Al 78 doden bij treinongeluk in Spanje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Treinongeluk
Treinongeluk
Bij het treinongeluk gisteren vlakbij het station van de toeristische stad Santiago de Compostela in Spanje zijn zeker al 77 passagiers om het leven gekomen. Naar alle waarschijnlijkheid loopt het dodental nog verder op omdat onder de honderden gewonden, er een aantal mensen zeer slecht aan toe is. De hogesnelheidstrein was onderweg van Madrid naar Ferror. De trein ging veel te hard door een scherpe bocht waardoor hij uit de rails liep.

Volgens getuigen vond er een harde explosie plaats toen alle wagons van de trein rond 20.40 uur uit de rails raakten. Daarna brak er brand uit. De brandweer en hulpdiensten zijn op volle kracht aanwezig en de hele nacht bezig geweest om gewonden over te brengen naar de ziekenhuizen in de regio. Volgens persbureau Reuters zaten er vannacht er nog 13 mensen vast in een verwrongen treinstel. Boven het rampgebied hangt een dikke, zwarte rookwolk. In de loop van de ochtend is begonnen met het bergen van de treinstellen.
Of er Nederlandse slachtoffers zijn is nog niet bekend zolang de Spaanse spoorwegen de namen van de omgekomen passagiers nog niet hebben vrijgegeven.

Door het ongeval met de trein wordt de belangrijke pelgrimstocht en alle feestelijkheden die vandaag in Santiago de Compostela gepland waren, afgelast.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder