Sotsji trekt zo’n 2500 Nederlandse fans

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Winterspelen SotsjiTussen de 2000 en 2500 Nederlanders zijn van plan om volgende maand de Olympische Winterspelen in Sotsji te bezoeken, om toppers als Sven Kramer, Ireen Wüst, Michel Mulder, Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij aan te moedigen. Reisorganisator ATP hield het lang op een getal tussen 1500 en 2000, maar na het Olympisch kwalificatietoernooi voor de schaatsers, eind december, is de belangstelling ineens toegenomen.

De 22ste editie van de Winterspelen heeft van 7 tot en met 23 februari plaats in de Russische badplaats aan de Zwarte Zee. Alle sporten zijn in het district Adlerski. De ski- en sleesporten zijn geprogrammeerd in Krasnaja Poljana, een plaats in het noordoosten van het district, in de Westelijke Kaukasus. De stadions van de overige sporten zijn gegroepeerd en staan aan de kust van de Zwarte Zee, tussen Adler en de grens met Abchazië. Met 98 onderdelen verspreid over 15 sporten worden deze Winterspelen de grootste in de geschiedenis. In maart worden in Sotsji de Paralympische Winterspelen 2014 gehouden.

Koning, premier, artiesten

Naast veel sporters kunnen de Hollandse supporters in Sotsji ook veel bekende Nederlanders tegenkomen. Van koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Mark Rutte, minister Edith Schippers (Sport), Nick & Simon en Roel van Velzen is inmiddels bekend dat ze naar Rusland afreizen. De laatste drie zijn gecontracteerd om op te treden in het Holland Heineken House, dat traditiegetrouw bij Spelen wordt opgebouwd. 

Het is de eerste keer dat de Olympische Spelen in de staat Rusland worden gehouden. De Olympische Zomerspelen van 1980 hadden weliswaar plaats in Moskou, maar die stad was toentertijd de hoofdstad van de Sovjet-Unie.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder