Sotsji trekt zo’n 2500 Nederlandse fans

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Winterspelen SotsjiTussen de 2000 en 2500 Nederlanders zijn van plan om volgende maand de Olympische Winterspelen in Sotsji te bezoeken, om toppers als Sven Kramer, Ireen Wüst, Michel Mulder, Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij aan te moedigen. Reisorganisator ATP hield het lang op een getal tussen 1500 en 2000, maar na het Olympisch kwalificatietoernooi voor de schaatsers, eind december, is de belangstelling ineens toegenomen.

De 22ste editie van de Winterspelen heeft van 7 tot en met 23 februari plaats in de Russische badplaats aan de Zwarte Zee. Alle sporten zijn in het district Adlerski. De ski- en sleesporten zijn geprogrammeerd in Krasnaja Poljana, een plaats in het noordoosten van het district, in de Westelijke Kaukasus. De stadions van de overige sporten zijn gegroepeerd en staan aan de kust van de Zwarte Zee, tussen Adler en de grens met Abchazië. Met 98 onderdelen verspreid over 15 sporten worden deze Winterspelen de grootste in de geschiedenis. In maart worden in Sotsji de Paralympische Winterspelen 2014 gehouden.

Koning, premier, artiesten

Naast veel sporters kunnen de Hollandse supporters in Sotsji ook veel bekende Nederlanders tegenkomen. Van koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Mark Rutte, minister Edith Schippers (Sport), Nick & Simon en Roel van Velzen is inmiddels bekend dat ze naar Rusland afreizen. De laatste drie zijn gecontracteerd om op te treden in het Holland Heineken House, dat traditiegetrouw bij Spelen wordt opgebouwd. 

Het is de eerste keer dat de Olympische Spelen in de staat Rusland worden gehouden. De Olympische Zomerspelen van 1980 hadden weliswaar plaats in Moskou, maar die stad was toentertijd de hoofdstad van de Sovjet-Unie.

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder