Vakantieplek aanwijzen is nog best moeilijk...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Plattegrond‘Goh, wat was het heerlijk deze zomer op het Gouden Strand van Bulgarije! En ja, ook de kinderen hebben het erg naar hun zin gehad tijdens hun feestvakantie op Kreta! Wat? Of ik die bestemmingen even op de kaart zou kunnen aanwijzen…?’ De kans is aanzienlijk dat je gesprekspartner het antwoord schuldig moet blijven.

Eén op de drie reizigers kan dat namelijk niet, zo wees recent onderzoek van luchtvaartmaatschappij British Airways uit. Van de 2000 ondervraagden wees zo’n 30 procent een heel andere plek aan, soms zelfs op een ander werelddeel.

Ja, naar de zon!

Uit hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat voor tweederde van de reizigers (65 procent) de temperatuur de doorslaggevende factor is bij het vinden van een vakantiebestemming. Zo’n 61 procent zegt de keuze te baseren op de aanwezigheid van plaatselijke attracties.
Wat de nabije toekomst betreft, zo voorspelt British Airways op basis van hetzelfde onderzoek, behoren Dubai, Johannesburg, Toronto en Legoland in Billund (Denemarken) in de toekomst tot de hipste vakantiebestemmingen.

Op vakantie?

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder