Riksjarijders in actie voor Vietnam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Riksjarijders
Riksjarijders in Actie
Riksja Travel is een reisorganisatie voor individuele reizen. Van reizigers voor reizigers. Op een verantwoorde manier die voortvloeit uit wat Riksja belangrijk vindt: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Elk jaar wordt een hulpproject uitgelicht waar een aantal medewerkers, Riksjarijders, zich voor inzetten om veel geld op te halen. Dit jaar komen de Riksjarijders in actie voor Child Surgery Vietnam.

 

Naast de extra steun voor het project zijn veel Riksjarijders van Riksjatravel betrokken bij de hulpprojecten en willen zelf ook een steentje bijdragen. De uitdaging is vaak op sportief gebied, waarbij flink gezweet wordt en wat ook een beetje afzien is. Ook scholen en bedrijven worden bij de actie betrokken.

27 september is actiedag

Voor Vietnam komen dit jaar 7 liefhebbers en kenners van verre reizen in actie. De 7 Riksjarijders Laura, Kyriël, Susan, Marissa, Ineke, Sindy en Lowie gaan na de fysieke inspanningen van voorgaande jaren nog een stapje verder en zetten op 27 september lichaam en geest in om zo meer bewustzijn te creëeren. Zij gaan een hele marathon lopen en een meditatie marathon van 8 uur houden. Allemaal met als doel, zoveel mogelijk geld inzamelen voor Child Surgery in Vietnam, het project van dit jaar. 

Over Child Surgery

Deze stichting helpt lichamelijk gehandicapte kinderen en richt zich voornamelijk op kinderen uit de armste families, die zelf niet in staat zijn om te betalen voor de nodige zorg van hun kind. Veel kinderen in de achtergebleven gebieden van Vietnam gaan daarom onnodig gehandicapt door het leven. 'Child Surgery Vietnam' met als (mede)oprichter Jo Koster, zet zich samen met een lokale partner en een team van Vietnamese artsen in voor kinderen met een geboorteaandoening en handicaps. Deze Vietnamese kinderen worden opgezocht in afgelegen gebieden en geopereerd. Hierdoor krijgen ze weer kans op een betere toekomst.

Sponsors

Wie dit doel een warm hart toedraagt kan de Riksjarijders sponsoren. Natuurlijk kunnen bedrijven ook direct bijdragen aan dit project door bijvoorbeeld een operatie van een kind of meerdere kinderen te sponsoren.
Ook zoekt Riksja nog naar bedrijven die mee willen helpen met het verzorgen van onze actiedag. Zoals bijvoorbeeld het sponsoren van meditatiekussens, sportkleding en eten voor onderweg. De opbrengst van de actie wordt met 50 procent verhoogd door Wilde Ganzen, expert op het gebied van concrete projecten in ontwikkelingslanden.
Lees meer over de actie van de Riksjarijders in Stilte (en) in Actie.

Een verantwoorde reis bij Riksjatravel boeken kan hier! 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder