Oh, weer zo'n vreselijke vliegtuigmaaltijd!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kwaliteit van vliegtuigmaaltijd valt tegenBijna tweederde van de Europese vliegtuigpassagiers (65 procent) is ontevreden over de kwaliteit van het eten in de lucht. Slechts 5,6 procent noemt de vliegtuigmaaltijd ‘lekker’, zo blijkt uit onderzoek van vakantieboordelingssite Zoover. Uit de studie komt ook naar voren dat reizigers niet of nauwelijks kunnen wachten op nieuwe initiatieven, zoals patat, bitterballen en tapas.


Zoover vroeg bijna 2000 vakantiegangers naar hun ervaring op grote hoogte. De meeste reizigers vonden de vliegtuigmaaltijden ‘niet zo lekker’ (39,5%); 25 procent noemde de smaak ‘vreselijk’. Nog eens 30 procent vond het eten ‘redelijk’.

Volgens de bezoekers van Zoover is er wel veel verschil tussen airlines. Bij de prijsvechters wordt er over zowel de kwaliteit als de prijs van het eten geklaagd. Veel reizigers noemen het eten bij de low cost carriers ‘schreeuwend duur’. Consumenten stellen dat het eten op duurdere vluchten beter eetbaar is.

Vakantieplannen?

Een lijstje met nieuwe wensen

Uit aanvullend onderzoek van Zoover blijkt dat we graag andere zaken toevoegen aan de menukaart in het vliegtuig. Van de reizigers wil 30 procent graag bitterballen kunnen bestellen, 23 procent kiest voor tapas, terwijl sushi en pizza voor 17 procent van de ondervraagden de perfecte aanvulling is op een vlucht. Patat wordt door 14 procent als meest begeerlijke vliegtuigeten gezien.

Klagende passagiers leiden er bij een aantal maatschappijen al toe dat er goed wordt nagedacht over ‘nieuw’ vliegtuigeten. Zo kunnen passagiers op vluchten van Corendon al patat en zelfs kroketten bestellen. Ook beroemde koks proberen de menu’s aan boord te verbeteren. British Airways heeft topkok Heston Blumenthal el eens gevraagd de menu’s te verbeteren en Gordon Ramsay heft al eens de menu’s bij Singapore Airlines samengesteld.

Duitsers zijn meest kritisch

Duitsers zijn het meest kritisch en Polen hebben of het beste vliegtuigeten of de minst goede smaak, want zij zijn het meest positief. Nederlanders zijn iets minder negatief dan het Europees gemiddelde: 56 procent geeft aan niet tevreden te zijn, 7 procent waardeert het eten juist wel.

Vaak is het trouwens niet eens de kwaliteit van het eten zelf, maar vooral de omstandigheden in het toestel die de smaak beïnvloeden. Zowel zout als zoet is veel minder intens terwijl zure en bittere smaak nauwelijks worden beïnvloed door de drukcabine. Ook de reuk werkt minder goed in een vliegtuig. Volgens onderzoek wordt 80 procent van de menselijke smaak beïnvloed door geur.

Vliegtickets boeken?

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder