193 Nederlanders dood bij crash Malaysia Airlines

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vleugel ramptoestelOnder de doden van de vliegtuigcrash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines zijn heel veel Nederlanders, zo meldt minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie vanavond. Het toestel van Malaysia Airlines verloor hoogte en werd vervolgens brandend op de grond teruggevonden in de buurt van Donetsk. Premier Mark Rutte spreekt over mogelijk een van de allerergste vliegrampen in de Nederlandse geschiedenis.

Er is nog veel onduidelijkheid over de toedracht van de ramp. Malaysia Airlines erkent dat het het contact met vlucht MH17 rond 15.15 uur (Nederlandse tijd) is verbroken. Familieleden van de reizigers werden donderdagavond opgevangen op Schiphol. Volgens berichten op internet zijn de eerste lichamen van de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne zijn geborgen. Het toestel lijkt al voor de crash in tweeën te zijn gebroken. De brokstukken zijn verspreid over een groot gebied. 
Een aantal familieleden en vrienden van inzittenden van vlucht MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur zijn nu aangekomen op de luchthaven van de Maleisische hoofdstad in de hoop meer te weten te komen over het lot van passagiers en bemanningsleden.

Nederlanders aan boord

De nationaliteiten, van 47 is dat nog niet duidelijk, die aan boord waren van de rampvlucht zijn vanavond bekendgemaakt tijdens de persconferentie op Schiphol. In totaal waren er 283 passagiers aan boord en 15 bemanningsleden:

193 uit Nederland
27 uit Australië
23 uit Maleisië
11 uit Indonesië
6 uit Oekraïne
4 uit Duitsland
4 uit België
3 uit Filippijnen
1 uit Canada

Informatienummer
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een noodnummer geopend voor nabestaanden: 0703487770. Ook Malaysia Airlines heeft een informatienummer geopend voor familieleden van slachtoffers: 00 6037 8841234.

Update: het aantal Nederlanders dat is omgekomen staat nu op 193.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder