Ontdek de wereld met je kinderen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl costarica@riksjatravel
puuropreis.nl: Costa rica @riksjatravel
Voor alle ouders die samen met hun kinderen de wereld willen ontdekken is er op 3 november de 'Verre reizen met kinderen beurs' in het Archeon in Alphen aan den Rijn. De dag is bedoeld voor alle soorten reizigers. Voor hen die het liefst op de bonnefooi reizen, maar ook voor ouders die hun reis liever helemaal laten regelen.

 

De beurs is dan ook ingericht op deze voorkeuren: reis je het liefst op de bonnefooi, heb je vrijheid tijdens het reizen hoog in het vaandel staan? Bezoek dan de reismarkt op de bovenverdieping waar je tientallen ouders (én grotere kinderen) met reiservaring het hemd van het lijf kunt vragen.
Vind je het juist prettig om je reis door specialisten te laten organiseren, helemaal naar eigen wens? Of kies je voor een groepsreis zodat je kinderen altijd vriendjes hebben om mee te spelen? In de grote zaal beneden staan 15 kramen van organisaties die je graag laten zien welke mogelijkheden zij jouw gezin te bieden hebben.

Langdurig op reis
Ook gezinnen die langdurig op reis willen zijn van harte welkom. Op de reismarkt zijn veel gezinnen die drie, vier maanden en soms wel langer op reis zijn geweest. Reizen met leerplichtige kinderen? De Wereldschool kan je alles vertellen over lesgeven op reis.
 
Presentaties
Woon een presentatie bij! Bevlogen ouders vertellen je over hun ervaringen tijdens het reizen met hun kinderen. Ze trokken met een baby door Amerika en Zuid Afrika, of reisden met hun vijf kinderen door Azië en Tanzania. Prachtige verhalen. Ook de presentaties van de reisspecialisten mag je niet missen. Zij delen graag hun kennis met je en vertellen je over de nieuwste trends op het gebied van familiereizen.
 
Kinderactiviteiten
Naast alle informatie en inspiratie die er te halen valt op de VRMK-beurs, is er ook ruimte voor vermaak. De deelnemende organisaties hebben ontzettend leuke activiteiten bedacht voor de kinderen. Knutsel je eigen reisherinneringspotje, maak van afval kunst, ga verkleed op de foto bij een Riksja, maak een collage over je droombestemming, doe mee met een wedstrijd, ontvang iets lekkers...


Kijk hier alvast naar het aanbod van Riksjakids!

 
Archeon
En zijn je kinderen alle drukte even zat? Het Archeon is een heerlijk groot park waar je in alle rust doorheen kunt slenteren. Even spelen in de speeltuin, dwalen in het doolhof of ontdekken in het Romeins museum. Het kan allemaal. En als ze gewoon lekker moe zijn en even niets meer willen... Dan is er in de Herberg een relaxte lounge ruimte waar ze kunnen wegdromen bij een animatiefilm over verre landen en exotische oorden.
 

Wat heeft SNP natuurreizen te bieden? Bekijk het hier!

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder