Hollandse helden bij Holland America Line

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Holland America Line
Holland America Line
Onder de naam 'Dutch Heroes' varen dit najaar 7 bekende Nederlanders mee met Holland America Line. Aan boord geven zij presentaties over hun passie, ervaring of werk. Judoheld Dennis van der Geest, astronaut André Kuipers, oud-politicus Bram Peper, TV-persoonlijkheid Catherine Keyl, oud-schaatser Hein Vergeer en de schrijvers Ronald Giphart en Joost Zwagerman zijn de HAL-helden van 2013. Om beurten gaan ze aan boord van de ms Rotterdam. Zij varen mee met verschillende afvaarten vertrekkend vanaf Rotterdam in augustus, september en oktober 2013. 

 

De volgorde
  • Dennis van der Geest stapt als eerste aan boord van de Holland America Line. Vanaf 3 augustus 2013 vaart hij een week mee op de ‘Voyage of the midnight sun’.
  • Aansluitend gaat Ronald Giphart aan boord van de ms Rotterdam. Hij neemt vanaf 8 augustus het stokje van de judoka over die het schip in Tromsø, Noorwegen, verlaat.
  • Oud politicus, socioloog en Noorwegen-liefhebber Bram Peper gaat 31 augustus aan boord om te praten over de achtergronden van de Nederlandse politiek, zijn ervaring en  de Noorse samenleving. Naast Peper vaart op dezelfde cruise Catherine Keyl mee. Zij heeft 30 jaar bij de televisie gewerkt en maakte ruim 3000 talkshows. Vanuit haar eigen ervaringen geeft zij een presentatie met de naam ‘Televisie: magie of monster?
  • De tweede schrijversheld is Joost Zwagerman. Hij vaart van 19 tot 24 september mee met de ‘Iberian Explorer’.
  • De Nederlandse astronaut André Kuipers vaart vanaf 28 september 2013 vijf dagen mee op de Rotterdam. Tijdens deze cruise geeft André twee presentaties over zijn ervaringen gedurende de twee ruimtevluchten (2002 en 2011) en over zijn carrière als astronaut.
  • Oud-Europees en -wereldkampioen allround schaatsen Hein Vergeer sluit de ‘Dutch Heroes’ reeks af. Hij vaart in het najaar, vanaf 23 oktober, acht dagen mee met de ‘Adriatic Adventure’.

Ook met de helden mee op cruise? Boek je Holland America Line ervaring bij:

Cruisetravel

Cruise Reisbureau

 

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder