Ontdek de wereld met je kinderen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl costarica@riksjatravel
puuropreis.nl: Costa rica @riksjatravel
Voor alle ouders die samen met hun kinderen de wereld willen ontdekken is er op 3 november de 'Verre reizen met kinderen beurs' in het Archeon in Alphen aan den Rijn. De dag is bedoeld voor alle soorten reizigers. Voor hen die het liefst op de bonnefooi reizen, maar ook voor ouders die hun reis liever helemaal laten regelen.

 

De beurs is dan ook ingericht op deze voorkeuren: reis je het liefst op de bonnefooi, heb je vrijheid tijdens het reizen hoog in het vaandel staan? Bezoek dan de reismarkt op de bovenverdieping waar je tientallen ouders (én grotere kinderen) met reiservaring het hemd van het lijf kunt vragen.
Vind je het juist prettig om je reis door specialisten te laten organiseren, helemaal naar eigen wens? Of kies je voor een groepsreis zodat je kinderen altijd vriendjes hebben om mee te spelen? In de grote zaal beneden staan 15 kramen van organisaties die je graag laten zien welke mogelijkheden zij jouw gezin te bieden hebben.

Langdurig op reis
Ook gezinnen die langdurig op reis willen zijn van harte welkom. Op de reismarkt zijn veel gezinnen die drie, vier maanden en soms wel langer op reis zijn geweest. Reizen met leerplichtige kinderen? De Wereldschool kan je alles vertellen over lesgeven op reis.
 
Presentaties
Woon een presentatie bij! Bevlogen ouders vertellen je over hun ervaringen tijdens het reizen met hun kinderen. Ze trokken met een baby door Amerika en Zuid Afrika, of reisden met hun vijf kinderen door Azië en Tanzania. Prachtige verhalen. Ook de presentaties van de reisspecialisten mag je niet missen. Zij delen graag hun kennis met je en vertellen je over de nieuwste trends op het gebied van familiereizen.
 
Kinderactiviteiten
Naast alle informatie en inspiratie die er te halen valt op de VRMK-beurs, is er ook ruimte voor vermaak. De deelnemende organisaties hebben ontzettend leuke activiteiten bedacht voor de kinderen. Knutsel je eigen reisherinneringspotje, maak van afval kunst, ga verkleed op de foto bij een Riksja, maak een collage over je droombestemming, doe mee met een wedstrijd, ontvang iets lekkers...


Kijk hier alvast naar het aanbod van Riksjakids!

 
Archeon
En zijn je kinderen alle drukte even zat? Het Archeon is een heerlijk groot park waar je in alle rust doorheen kunt slenteren. Even spelen in de speeltuin, dwalen in het doolhof of ontdekken in het Romeins museum. Het kan allemaal. En als ze gewoon lekker moe zijn en even niets meer willen... Dan is er in de Herberg een relaxte lounge ruimte waar ze kunnen wegdromen bij een animatiefilm over verre landen en exotische oorden.
 

Wat heeft SNP natuurreizen te bieden? Bekijk het hier!

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder