Vakantie zonder Social Media

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tablets
tablets
De populariteit van sociale netwerken ten spijt: uit onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner blijkt dat het gebruik van sociale media bij een meerderheid tijdens de vakantie daalt. Een aanzienlijke groep logt tijdens de vakantie zelfs helemaal niet in.

Op vakantie gaan betekent voor veel mensen even afstand nemen van de dagelijkse gang van zaken. En dat houdt voor de meerderheid van de Nederlanders (37 procent) in dat ze ook graag online een break nemen en het contact met het thuisfront beperken tot het strikt noodzakelijke. SMS is nog steeds een populair communicatiemiddel (20 procent) maar is ingehaald door berichtendiensten zoals WhatsApp, Facetime en Skype (22 procent). De populariteit van deze laatste diensten neemt toe naarmate de leeftijd afneemt: het omslagpunt ten koste van SMS ligt al in de categorie 50- tot 60-jarigen, terwijl van de vakantiegangers onder de 40 nog maar 16 procent gebruik maakt van SMS. Facebook als communicatiemiddel met het thuisfront is maar bij 11 procent populair.

Thuis bijpraten

Vertellen hoe leuk de vakantie is doen Nederlanders thuis wel zo blijkt dan ook uit het Skyscanner onderzoek. Van degenen die tijdens hun vakantie inloggen op een sociaal netwerk, doet 23 procent dat vooral om vakantie ervaringen te delen, voor de overige 77 procent is op de hoogte blijven van het wel en wee van het thuisfront de belangrijkste reden.
Van de respondenten die aangaven gebruik te maken van Social Media (94 procent van alle ondervraagden), gaf 34 procent aan tijdens hun vakantie helemaal niet in te loggen. 53 procent doet dat wel, maar minder vaak dan thuis. Slechts 10 procent is op vakantie even vaak online als thuis. Slechts 3 procent gebruikt de vrije tijd om juist vaker in te loggen op een sociaal netwerk.
Leeftijd maakt wel enig verschil: bij de jongere Social Media gebruikers onder de 30 geeft 28 procent aan helemaal niet in te loggen tijdens hun vakantie, 50 procent minder vaak en 22 procent even vaak.

 

Geen kaartjes meer

Nog maar iets meer dan 9 procent van de vakantiegangers stuurt een ansichtkaartje. Van de ouderen moeten we het ook niet hebben om nog zo’n leuke handgeschreven kaart te ontvangen: slechts 12 procent van de 60-plussers neemt deze moeite en dit aantal is precies even hoog als in de leeftijdsgroep onder de 30.

 

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder