Nederlander ergert zich behoorlijk op de piste

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Klagende wintersportersPrettige vakantie! Voor veel Nederlandse wintersporters gaat die wens niet of nauwelijks in vervulling, getuige de uitkomsten van een onderzoek van ANWB Reisverzekering en Multiscope. Liefst 85 procent van de wintersporters geeft toe weleens irritaties te hebben voorafgaand en tijdens de vakantie naar de besneeuwde Alpen of Pyreneeën. De grootste ergernissen? Te drukke pistes, rijen bij de liften en asociaal skigedrag.

De top 5 van ergernissen:

1.   Te drukke pistes en rijen bij de liften en restaurants 27 procent
2.  Asociaal gedrag, bijvoorbeeld van snelheidsduivels 20 procent
3. De hoge prijs van de wintersportvakantie 14 procent
4.   Het slepen met materiaal en natte kleding 7 procent
5.  Onervaren mensen op de piste 7 procent


Meer dan de helft van de ondervraagden (52 procent) zegt onbewust of bewust wel eens een risico te nemen op of naast de piste, valt te lezen in de Telegraaf. Dat laatste geldt nog meer voor jongeren: driekwart neemt het niet zo nauw. Het gaat vooral om skiën met verouderd materiaal of zonder veiligheidsmaatregelen, zoals een helm (21 procent), te moeilijke pistes nemen (19 procent) en zonder begeleiding off-piste skiën (17 procent).

Kies je reisverzekering bij Allianz Global Assistance

Veertien procent van de wintersporters baalt van de hoge prijs van hun geliefde vakantie. Maar duur of niet: wintersport is in trek. De afgelopen vijf jaar vertrok één op de vijf Nederlanders naar de sneeuw, zo blijkt uit het onderzoek. Onderzoek wijst uit dat de helft gemiddeld tussen de 750 en 1500 euro uitgeeft aan wintersport (Dat is inclusief accommodatie, vervoer, materiaal en skipas). Een kleiner deel, 16 procent, geeft iets meer uit: tot 2500 euro. Budgetreizigers zijn er ook onder wintersporters: een derde zegt minder dan 750 euro uit te geven.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder