Weekend vol werk aan het spoor rond Schiphol

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

NSAls je dit weekeinde vliegt via Schiphol, moet je weten dat de luchthaven moeilijk bereikbaar is per trein. Door werkzaamheden van ProRail en Rijkswaterstaat is er beperkt tot geen treinverkeer van en naar de Amsterdamse luchthaven. Het werk begint vrijdagnacht om 01.00 uur en duurt tot maandagochtend 05.00 uur, aldus Schiphol. De NS zet bussen in en reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot een uur.

Er rijden geen treinen tussen Schiphol en de stations Bijlmer ArenA, Diemen-Zuid en Sloterdijk. Ook de nachttreinen stoppen het hele weekeinde niet op Schiphol. Het werk heeft ook gevolgen voor de rijksweg A4, die evenwijdig aan het spoor ligt. De A4 richting Schiphol wordt tijdens de nacht afgesloten en het verkeer wordt omgeleid.
In het weekeinde van 7 en 8 december wordt eveneens aan het spoor rond de luchthaven gewerkt.
 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder