Al 78 doden bij treinongeluk in Spanje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Treinongeluk
Treinongeluk
Bij het treinongeluk gisteren vlakbij het station van de toeristische stad Santiago de Compostela in Spanje zijn zeker al 77 passagiers om het leven gekomen. Naar alle waarschijnlijkheid loopt het dodental nog verder op omdat onder de honderden gewonden, er een aantal mensen zeer slecht aan toe is. De hogesnelheidstrein was onderweg van Madrid naar Ferror. De trein ging veel te hard door een scherpe bocht waardoor hij uit de rails liep.

Volgens getuigen vond er een harde explosie plaats toen alle wagons van de trein rond 20.40 uur uit de rails raakten. Daarna brak er brand uit. De brandweer en hulpdiensten zijn op volle kracht aanwezig en de hele nacht bezig geweest om gewonden over te brengen naar de ziekenhuizen in de regio. Volgens persbureau Reuters zaten er vannacht er nog 13 mensen vast in een verwrongen treinstel. Boven het rampgebied hangt een dikke, zwarte rookwolk. In de loop van de ochtend is begonnen met het bergen van de treinstellen.
Of er Nederlandse slachtoffers zijn is nog niet bekend zolang de Spaanse spoorwegen de namen van de omgekomen passagiers nog niet hebben vrijgegeven.

Door het ongeval met de trein wordt de belangrijke pelgrimstocht en alle feestelijkheden die vandaag in Santiago de Compostela gepland waren, afgelast.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder