Schoon slapen in Tokio

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotelbed
Hotelbed
Lippenstift op het kussen, haren in de wasbak, schimmel in de douche? Hoe schoon zijn hotelkamers? Ook dit jaar onderzocht hotel.info de beoordelingen van zijn boekingsklanten om te bepalen in welke steden de hotelkamers het schoonst zijn, en waar de hoteliers het met de hygiëne niet zo nauw nemen. In Nederland maak je in Den Haag de meeste kans op een schone hotelkamer, wereldwijd kun je het beste je hoofd in Tokio op een hotelkussen leggen.

 

Schoon in Nederland, cijfers van augustus 2013

  1. Den Haag                8,14
  2. Utrecht                     7,78
  3. Eindhoven                7,67
  4. Amsterdam              7,58
  5. Rotterdam                7,48

Internationale beoordeling van de hygiëne, cijfers van augustus 2013

Tokio                        8,91
Warschau                 8,76
Helsinki                    8,42
Bangkok                   8,37
Moskou                     8,33
Praag                        8,30
Zürich                       8,28
Wenen                      8,26
Madrid                       8,22
Sydney                      8,20
Mexico-Stad              8,17
Singapore                 8,12
Peking                       8,09
Rome                        7,91
Buenos Aires           7,86
São Paulo                 7,77
New York                  7,69
Parijs                        7,67
Rio de Janeiro         7,56
Londen                     7,48   

De best scorende internationale metropolen konden hun topklassering van vorig jaar vasthouden, hoewel de hotelgasten van de lokale hotels dit jaar wat minder tevreden zijn. Alleen Tokio houdt de uitstekende score van 8,91 vast. Ook waren er positieve beoordelingen voor Parijs en Rio de Janeiro. De gasten waren dit jaar duidelijk tevredener over de hygiëne van de hotelkamers. De hotels in Londen komen slechts tot een score van 7,48 en hebben dus duidelijk nog ruimte voor verbetering.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder