Al 78 doden bij treinongeluk in Spanje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Treinongeluk
Treinongeluk
Bij het treinongeluk gisteren vlakbij het station van de toeristische stad Santiago de Compostela in Spanje zijn zeker al 77 passagiers om het leven gekomen. Naar alle waarschijnlijkheid loopt het dodental nog verder op omdat onder de honderden gewonden, er een aantal mensen zeer slecht aan toe is. De hogesnelheidstrein was onderweg van Madrid naar Ferror. De trein ging veel te hard door een scherpe bocht waardoor hij uit de rails liep.

Volgens getuigen vond er een harde explosie plaats toen alle wagons van de trein rond 20.40 uur uit de rails raakten. Daarna brak er brand uit. De brandweer en hulpdiensten zijn op volle kracht aanwezig en de hele nacht bezig geweest om gewonden over te brengen naar de ziekenhuizen in de regio. Volgens persbureau Reuters zaten er vannacht er nog 13 mensen vast in een verwrongen treinstel. Boven het rampgebied hangt een dikke, zwarte rookwolk. In de loop van de ochtend is begonnen met het bergen van de treinstellen.
Of er Nederlandse slachtoffers zijn is nog niet bekend zolang de Spaanse spoorwegen de namen van de omgekomen passagiers nog niet hebben vrijgegeven.

Door het ongeval met de trein wordt de belangrijke pelgrimstocht en alle feestelijkheden die vandaag in Santiago de Compostela gepland waren, afgelast.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder