Riksjarijders in actie voor Vietnam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Riksjarijders
Riksjarijders in Actie
Riksja Travel is een reisorganisatie voor individuele reizen. Van reizigers voor reizigers. Op een verantwoorde manier die voortvloeit uit wat Riksja belangrijk vindt: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Elk jaar wordt een hulpproject uitgelicht waar een aantal medewerkers, Riksjarijders, zich voor inzetten om veel geld op te halen. Dit jaar komen de Riksjarijders in actie voor Child Surgery Vietnam.

 

Naast de extra steun voor het project zijn veel Riksjarijders van Riksjatravel betrokken bij de hulpprojecten en willen zelf ook een steentje bijdragen. De uitdaging is vaak op sportief gebied, waarbij flink gezweet wordt en wat ook een beetje afzien is. Ook scholen en bedrijven worden bij de actie betrokken.

27 september is actiedag

Voor Vietnam komen dit jaar 7 liefhebbers en kenners van verre reizen in actie. De 7 Riksjarijders Laura, Kyriël, Susan, Marissa, Ineke, Sindy en Lowie gaan na de fysieke inspanningen van voorgaande jaren nog een stapje verder en zetten op 27 september lichaam en geest in om zo meer bewustzijn te creëeren. Zij gaan een hele marathon lopen en een meditatie marathon van 8 uur houden. Allemaal met als doel, zoveel mogelijk geld inzamelen voor Child Surgery in Vietnam, het project van dit jaar. 

Over Child Surgery

Deze stichting helpt lichamelijk gehandicapte kinderen en richt zich voornamelijk op kinderen uit de armste families, die zelf niet in staat zijn om te betalen voor de nodige zorg van hun kind. Veel kinderen in de achtergebleven gebieden van Vietnam gaan daarom onnodig gehandicapt door het leven. 'Child Surgery Vietnam' met als (mede)oprichter Jo Koster, zet zich samen met een lokale partner en een team van Vietnamese artsen in voor kinderen met een geboorteaandoening en handicaps. Deze Vietnamese kinderen worden opgezocht in afgelegen gebieden en geopereerd. Hierdoor krijgen ze weer kans op een betere toekomst.

Sponsors

Wie dit doel een warm hart toedraagt kan de Riksjarijders sponsoren. Natuurlijk kunnen bedrijven ook direct bijdragen aan dit project door bijvoorbeeld een operatie van een kind of meerdere kinderen te sponsoren.
Ook zoekt Riksja nog naar bedrijven die mee willen helpen met het verzorgen van onze actiedag. Zoals bijvoorbeeld het sponsoren van meditatiekussens, sportkleding en eten voor onderweg. De opbrengst van de actie wordt met 50 procent verhoogd door Wilde Ganzen, expert op het gebied van concrete projecten in ontwikkelingslanden.
Lees meer over de actie van de Riksjarijders in Stilte (en) in Actie.

Een verantwoorde reis bij Riksjatravel boeken kan hier! 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder