Voeding weg, elektrische taxi’s Schiphol stoppen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Project met elektrische taxi's Schiphol strandtDe elektrische taxi’s op Schiphol stoppen binnenkort met rijden. Er is geen geld meer aangezien de Israëlische initiatiefnemer en ontwikkelaar van het laadstation Better Place op de luchthaven recentelijk failliet is verklaard. Het bedrijf had plannen om uit te breiden in Amsterdam en de rest van de provincie Noord-Holland.In september 2012 gingen 10 taxi’s met verwisselbare accu’s 24 uur per dag rijden tussen Amsterdam en de luchthaven. Het initiatief werd groots gepresenteerd. Maxime Verhagen, de toenmalige minister van Economische Zaken, verrichtte nog geen jaar geleden de opening van het batterijwisselstation op Schiphol.

Eerste project in Nederland

Bij die gelegenheid waren onder anderen ook aanwezig bestuursvoorzitter Jos Nijhuis van Amsterdam Airport Schiphol, Olivier Onidi (directeur Mobiliteit en Transport van de Europese Commissie) en Jean-Paul Renaux (managing director van Renault Nederland). Het was het eerste Nederlandse project van Better Place, een ontwikkelaar van laadsystemen voor elektrische auto’s. Behalve in Nederland werden recentelijk nog netwerken van oplaadpunten opgestart in Denemarken, China en Israël zelf.

Honderden miljoenen euro's verdampt

Het faillissement van Better Place heeft forse financiële gevolgen. Het bedrijf haalde 650 miljoen euro op bij investeerders, mede geholpen door intensieve promotie van de Israëlische president Peres. Die ziet het systeem als oplossing voor schaarse fossiele brandstoffen. Het investeringsgeld is verdampt.
 

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder