Voeding weg, elektrische taxi’s Schiphol stoppen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Project met elektrische taxi's Schiphol strandtDe elektrische taxi’s op Schiphol stoppen binnenkort met rijden. Er is geen geld meer aangezien de Israëlische initiatiefnemer en ontwikkelaar van het laadstation Better Place op de luchthaven recentelijk failliet is verklaard. Het bedrijf had plannen om uit te breiden in Amsterdam en de rest van de provincie Noord-Holland.In september 2012 gingen 10 taxi’s met verwisselbare accu’s 24 uur per dag rijden tussen Amsterdam en de luchthaven. Het initiatief werd groots gepresenteerd. Maxime Verhagen, de toenmalige minister van Economische Zaken, verrichtte nog geen jaar geleden de opening van het batterijwisselstation op Schiphol.

Eerste project in Nederland

Bij die gelegenheid waren onder anderen ook aanwezig bestuursvoorzitter Jos Nijhuis van Amsterdam Airport Schiphol, Olivier Onidi (directeur Mobiliteit en Transport van de Europese Commissie) en Jean-Paul Renaux (managing director van Renault Nederland). Het was het eerste Nederlandse project van Better Place, een ontwikkelaar van laadsystemen voor elektrische auto’s. Behalve in Nederland werden recentelijk nog netwerken van oplaadpunten opgestart in Denemarken, China en Israël zelf.

Honderden miljoenen euro's verdampt

Het faillissement van Better Place heeft forse financiële gevolgen. Het bedrijf haalde 650 miljoen euro op bij investeerders, mede geholpen door intensieve promotie van de Israëlische president Peres. Die ziet het systeem als oplossing voor schaarse fossiele brandstoffen. Het investeringsgeld is verdampt.
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder