193 Nederlanders dood bij crash Malaysia Airlines

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vleugel ramptoestelOnder de doden van de vliegtuigcrash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines zijn heel veel Nederlanders, zo meldt minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie vanavond. Het toestel van Malaysia Airlines verloor hoogte en werd vervolgens brandend op de grond teruggevonden in de buurt van Donetsk. Premier Mark Rutte spreekt over mogelijk een van de allerergste vliegrampen in de Nederlandse geschiedenis.

Er is nog veel onduidelijkheid over de toedracht van de ramp. Malaysia Airlines erkent dat het het contact met vlucht MH17 rond 15.15 uur (Nederlandse tijd) is verbroken. Familieleden van de reizigers werden donderdagavond opgevangen op Schiphol. Volgens berichten op internet zijn de eerste lichamen van de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne zijn geborgen. Het toestel lijkt al voor de crash in tweeën te zijn gebroken. De brokstukken zijn verspreid over een groot gebied. 
Een aantal familieleden en vrienden van inzittenden van vlucht MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur zijn nu aangekomen op de luchthaven van de Maleisische hoofdstad in de hoop meer te weten te komen over het lot van passagiers en bemanningsleden.

Nederlanders aan boord

De nationaliteiten, van 47 is dat nog niet duidelijk, die aan boord waren van de rampvlucht zijn vanavond bekendgemaakt tijdens de persconferentie op Schiphol. In totaal waren er 283 passagiers aan boord en 15 bemanningsleden:

193 uit Nederland
27 uit Australië
23 uit Maleisië
11 uit Indonesië
6 uit Oekraïne
4 uit Duitsland
4 uit België
3 uit Filippijnen
1 uit Canada

Informatienummer
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een noodnummer geopend voor nabestaanden: 0703487770. Ook Malaysia Airlines heeft een informatienummer geopend voor familieleden van slachtoffers: 00 6037 8841234.

Update: het aantal Nederlanders dat is omgekomen staat nu op 193.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder