Ontdek de wereld met je kinderen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl costarica@riksjatravel
puuropreis.nl: Costa rica @riksjatravel
Voor alle ouders die samen met hun kinderen de wereld willen ontdekken is er op 3 november de 'Verre reizen met kinderen beurs' in het Archeon in Alphen aan den Rijn. De dag is bedoeld voor alle soorten reizigers. Voor hen die het liefst op de bonnefooi reizen, maar ook voor ouders die hun reis liever helemaal laten regelen.

 

De beurs is dan ook ingericht op deze voorkeuren: reis je het liefst op de bonnefooi, heb je vrijheid tijdens het reizen hoog in het vaandel staan? Bezoek dan de reismarkt op de bovenverdieping waar je tientallen ouders (én grotere kinderen) met reiservaring het hemd van het lijf kunt vragen.
Vind je het juist prettig om je reis door specialisten te laten organiseren, helemaal naar eigen wens? Of kies je voor een groepsreis zodat je kinderen altijd vriendjes hebben om mee te spelen? In de grote zaal beneden staan 15 kramen van organisaties die je graag laten zien welke mogelijkheden zij jouw gezin te bieden hebben.

Langdurig op reis
Ook gezinnen die langdurig op reis willen zijn van harte welkom. Op de reismarkt zijn veel gezinnen die drie, vier maanden en soms wel langer op reis zijn geweest. Reizen met leerplichtige kinderen? De Wereldschool kan je alles vertellen over lesgeven op reis.
 
Presentaties
Woon een presentatie bij! Bevlogen ouders vertellen je over hun ervaringen tijdens het reizen met hun kinderen. Ze trokken met een baby door Amerika en Zuid Afrika, of reisden met hun vijf kinderen door Azië en Tanzania. Prachtige verhalen. Ook de presentaties van de reisspecialisten mag je niet missen. Zij delen graag hun kennis met je en vertellen je over de nieuwste trends op het gebied van familiereizen.
 
Kinderactiviteiten
Naast alle informatie en inspiratie die er te halen valt op de VRMK-beurs, is er ook ruimte voor vermaak. De deelnemende organisaties hebben ontzettend leuke activiteiten bedacht voor de kinderen. Knutsel je eigen reisherinneringspotje, maak van afval kunst, ga verkleed op de foto bij een Riksja, maak een collage over je droombestemming, doe mee met een wedstrijd, ontvang iets lekkers...


Kijk hier alvast naar het aanbod van Riksjakids!

 
Archeon
En zijn je kinderen alle drukte even zat? Het Archeon is een heerlijk groot park waar je in alle rust doorheen kunt slenteren. Even spelen in de speeltuin, dwalen in het doolhof of ontdekken in het Romeins museum. Het kan allemaal. En als ze gewoon lekker moe zijn en even niets meer willen... Dan is er in de Herberg een relaxte lounge ruimte waar ze kunnen wegdromen bij een animatiefilm over verre landen en exotische oorden.
 

Wat heeft SNP natuurreizen te bieden? Bekijk het hier!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder