Nederlands stel laat zich ‘redden’ van Oostenrijkse berg

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kleiner GöllTwee Nederlanders hebben tijdens een bergwandeling in Oostenrijk gedaan alsof ze uitgeput waren, om een vlucht met een reddingshelikopter te kunnen meemaken. Het bedrog kwam snel aan het licht. In het gastenboek bovenop de berg ontdekte een agent de aankondiging ‘H. en M. waren op de top. Terug gaan we met de helikopter.’ De man van 30 en de vrouw van 27 moeten een schadevergoeding van 2300 euro betalen.

Het tweetal beklom in juni vanuit de plaats Gölling de Kleiner Göll, een berg van 1753 meter in het Göllmassief. Na de wandeling van vier uur bergop besloten ze om niet meer lopend naar het dal terug te keren. Rond 16 uur zonden de Nederlanders een noodsignaal uit, waarin ze uitputtingsverschijnselen aanvoerden.

Helikopter van de politie

Ze werden opgehaald door een heli van de politie. Die wordt ingezet als er nog geen sprake is van gewonden. In het geval van slachtoffers wordt volgens de Oostenrijkse nieuwszender ORF gebruik gemaakt van reddingshelikopters van particuliere firma’s, en die inzet zou de Nederlanders veel meer geld hebben gekost.
De klimmers zouden ook nog strafrechtelijk kunnen worden vervolgd, voor het doen van een valse noodoproep. Maar de Oostenrijkse politie heeft van die mogelijkheid inmiddels afgezien. “De boete is volgens ons al een duidelijk signaal op zich,” aldus een woordvoerder.
 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder