193 Nederlanders dood bij crash Malaysia Airlines

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vleugel ramptoestelOnder de doden van de vliegtuigcrash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines zijn heel veel Nederlanders, zo meldt minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie vanavond. Het toestel van Malaysia Airlines verloor hoogte en werd vervolgens brandend op de grond teruggevonden in de buurt van Donetsk. Premier Mark Rutte spreekt over mogelijk een van de allerergste vliegrampen in de Nederlandse geschiedenis.

Er is nog veel onduidelijkheid over de toedracht van de ramp. Malaysia Airlines erkent dat het het contact met vlucht MH17 rond 15.15 uur (Nederlandse tijd) is verbroken. Familieleden van de reizigers werden donderdagavond opgevangen op Schiphol. Volgens berichten op internet zijn de eerste lichamen van de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne zijn geborgen. Het toestel lijkt al voor de crash in tweeën te zijn gebroken. De brokstukken zijn verspreid over een groot gebied. 
Een aantal familieleden en vrienden van inzittenden van vlucht MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur zijn nu aangekomen op de luchthaven van de Maleisische hoofdstad in de hoop meer te weten te komen over het lot van passagiers en bemanningsleden.

Nederlanders aan boord

De nationaliteiten, van 47 is dat nog niet duidelijk, die aan boord waren van de rampvlucht zijn vanavond bekendgemaakt tijdens de persconferentie op Schiphol. In totaal waren er 283 passagiers aan boord en 15 bemanningsleden:

193 uit Nederland
27 uit Australië
23 uit Maleisië
11 uit Indonesië
6 uit Oekraïne
4 uit Duitsland
4 uit België
3 uit Filippijnen
1 uit Canada

Informatienummer
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een noodnummer geopend voor nabestaanden: 0703487770. Ook Malaysia Airlines heeft een informatienummer geopend voor familieleden van slachtoffers: 00 6037 8841234.

Update: het aantal Nederlanders dat is omgekomen staat nu op 193.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder