Sotsji trekt zo’n 2500 Nederlandse fans

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Winterspelen SotsjiTussen de 2000 en 2500 Nederlanders zijn van plan om volgende maand de Olympische Winterspelen in Sotsji te bezoeken, om toppers als Sven Kramer, Ireen Wüst, Michel Mulder, Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij aan te moedigen. Reisorganisator ATP hield het lang op een getal tussen 1500 en 2000, maar na het Olympisch kwalificatietoernooi voor de schaatsers, eind december, is de belangstelling ineens toegenomen.

De 22ste editie van de Winterspelen heeft van 7 tot en met 23 februari plaats in de Russische badplaats aan de Zwarte Zee. Alle sporten zijn in het district Adlerski. De ski- en sleesporten zijn geprogrammeerd in Krasnaja Poljana, een plaats in het noordoosten van het district, in de Westelijke Kaukasus. De stadions van de overige sporten zijn gegroepeerd en staan aan de kust van de Zwarte Zee, tussen Adler en de grens met Abchazië. Met 98 onderdelen verspreid over 15 sporten worden deze Winterspelen de grootste in de geschiedenis. In maart worden in Sotsji de Paralympische Winterspelen 2014 gehouden.

Koning, premier, artiesten

Naast veel sporters kunnen de Hollandse supporters in Sotsji ook veel bekende Nederlanders tegenkomen. Van koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Mark Rutte, minister Edith Schippers (Sport), Nick & Simon en Roel van Velzen is inmiddels bekend dat ze naar Rusland afreizen. De laatste drie zijn gecontracteerd om op te treden in het Holland Heineken House, dat traditiegetrouw bij Spelen wordt opgebouwd. 

Het is de eerste keer dat de Olympische Spelen in de staat Rusland worden gehouden. De Olympische Zomerspelen van 1980 hadden weliswaar plaats in Moskou, maar die stad was toentertijd de hoofdstad van de Sovjet-Unie.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder