Al 78 doden bij treinongeluk in Spanje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Treinongeluk
Treinongeluk
Bij het treinongeluk gisteren vlakbij het station van de toeristische stad Santiago de Compostela in Spanje zijn zeker al 77 passagiers om het leven gekomen. Naar alle waarschijnlijkheid loopt het dodental nog verder op omdat onder de honderden gewonden, er een aantal mensen zeer slecht aan toe is. De hogesnelheidstrein was onderweg van Madrid naar Ferror. De trein ging veel te hard door een scherpe bocht waardoor hij uit de rails liep.

Volgens getuigen vond er een harde explosie plaats toen alle wagons van de trein rond 20.40 uur uit de rails raakten. Daarna brak er brand uit. De brandweer en hulpdiensten zijn op volle kracht aanwezig en de hele nacht bezig geweest om gewonden over te brengen naar de ziekenhuizen in de regio. Volgens persbureau Reuters zaten er vannacht er nog 13 mensen vast in een verwrongen treinstel. Boven het rampgebied hangt een dikke, zwarte rookwolk. In de loop van de ochtend is begonnen met het bergen van de treinstellen.
Of er Nederlandse slachtoffers zijn is nog niet bekend zolang de Spaanse spoorwegen de namen van de omgekomen passagiers nog niet hebben vrijgegeven.

Door het ongeval met de trein wordt de belangrijke pelgrimstocht en alle feestelijkheden die vandaag in Santiago de Compostela gepland waren, afgelast.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder