Nederlands stel laat zich ‘redden’ van Oostenrijkse berg

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kleiner GöllTwee Nederlanders hebben tijdens een bergwandeling in Oostenrijk gedaan alsof ze uitgeput waren, om een vlucht met een reddingshelikopter te kunnen meemaken. Het bedrog kwam snel aan het licht. In het gastenboek bovenop de berg ontdekte een agent de aankondiging ‘H. en M. waren op de top. Terug gaan we met de helikopter.’ De man van 30 en de vrouw van 27 moeten een schadevergoeding van 2300 euro betalen.

Het tweetal beklom in juni vanuit de plaats Gölling de Kleiner Göll, een berg van 1753 meter in het Göllmassief. Na de wandeling van vier uur bergop besloten ze om niet meer lopend naar het dal terug te keren. Rond 16 uur zonden de Nederlanders een noodsignaal uit, waarin ze uitputtingsverschijnselen aanvoerden.

Helikopter van de politie

Ze werden opgehaald door een heli van de politie. Die wordt ingezet als er nog geen sprake is van gewonden. In het geval van slachtoffers wordt volgens de Oostenrijkse nieuwszender ORF gebruik gemaakt van reddingshelikopters van particuliere firma’s, en die inzet zou de Nederlanders veel meer geld hebben gekost.
De klimmers zouden ook nog strafrechtelijk kunnen worden vervolgd, voor het doen van een valse noodoproep. Maar de Oostenrijkse politie heeft van die mogelijkheid inmiddels afgezien. “De boete is volgens ons al een duidelijk signaal op zich,” aldus een woordvoerder.
 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder