Al 78 doden bij treinongeluk in Spanje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Treinongeluk
Treinongeluk
Bij het treinongeluk gisteren vlakbij het station van de toeristische stad Santiago de Compostela in Spanje zijn zeker al 77 passagiers om het leven gekomen. Naar alle waarschijnlijkheid loopt het dodental nog verder op omdat onder de honderden gewonden, er een aantal mensen zeer slecht aan toe is. De hogesnelheidstrein was onderweg van Madrid naar Ferror. De trein ging veel te hard door een scherpe bocht waardoor hij uit de rails liep.

Volgens getuigen vond er een harde explosie plaats toen alle wagons van de trein rond 20.40 uur uit de rails raakten. Daarna brak er brand uit. De brandweer en hulpdiensten zijn op volle kracht aanwezig en de hele nacht bezig geweest om gewonden over te brengen naar de ziekenhuizen in de regio. Volgens persbureau Reuters zaten er vannacht er nog 13 mensen vast in een verwrongen treinstel. Boven het rampgebied hangt een dikke, zwarte rookwolk. In de loop van de ochtend is begonnen met het bergen van de treinstellen.
Of er Nederlandse slachtoffers zijn is nog niet bekend zolang de Spaanse spoorwegen de namen van de omgekomen passagiers nog niet hebben vrijgegeven.

Door het ongeval met de trein wordt de belangrijke pelgrimstocht en alle feestelijkheden die vandaag in Santiago de Compostela gepland waren, afgelast.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder