal gedrag, bijvoorbeeld van snelheidsduivels 20 procent
3. De hoge prijs van de wintersportvakantie 14 procent
4.   Het slepen met materiaal en natte kleding 7 procent
5.  Onervaren mensen op de piste 7 procent


Meer dan de helft van de ondervraagden (52 procent) zegt onbewust of bewust wel eens een risico te nemen op of naast de piste, valt te lezen in de Telegraaf. Dat laatste geldt nog meer voor jongeren: driekwart neemt het niet zo nauw. Het gaat vooral om skiën met verouderd materiaal of zonder veiligheidsmaatregelen, zoals een helm (21 procent), te moeilijke pistes nemen (19 procent) en zonder begeleiding off-piste skiën (17 procent).

Kies je reisverzekering bij Allianz Global Assistance

Veertien procent van de wintersporters baalt van de hoge prijs van hun geliefde vakantie. Maar duur of niet: wintersport is in trek. De afgelopen vijf jaar vertrok één op de vijf Nederlanders naar de sneeuw, zo blijkt uit het onderzoek. Onderzoek wijst uit dat de helft gemiddeld tussen de 750 en 1500 euro uitgeeft aan wintersport (Dat is inclusief accommodatie, vervoer, materiaal en skipas). Een kleiner deel, 16 procent, geeft iets meer uit: tot 2500 euro. Budgetreizigers zijn er ook onder wintersporters: een derde zegt minder dan 750 euro uit te geven.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder