Sotsji trekt zo’n 2500 Nederlandse fans

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Winterspelen SotsjiTussen de 2000 en 2500 Nederlanders zijn van plan om volgende maand de Olympische Winterspelen in Sotsji te bezoeken, om toppers als Sven Kramer, Ireen Wüst, Michel Mulder, Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij aan te moedigen. Reisorganisator ATP hield het lang op een getal tussen 1500 en 2000, maar na het Olympisch kwalificatietoernooi voor de schaatsers, eind december, is de belangstelling ineens toegenomen.

De 22ste editie van de Winterspelen heeft van 7 tot en met 23 februari plaats in de Russische badplaats aan de Zwarte Zee. Alle sporten zijn in het district Adlerski. De ski- en sleesporten zijn geprogrammeerd in Krasnaja Poljana, een plaats in het noordoosten van het district, in de Westelijke Kaukasus. De stadions van de overige sporten zijn gegroepeerd en staan aan de kust van de Zwarte Zee, tussen Adler en de grens met Abchazië. Met 98 onderdelen verspreid over 15 sporten worden deze Winterspelen de grootste in de geschiedenis. In maart worden in Sotsji de Paralympische Winterspelen 2014 gehouden.

Koning, premier, artiesten

Naast veel sporters kunnen de Hollandse supporters in Sotsji ook veel bekende Nederlanders tegenkomen. Van koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Mark Rutte, minister Edith Schippers (Sport), Nick & Simon en Roel van Velzen is inmiddels bekend dat ze naar Rusland afreizen. De laatste drie zijn gecontracteerd om op te treden in het Holland Heineken House, dat traditiegetrouw bij Spelen wordt opgebouwd. 

Het is de eerste keer dat de Olympische Spelen in de staat Rusland worden gehouden. De Olympische Zomerspelen van 1980 hadden weliswaar plaats in Moskou, maar die stad was toentertijd de hoofdstad van de Sovjet-Unie.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder