Nederlands stel laat zich ‘redden’ van Oostenrijkse berg

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kleiner GöllTwee Nederlanders hebben tijdens een bergwandeling in Oostenrijk gedaan alsof ze uitgeput waren, om een vlucht met een reddingshelikopter te kunnen meemaken. Het bedrog kwam snel aan het licht. In het gastenboek bovenop de berg ontdekte een agent de aankondiging ‘H. en M. waren op de top. Terug gaan we met de helikopter.’ De man van 30 en de vrouw van 27 moeten een schadevergoeding van 2300 euro betalen.

Het tweetal beklom in juni vanuit de plaats Gölling de Kleiner Göll, een berg van 1753 meter in het Göllmassief. Na de wandeling van vier uur bergop besloten ze om niet meer lopend naar het dal terug te keren. Rond 16 uur zonden de Nederlanders een noodsignaal uit, waarin ze uitputtingsverschijnselen aanvoerden.

Helikopter van de politie

Ze werden opgehaald door een heli van de politie. Die wordt ingezet als er nog geen sprake is van gewonden. In het geval van slachtoffers wordt volgens de Oostenrijkse nieuwszender ORF gebruik gemaakt van reddingshelikopters van particuliere firma’s, en die inzet zou de Nederlanders veel meer geld hebben gekost.
De klimmers zouden ook nog strafrechtelijk kunnen worden vervolgd, voor het doen van een valse noodoproep. Maar de Oostenrijkse politie heeft van die mogelijkheid inmiddels afgezien. “De boete is volgens ons al een duidelijk signaal op zich,” aldus een woordvoerder.
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder