193 Nederlanders dood bij crash Malaysia Airlines

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vleugel ramptoestelOnder de doden van de vliegtuigcrash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines zijn heel veel Nederlanders, zo meldt minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie vanavond. Het toestel van Malaysia Airlines verloor hoogte en werd vervolgens brandend op de grond teruggevonden in de buurt van Donetsk. Premier Mark Rutte spreekt over mogelijk een van de allerergste vliegrampen in de Nederlandse geschiedenis.

Er is nog veel onduidelijkheid over de toedracht van de ramp. Malaysia Airlines erkent dat het het contact met vlucht MH17 rond 15.15 uur (Nederlandse tijd) is verbroken. Familieleden van de reizigers werden donderdagavond opgevangen op Schiphol. Volgens berichten op internet zijn de eerste lichamen van de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne zijn geborgen. Het toestel lijkt al voor de crash in tweeën te zijn gebroken. De brokstukken zijn verspreid over een groot gebied. 
Een aantal familieleden en vrienden van inzittenden van vlucht MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur zijn nu aangekomen op de luchthaven van de Maleisische hoofdstad in de hoop meer te weten te komen over het lot van passagiers en bemanningsleden.

Nederlanders aan boord

De nationaliteiten, van 47 is dat nog niet duidelijk, die aan boord waren van de rampvlucht zijn vanavond bekendgemaakt tijdens de persconferentie op Schiphol. In totaal waren er 283 passagiers aan boord en 15 bemanningsleden:

193 uit Nederland
27 uit Australië
23 uit Maleisië
11 uit Indonesië
6 uit Oekraïne
4 uit Duitsland
4 uit België
3 uit Filippijnen
1 uit Canada

Informatienummer
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een noodnummer geopend voor nabestaanden: 0703487770. Ook Malaysia Airlines heeft een informatienummer geopend voor familieleden van slachtoffers: 00 6037 8841234.

Update: het aantal Nederlanders dat is omgekomen staat nu op 193.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder