Voeding weg, elektrische taxi’s Schiphol stoppen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Project met elektrische taxi's Schiphol strandtDe elektrische taxi’s op Schiphol stoppen binnenkort met rijden. Er is geen geld meer aangezien de Israëlische initiatiefnemer en ontwikkelaar van het laadstation Better Place op de luchthaven recentelijk failliet is verklaard. Het bedrijf had plannen om uit te breiden in Amsterdam en de rest van de provincie Noord-Holland.In september 2012 gingen 10 taxi’s met verwisselbare accu’s 24 uur per dag rijden tussen Amsterdam en de luchthaven. Het initiatief werd groots gepresenteerd. Maxime Verhagen, de toenmalige minister van Economische Zaken, verrichtte nog geen jaar geleden de opening van het batterijwisselstation op Schiphol.

Eerste project in Nederland

Bij die gelegenheid waren onder anderen ook aanwezig bestuursvoorzitter Jos Nijhuis van Amsterdam Airport Schiphol, Olivier Onidi (directeur Mobiliteit en Transport van de Europese Commissie) en Jean-Paul Renaux (managing director van Renault Nederland). Het was het eerste Nederlandse project van Better Place, een ontwikkelaar van laadsystemen voor elektrische auto’s. Behalve in Nederland werden recentelijk nog netwerken van oplaadpunten opgestart in Denemarken, China en Israël zelf.

Honderden miljoenen euro's verdampt

Het faillissement van Better Place heeft forse financiële gevolgen. Het bedrijf haalde 650 miljoen euro op bij investeerders, mede geholpen door intensieve promotie van de Israëlische president Peres. Die ziet het systeem als oplossing voor schaarse fossiele brandstoffen. Het investeringsgeld is verdampt.
 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder