Ontdek de wereld met je kinderen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl costarica@riksjatravel
puuropreis.nl: Costa rica @riksjatravel
Voor alle ouders die samen met hun kinderen de wereld willen ontdekken is er op 3 november de 'Verre reizen met kinderen beurs' in het Archeon in Alphen aan den Rijn. De dag is bedoeld voor alle soorten reizigers. Voor hen die het liefst op de bonnefooi reizen, maar ook voor ouders die hun reis liever helemaal laten regelen.

 

De beurs is dan ook ingericht op deze voorkeuren: reis je het liefst op de bonnefooi, heb je vrijheid tijdens het reizen hoog in het vaandel staan? Bezoek dan de reismarkt op de bovenverdieping waar je tientallen ouders (én grotere kinderen) met reiservaring het hemd van het lijf kunt vragen.
Vind je het juist prettig om je reis door specialisten te laten organiseren, helemaal naar eigen wens? Of kies je voor een groepsreis zodat je kinderen altijd vriendjes hebben om mee te spelen? In de grote zaal beneden staan 15 kramen van organisaties die je graag laten zien welke mogelijkheden zij jouw gezin te bieden hebben.

Langdurig op reis
Ook gezinnen die langdurig op reis willen zijn van harte welkom. Op de reismarkt zijn veel gezinnen die drie, vier maanden en soms wel langer op reis zijn geweest. Reizen met leerplichtige kinderen? De Wereldschool kan je alles vertellen over lesgeven op reis.
 
Presentaties
Woon een presentatie bij! Bevlogen ouders vertellen je over hun ervaringen tijdens het reizen met hun kinderen. Ze trokken met een baby door Amerika en Zuid Afrika, of reisden met hun vijf kinderen door Azië en Tanzania. Prachtige verhalen. Ook de presentaties van de reisspecialisten mag je niet missen. Zij delen graag hun kennis met je en vertellen je over de nieuwste trends op het gebied van familiereizen.
 
Kinderactiviteiten
Naast alle informatie en inspiratie die er te halen valt op de VRMK-beurs, is er ook ruimte voor vermaak. De deelnemende organisaties hebben ontzettend leuke activiteiten bedacht voor de kinderen. Knutsel je eigen reisherinneringspotje, maak van afval kunst, ga verkleed op de foto bij een Riksja, maak een collage over je droombestemming, doe mee met een wedstrijd, ontvang iets lekkers...


Kijk hier alvast naar het aanbod van Riksjakids!

 
Archeon
En zijn je kinderen alle drukte even zat? Het Archeon is een heerlijk groot park waar je in alle rust doorheen kunt slenteren. Even spelen in de speeltuin, dwalen in het doolhof of ontdekken in het Romeins museum. Het kan allemaal. En als ze gewoon lekker moe zijn en even niets meer willen... Dan is er in de Herberg een relaxte lounge ruimte waar ze kunnen wegdromen bij een animatiefilm over verre landen en exotische oorden.
 

Wat heeft SNP natuurreizen te bieden? Bekijk het hier!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder