Riksjarijders in actie voor Vietnam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Riksjarijders
Riksjarijders in Actie
Riksja Travel is een reisorganisatie voor individuele reizen. Van reizigers voor reizigers. Op een verantwoorde manier die voortvloeit uit wat Riksja belangrijk vindt: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Elk jaar wordt een hulpproject uitgelicht waar een aantal medewerkers, Riksjarijders, zich voor inzetten om veel geld op te halen. Dit jaar komen de Riksjarijders in actie voor Child Surgery Vietnam.

 

Naast de extra steun voor het project zijn veel Riksjarijders van Riksjatravel betrokken bij de hulpprojecten en willen zelf ook een steentje bijdragen. De uitdaging is vaak op sportief gebied, waarbij flink gezweet wordt en wat ook een beetje afzien is. Ook scholen en bedrijven worden bij de actie betrokken.

27 september is actiedag

Voor Vietnam komen dit jaar 7 liefhebbers en kenners van verre reizen in actie. De 7 Riksjarijders Laura, Kyriël, Susan, Marissa, Ineke, Sindy en Lowie gaan na de fysieke inspanningen van voorgaande jaren nog een stapje verder en zetten op 27 september lichaam en geest in om zo meer bewustzijn te creëeren. Zij gaan een hele marathon lopen en een meditatie marathon van 8 uur houden. Allemaal met als doel, zoveel mogelijk geld inzamelen voor Child Surgery in Vietnam, het project van dit jaar. 

Over Child Surgery

Deze stichting helpt lichamelijk gehandicapte kinderen en richt zich voornamelijk op kinderen uit de armste families, die zelf niet in staat zijn om te betalen voor de nodige zorg van hun kind. Veel kinderen in de achtergebleven gebieden van Vietnam gaan daarom onnodig gehandicapt door het leven. 'Child Surgery Vietnam' met als (mede)oprichter Jo Koster, zet zich samen met een lokale partner en een team van Vietnamese artsen in voor kinderen met een geboorteaandoening en handicaps. Deze Vietnamese kinderen worden opgezocht in afgelegen gebieden en geopereerd. Hierdoor krijgen ze weer kans op een betere toekomst.

Sponsors

Wie dit doel een warm hart toedraagt kan de Riksjarijders sponsoren. Natuurlijk kunnen bedrijven ook direct bijdragen aan dit project door bijvoorbeeld een operatie van een kind of meerdere kinderen te sponsoren.
Ook zoekt Riksja nog naar bedrijven die mee willen helpen met het verzorgen van onze actiedag. Zoals bijvoorbeeld het sponsoren van meditatiekussens, sportkleding en eten voor onderweg. De opbrengst van de actie wordt met 50 procent verhoogd door Wilde Ganzen, expert op het gebied van concrete projecten in ontwikkelingslanden.
Lees meer over de actie van de Riksjarijders in Stilte (en) in Actie.

Een verantwoorde reis bij Riksjatravel boeken kan hier! 

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder