Riksjarijders in actie voor Vietnam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Riksjarijders
Riksjarijders in Actie
Riksja Travel is een reisorganisatie voor individuele reizen. Van reizigers voor reizigers. Op een verantwoorde manier die voortvloeit uit wat Riksja belangrijk vindt: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Elk jaar wordt een hulpproject uitgelicht waar een aantal medewerkers, Riksjarijders, zich voor inzetten om veel geld op te halen. Dit jaar komen de Riksjarijders in actie voor Child Surgery Vietnam.

 

Naast de extra steun voor het project zijn veel Riksjarijders van Riksjatravel betrokken bij de hulpprojecten en willen zelf ook een steentje bijdragen. De uitdaging is vaak op sportief gebied, waarbij flink gezweet wordt en wat ook een beetje afzien is. Ook scholen en bedrijven worden bij de actie betrokken.

27 september is actiedag

Voor Vietnam komen dit jaar 7 liefhebbers en kenners van verre reizen in actie. De 7 Riksjarijders Laura, Kyriël, Susan, Marissa, Ineke, Sindy en Lowie gaan na de fysieke inspanningen van voorgaande jaren nog een stapje verder en zetten op 27 september lichaam en geest in om zo meer bewustzijn te creëeren. Zij gaan een hele marathon lopen en een meditatie marathon van 8 uur houden. Allemaal met als doel, zoveel mogelijk geld inzamelen voor Child Surgery in Vietnam, het project van dit jaar. 

Over Child Surgery

Deze stichting helpt lichamelijk gehandicapte kinderen en richt zich voornamelijk op kinderen uit de armste families, die zelf niet in staat zijn om te betalen voor de nodige zorg van hun kind. Veel kinderen in de achtergebleven gebieden van Vietnam gaan daarom onnodig gehandicapt door het leven. 'Child Surgery Vietnam' met als (mede)oprichter Jo Koster, zet zich samen met een lokale partner en een team van Vietnamese artsen in voor kinderen met een geboorteaandoening en handicaps. Deze Vietnamese kinderen worden opgezocht in afgelegen gebieden en geopereerd. Hierdoor krijgen ze weer kans op een betere toekomst.

Sponsors

Wie dit doel een warm hart toedraagt kan de Riksjarijders sponsoren. Natuurlijk kunnen bedrijven ook direct bijdragen aan dit project door bijvoorbeeld een operatie van een kind of meerdere kinderen te sponsoren.
Ook zoekt Riksja nog naar bedrijven die mee willen helpen met het verzorgen van onze actiedag. Zoals bijvoorbeeld het sponsoren van meditatiekussens, sportkleding en eten voor onderweg. De opbrengst van de actie wordt met 50 procent verhoogd door Wilde Ganzen, expert op het gebied van concrete projecten in ontwikkelingslanden.
Lees meer over de actie van de Riksjarijders in Stilte (en) in Actie.

Een verantwoorde reis bij Riksjatravel boeken kan hier! 

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder