Biologisch eten? Graag, maar...
De wil om biologisch voedsel te kopen is bij ruim 4 op de 10 Nederlanders aanwezig, maar de prijs van het voedsel blijkt de grootste barrière om de stap daadwaadwerkelijk te maken. Het welzijn van dieren is voor Nederlanders de belangrijkste motivatie om biologisch te gaan eten. In andere Europese landen eten mensen biologische producten vooral omdat ze gezonder zijn. Een en ander blijkt uit een onlangs verschenen European Health & Nutrition-onderzoek van TNS NIPO.
Het hoogste percentage gebruikers van biologisch voedsel vinden we onder de Italianen en Duitsers. Zij voeren de lijst aan met ruim 25%. Nederlanders bungelen onderaan: nog geen 20 % eet wekelijks biologisch. Nederlanders kiezen vooral biologische groenten (51 procent), eieren (48 procent) en vlees (42 procent).
Het grootste struikelblok voor alle Europeanen is de prijs van biologische producten. Van de Nederlanders die af en toe biologisch eten zegt 81 procent dat vaker te zullen doen als de prijzen van biologisch voedsel omlaag gaan.
Bron: Gezondheidsnet