Nederlanders dood na val in Portugese Algarve

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Portugese Ambulance@wikipediaEen Nederlands echtpaar is vanmiddag in Lagos, in de Portugese Algarve, door voorbijgangers dood op straat aangetroffen. Alles wijst erop dat de man (57) en vrouw (58) van het balkon van hun appartement zijn gevallen. Ze kwamen zo'n 20 meter lager op straat neer. Hulpverleners probeerden de Nederlandse toeristen ruim een uur te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De oorzaak van de val is nog niet bekend. Autopsie moet meer aanwijzingen geven over de doodsoorzaak van het stel. Omdat in het appartement alle waardevolle spullen van de slachtoffers aangetroffen zijn, en geen sporen gevonden zijn die wijzen op inbraak of een worsteling, gaat de politie vooralsnog niet uit van een misdrijf. De identiteit van de Nederlanders is nog niet bekendgemaakt. Volgens de Portugese nieuwssite Correio da Manhã kwamen de vijftigers geregeld naar Portugal op vakantie, maar zijn ze wel eigenaar van het appartement op de zesde verdieping van het complex A Fábrica in Meia Praia, vlakbij de jachthaven van Lagos.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder