Hollandse helden bij Holland America Line

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Holland America Line
Holland America Line
Onder de naam 'Dutch Heroes' varen dit najaar 7 bekende Nederlanders mee met Holland America Line. Aan boord geven zij presentaties over hun passie, ervaring of werk. Judoheld Dennis van der Geest, astronaut André Kuipers, oud-politicus Bram Peper, TV-persoonlijkheid Catherine Keyl, oud-schaatser Hein Vergeer en de schrijvers Ronald Giphart en Joost Zwagerman zijn de HAL-helden van 2013. Om beurten gaan ze aan boord van de ms Rotterdam. Zij varen mee met verschillende afvaarten vertrekkend vanaf Rotterdam in augustus, september en oktober 2013. 

 

De volgorde
  • Dennis van der Geest stapt als eerste aan boord van de Holland America Line. Vanaf 3 augustus 2013 vaart hij een week mee op de ‘Voyage of the midnight sun’.
  • Aansluitend gaat Ronald Giphart aan boord van de ms Rotterdam. Hij neemt vanaf 8 augustus het stokje van de judoka over die het schip in Tromsø, Noorwegen, verlaat.
  • Oud politicus, socioloog en Noorwegen-liefhebber Bram Peper gaat 31 augustus aan boord om te praten over de achtergronden van de Nederlandse politiek, zijn ervaring en  de Noorse samenleving. Naast Peper vaart op dezelfde cruise Catherine Keyl mee. Zij heeft 30 jaar bij de televisie gewerkt en maakte ruim 3000 talkshows. Vanuit haar eigen ervaringen geeft zij een presentatie met de naam ‘Televisie: magie of monster?
  • De tweede schrijversheld is Joost Zwagerman. Hij vaart van 19 tot 24 september mee met de ‘Iberian Explorer’.
  • De Nederlandse astronaut André Kuipers vaart vanaf 28 september 2013 vijf dagen mee op de Rotterdam. Tijdens deze cruise geeft André twee presentaties over zijn ervaringen gedurende de twee ruimtevluchten (2002 en 2011) en over zijn carrière als astronaut.
  • Oud-Europees en -wereldkampioen allround schaatsen Hein Vergeer sluit de ‘Dutch Heroes’ reeks af. Hij vaart in het najaar, vanaf 23 oktober, acht dagen mee met de ‘Adriatic Adventure’.

Ook met de helden mee op cruise? Boek je Holland America Line ervaring bij:

Cruisetravel

Cruise Reisbureau

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder