Vakantie zonder Social Media

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tablets
tablets
De populariteit van sociale netwerken ten spijt: uit onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner blijkt dat het gebruik van sociale media bij een meerderheid tijdens de vakantie daalt. Een aanzienlijke groep logt tijdens de vakantie zelfs helemaal niet in.

Op vakantie gaan betekent voor veel mensen even afstand nemen van de dagelijkse gang van zaken. En dat houdt voor de meerderheid van de Nederlanders (37 procent) in dat ze ook graag online een break nemen en het contact met het thuisfront beperken tot het strikt noodzakelijke. SMS is nog steeds een populair communicatiemiddel (20 procent) maar is ingehaald door berichtendiensten zoals WhatsApp, Facetime en Skype (22 procent). De populariteit van deze laatste diensten neemt toe naarmate de leeftijd afneemt: het omslagpunt ten koste van SMS ligt al in de categorie 50- tot 60-jarigen, terwijl van de vakantiegangers onder de 40 nog maar 16 procent gebruik maakt van SMS. Facebook als communicatiemiddel met het thuisfront is maar bij 11 procent populair.

Thuis bijpraten

Vertellen hoe leuk de vakantie is doen Nederlanders thuis wel zo blijkt dan ook uit het Skyscanner onderzoek. Van degenen die tijdens hun vakantie inloggen op een sociaal netwerk, doet 23 procent dat vooral om vakantie ervaringen te delen, voor de overige 77 procent is op de hoogte blijven van het wel en wee van het thuisfront de belangrijkste reden.
Van de respondenten die aangaven gebruik te maken van Social Media (94 procent van alle ondervraagden), gaf 34 procent aan tijdens hun vakantie helemaal niet in te loggen. 53 procent doet dat wel, maar minder vaak dan thuis. Slechts 10 procent is op vakantie even vaak online als thuis. Slechts 3 procent gebruikt de vrije tijd om juist vaker in te loggen op een sociaal netwerk.
Leeftijd maakt wel enig verschil: bij de jongere Social Media gebruikers onder de 30 geeft 28 procent aan helemaal niet in te loggen tijdens hun vakantie, 50 procent minder vaak en 22 procent even vaak.

 

Geen kaartjes meer

Nog maar iets meer dan 9 procent van de vakantiegangers stuurt een ansichtkaartje. Van de ouderen moeten we het ook niet hebben om nog zo’n leuke handgeschreven kaart te ontvangen: slechts 12 procent van de 60-plussers neemt deze moeite en dit aantal is precies even hoog als in de leeftijdsgroep onder de 30.

 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder